середа, 1 вересня 2021 р.

Megara Le Galion

 

Megara Le Galion


   1.07.2018
   Домінік де Урресті в 1978 (1979) на честь свого батька Поля Ваше випустила аромат Megara Le Galion, а через два роки компанію продали американській групі та швидко взагалі закрили. Тепер, через 30 років, Le Galion знову відродили і десять ароматів із колекції живуть новим життям. Мала щастя кілька днів тому познайомитися у Венеції з Iris і тепер не має мені спокою - потрібний терміново. А ось з Megara познайомилася завдяки відомій Наталі - колекціонеру вінтажних парфумів.

   Аромат Megara Le Galion випускався до середини 80 років. Офіційної інформації про склад композиції не має, можна знайти лише особисті враження колекціонерів. Багато позитивних відгуків, хвалять і пишуть оди, а ось Катерина Хмелевська охарактеризувала Megara як "странный и скучный".

Що чую я? Бальзамічність та багато соковитої зелені. Зелений колір молодого листя, кислувата трав'янистість і вершкова деревина. Волога мшистість.

   Десь далеко, але відчувається анімалістичне тепло.

   На зелено-деревному мшистому тлі ніжні квіти, серед яких найбільше виділяється чуттєвий жасмин з кисло-солодко-фруктовими відтінками. Напевно, ніжна вершковість гарденії.

   Пухнастий, ненав'язливий, з характерною тілесністю мускус.

   Симпатичний аромат, який швидко викликає інтерес, але й так само швидко перестає цікавити. Таке ж відношення у мене до Anais Anais Cacharel та Envol Ted Lapidus. Через якийсь час рука знову тягнеться за флаконом, насолоджуюся створеним настроєм, а дочекатися вже закінчення не хочеться.

   Megara by Le Galion нагадує щось добре знайоме і рідне, але не знаходжу пам'яті конкретики.

Немає коментарів:

Дописати коментар