середа, 22 вересня 2021 р.

Miss Dior Christian Dior

 

Miss Dior Christian Dior


    Про Miss Dior я зазвичай пригадую восени, коли настає період дощів та є потреба розважати себе кольоровими шаликами та парасольками, а разом з цим і розкриттям шипрових композицій. І ось останні холодні дні я саме у легендарному ароматі Christian Dior, який вже понад 70 років має своїх шанувальників.

   Часом видаюся собі в ароматі не органічною, іншим разом зачаровуюся винятковою красою квіткового серця, то вишукую цікаві факти про долю Miss Dior, то мрію про перший флакон, який мав форму давньогрецької амфори та нагадував контури жіночого тіла.

   Різко-димно-прохолодно, солодкувато-пряно-лікарсько-шалфейно. Терпкість шкірки бергамоту та трав'янистість. Солона карамельність амбри та густа маслянистість.

   Солодка квітковість, помадність троянди, борошнистісь ірису. Одного разу потрібно внюхуватися, щоб роздивитися цю красу, а ось вчора букет сам наполегливо привертав мою увагу.

   Поступово солодкість посилюється, смолистість пачулі стає яскравою та "атмосферно-осінньою". Колюче мшисте тло поступово запомаднюється.

   Крім запашних спостережень у ці дні дізналася, що парфуми Miss Dior дуже любила Марго Фонтейн - зірка Royal Ballet та найвідоміша партнерка Рудольфа Нурієва. А коли теми ароматів та хореографії поєднуються, мій захват множиться. Балерина у 1948 році на гастролях у Парижі особисто познайомилася з Крістіаном Діором і з того часу шанувала стиль та одяг бренду. Це захоплення було взаємним, оскільки і Марго була улюбленою клієнткою кутюр'є. Згодом він створив для неї весільну сукню. А спогади про пристрасть зірки балету до  Miss Dior  є у розповідях Моріса Бежара, в яких він розповідає як танцюристка поливалася ароматною рідиною перед виходом у світ та ця звичка передалася і йому.

Немає коментарів:

Дописати коментар