неділя, 12 вересня 2021 р.

Side Effect Initio Parfums Prives

 

Side Effect Initio Parfums Prives


   12.08.2018
    Латинське слово Initio має значення початок або я ініціюю. "Початок відкриття аромату як влади" - слоган парфумерної компанії, з якою я вперше познайомилася минулого року завдяки Оленці і захопилася ароматом High Frequency. І знову Оленка, знову колекція The Carnal Blends Collection і ще одна композиція - Side Effect / Побічний Ефект. В прес-релізі вказується, що композиції колекції присвячені запахам чуттєвих задоволень і є гармонічним доповненням в загальному напрямку бренду створення ароматів на тему звабливих афродизіаків. От якщо чесно, то ця презентація трохи похитнула моє захоплення Initio Parfums Prives. Розмови про феромони віддають якоюсь дешевою рекламою, а ось самі аромати мені подобаються.

   Солодка кориця в останні дні мене просто переслідує. І Side Effect розпочинається саме з її ніжно-бальзамічного звучання, хоча зауважу, що не завжди вона заявляє про себе першою.

   Кислувата фруктовість вчасно доповнює солодкість, освіжає і розріджує.

   Наступний етап - шоколадно-вишнево-деревний, трохи пильний, іншим разом оксамитовий аромат тютюну.

   Чергування всіх перерахованих нюансів неодноразово повторюється і кожного разу в інших комбінаціях. З часом "роздивилася" запах ароматного рому з п'янким шоколадно-ванільно-фруктовим букетом.

   Сухий запах сандалу. Маслянистість солоно-карамельної амбри, яка з часом стане вишнево-солодко-тягучою. Є ще один цікавий акорд, звучання якого хотілося б розтягнути надовго - кислувато-пряно-терпко. В ньому я виділяю і фруктову свіжість жасмину, і медово-квіткову пряність шафрану.

   Сьогодні був перший ранок, коли наближення осені відчувалося дуже чітко. Похмурість і особливо характерний землисто-пильно-грибний запах з деревними відтінками. Такий осінній-осінній. Багатогранний, цікавий, глибокий, але трохи сумний. І Side Effect дуже гармонічно поєднується з цим настроєм, але не підсилює сумні думки, а навпаки, розраджує. Він зігріває оксамитовим теплом, трохи сп'янить і розвеселить. Його мінливість не дозволить нудьгувати, гармонійність викличе захоплення, хоча і не надовго.

   Не надовго, тому що крім приємних вражень є ще й такі, які викликають, якщо і не огиду, то терпіння - та синтетичність, що дуже відчувається в ароматах Ex Nihilo, і не дає можливості розслабитися і насолоджуватися ароматом, запах побілки, пильної деревини і кислого розсолу. Звичайно, це моє суб'єктивне враження, без претензії на істину.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар