понеділок, 6 вересня 2021 р.

Imitation for Woman Amouage

 

Imitation for Woman Amouage


   5.06.2019
   Вже час знайомитися з новинкою від Amouage, а я щось не цікавлюся і не розшукую зразок. Байдужість? Зайнятість? Розчарування? Напевно, ні один із варіантів не буде відповідати реальній ситуації. Швидше, перенасичення інформацією.

   "Літо - час носити Amouage" - ліниво подумала сьогодні я і дістала Imitation for Woman.

   Спостерігаю, що настав новий етап у моєму захопленні. Чомусь перестала сприймати ароматну рідину у атомах.     Розумію всю безглуздість ситуації, але хочеться користуватися лише ароматами із повноцінних флаконів, а зразки - це всього лиш зразки для ознайомлення. А ще я почала носити флакони у сумці, чого раніше ніколи не робила. Такі дрібнички у житті колекціонера :)

   А тим часом Imitation розпочинається кисло-терпким запахом неролі в оточенні оксамитового листя чорної смородини. Освіжаюче-тонізуюче, бадьоро та радісно. Вловлюю ментольність, камфорність, трав'янистість та лікарські нюанси.

   Ягідна солодкість чергується з карамельністю солодки, далі змінюється медовою квітковістю флердоранжу.

   А на відстані витягнутої руки переливається бальзамно-льодяниковий іланг-іланг. Він так і залишився головним героєм Imitation. А місцями виступає у дуеті з лакрицею.

   Місцями густа помадність троянди, яка знову змінюється радісною безтурботною фруктовою кислинкою, що додає легкості та дзвінкості.

   Мильність стає все виразнішою, підсилює відчуття чистоти та прохолоди, а потім липка солодкість повертається та плутає всю картину.

   Запах деревини, просочений медовим нектаром та квітковою яскравістю, поступово стає шоколадно-димно-ладанним.

   Imitation for Woman - кисло-солодка, фруктово-квіткова, мінлива, яскрава літня композиція. Не така вже і голосна та гамірна, як мені колись здавалося. А вираз "божевільно-квітково", здається, сьогодні не характерний для аромату.


   29.09.2018

   Чомусь останнім часом мене лякають насичені яскраві парфуми. Хоча я була вже знайома з Imitation for Woman Amouage і враження залишилися позитивними, тримаючи флакончик у руках, не залишала думка, що аромат має забарвлення ядовитих кольорів. Та як кажуть "Не такий страшний чорт, як його малюють". І Imitation все ж не такий. Так, яскраво, божевільно-квітково, перебільшено радісно, схвильовано, енергійно. І коли наносиш на себе аромат, ніби заражаєшся цим настроєм і вже не помічаєш ні надмірного голосу, ні яскравості.

   Кисло-терпке розтерте листя смородини з зелено-деревними відтінками та ледь вловима солодкість ягід.

   Бальзамічно-лікарсько-льодяниковий яскравий і, як завжди, позитивний іланг-іланг з насиченим ароматом.

   Солодкості та камфорно-ментольних відтінків додає лакриця.

   Постійні чергування кислого та солодкого, прохолоди та тепла.

   Цікавий, мінливий, змістовний початок змінився на якийсь час монотонністю, хоча насиченість не стихала при цьому. Здавалося, що всього один крок - і буде розчарування. Та врятувала ситуацію поява помадної троянди, компанію якій склали з медовим ароматом флердоранж та фруктовим - жасмин з тихою індольністю. Цитрусові яскраві доповнення додали легкості та сонячності. Мускусно-деревний фон.

   Сьогодні не помітила подібності з Chanel №5, як це було минулого разу. 


   17.07.2018

   Новинка 2018 року - два аромати Amouage - чоловічий і жіночий - Imitation. Як вказано в прес-релізі - колекція присвячується субкультурі Нью-Йорку 1970 років. Слоган звучить так: Життя імітує мистецтво.

   Щойно отримавши Imitation Amouage для жінок, я отримала величезне ольфакторне задоволення і відразу ж виникло нестерпне бажання придбати флакон. Та все ж вирішила спокійно розносити аромат і дати емоціям заспокоїтися. Не скажу, що настало розчарування, але вже і те хвилювання щезло.

    Вологість та кислинка смородини з терпкістю розтертого листя змінюється солодко-тягучим, медовим, але без липкості, звучанням квітів. Льодяниковий радісний іланг-іланг найгучніший серед інших компонентів. З часом з'являються його лікарсько-бальзамно-деревні відтінки. Ловлю себе на думці, що запах ілангу мені не просто дуже подобається, а викликає тремтіння та хвилювання. Імпонує складність його запаху та глибина і, особливо, яскравість та тепло.

   Поступово солодкуватість дещо змінюється. Вже не квіткова, а, якщо можна так сказати, - цукрова і з ледь помітним анісовим нюансом. Нагадує мікстуру від кашлю. І це все завдяки солодці (лакриці). Ще в цьому солодкому звучанні відчуваю трав'янисто-земляний відтінок, інколи пряний і навіть камфорний.

   З часом з'являється щось подібне до помадних густих альдегідів, як у Chanel 5. І хочеться згадати культову особу 70х років - Енді Урхола і його любов до П'ятірки Шанель. Можливо, це символічно? А якщо уважніше придивитися до дизайну коробки, то теж помітні паралелі, мені здається. З іншого боку оформлення нагадує графіті якогось невідомого  художника, а ще неонову рекламу. Але кожен знаходить щось своє. Думаю, якщо уважно "вдивлятися", то ще багато чого можна знайти імітуючого.

   Швидше натяк на троянду, ніж її присутність. Солодкувата, трохи липка деревина і вершкова кремовість. Яскравість розпорошується і Imitation стає м'якою та обволікаючою. Шоколадна димність і смолистість пачулі. Карамельна помадність. 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар