понеділок, 6 вересня 2021 р.

Complice Coty

 

Complice Coty


   22.07.2018
   Як стверджує Грейс Е.Хаммель у своєму блозі "Будуар Клеопатри", у 1934 році Франсуа Коті створив Complice, але аромат не випустили із-за смерті автора. У 1973 році компанія Coty за нотатками парфумера випускає Співучасника (так перекладається назва) у шикарному флаконі в стилі ар-нуво із прозорого скла, який нагадує роботи Рене Лаліка. Особливо привертає увагу стопер у вигляді абстрактної квітки, виготовлений із матового скла. Не менш цікава і етикетка - позолочена чеканка і шрифт, який розробив то й же Лалік.

   У 1980 роках Complice припинили випускати та сьогодні можна знайти чимало екземплярів на аукціонах та у колекціонерів.

   Варіант, з яким я познайомилась, думаю, концентрації edt, але дуже хорошої збереженості і якості.

   Взагалі, Complice, як і багато інших композицій компанії Coty, мене приємно здивував і я отримала велике ольфакторне задоволення.

   Соковиті цитруси, димний бергамот, фруктовість, пильна пряність. Всі компоненти чути виразно, ніби дивишся у партитуру. І абсолютно не має відчуття, що це вінтажна композиція.

   Альдегіди роблять квіти сяючими, але розібрати окремі екземпляри не дуже вдається. Вгадується помадність троянди, весняна свіжість конвалій, трав'яниста гірчинка, землистість, пудровість. Особливу хочеться звернути увагу на колючий терпкий мшистий фон і запах деревини.

   Анімалістичних явних відтінків не відчуваю, але є все те, чим вони забезпечують композицію - глибина, тепло, чуттєвість.

   В базі - чудовий солодкувато-мускусний сандал.

   Аромат швидко зливається зі шкірою і, здається, стає непомітним, але це помилкове враження. Час від часу квіткова кремовість ніжною хвилею нагадує про себе.

   Композиція нагадує квіткові аромати Сhanel, а дуже приємний післясмак викликає згадку про Ma Griffe (Vintage) Carven (сприйняттям, а не подібністю).

   Complice Coty - сонячний, світлий, дзвінкий аромат. Здогадуюсь, яка краса у флаконі з концентрацією парфум.

 

 

 

 

 

 

 

 



Немає коментарів:

Дописати коментар