понеділок, 27 вересня 2021 р.

Chanel №5 Chanel

 

Chanel №5 Chanel



   29.08.2018
   Вчора ввечері нанесла краплину Baghari Robert Piguet, а для порівняння - вінтажну туалетну воду Chanel №5 і така приємна хвиля ніжності накрила, що захотілося сьогодні продовжити милуватися цією красою. А тим більше, що в волоссі ще живуть карановські троянди і доповнити їх буде гідно саме Chanel.

   Це саме той варіант Chanel №5 із літрового флакону випуску 1970 років, з яким я знайомилася у виснажливу спеку. Думаю, сьогодні здивує чимось незвичним.

   Густі воскові альдегіди, без характерної морозної колючості. Всього на мить з'явилися цитрусово-деревні ознаки неролі та маслянистість шкірки бергамоту, але без бажаної димної терпкості.

   Лікарський запах іланг-ілангу з деревним підтоном.

   Гірка трав'яниста борошнистість ірису на мшистому фоні.

   Лише здалеку доноситься солодкуватість ванілі. Але сьогодні Chanel №5 строга, зібрана, такою зазвичай буває №19.

   Делікатний запах деревини сандалу і маслянистість цибетину. Смолистість пачулі і пряна карамельність амбри.

   Густа помадність з'являється поступово і чергується з ірисовою пудровістю. Аромат троянди абстрактний, але впізнати дуже легко.

   Сухе тепло, пильна землистість і раптом - в'язка квітковість. І цей аромат квітів неможливо охарактеризувати, так як він дуже мінливий і абсолютно невизначений.

   Маючи кілька варіантів Chanel №5, я не змогла не порівняти. Адже так цікаво помічати різницю, хоча в загальному сприйнятті це все та ж знайома П'ятірка. Отже, варіант 70 років - сухий, борошнисто-мшистий, більш повітряний, а в шлейфі дзвінкий та світлий. А варіант 80х - трояндово-анімалістичний, маслянистий і густий.


Немає коментарів:

Дописати коментар