середа, 30 вересня 2020 р.

Hasu-no-Hana Grossmith

 

Hasu-no-Hana Grossmith



   Дощова осінь - найкращий час для шипрів, як на мене. Від чергування вінтажних та сучасних композицій захоплює дух. Одна краща іншої, як продовження попередньої запашної історії, але з використанням імпровізації та варіацій.

   Глибоко, хвилююче, трохи тривожно, впевнено, піднесено та натхненно.

   Для мене шипри найбільш емоційна група ароматів, найбільш чуттєва, наповнена не лише внутрішнім ресурсом, але й психологічним змістом.

   Шипр і дощ - найорганічніша пара, згадуючи одну складову якої виникає потреба та нестримне бажання і назвати іншу. В поєднанні завжди створюють м'який джазовий настрій з характерними імпровізаціями, політриміями та свінгами.

   Джаз (крім полювання) означає ще й збудження та хвилювання, що точно співпадає з дією шипрів на мене. Шипрову композицію, як і джаз, легше впізнати. ніж описати.

   Непевний час у світі вимагає імпровізації, осінь надихає на шипри. Природа і життя підказують гармонійну мелодію і є шанс створити маленький шедевр...

   Мій вибір - шипрово-квіткові розкішні, складні, хвилюючі та прекрасні парфуми Hasu-no-Hana Grossmith. Димно-маслянисто-кисло-терпко бергамотні, потужно-анімалістично-чуттєві, солодкувато-гірко-пряно-ветиверні, шоколадно-вершково-кремові. З найніжнішим серцем у вигляді лотосу та темним волого-мшистим пухким бездонним тлом.

   9.06.2020

   Маслянисто-квіткове, шипрово-колюче, смолисто-деревне звучання у Hasu-no-Hana Grossmith на старті. Розкішне у плані ароматної палітри, чуттєве - у емоційному сприйнятті, серйозне - як екземпляр у колекції.

   Помадно-медово-терпкі анімалістичні ознаки виразні та наполегливі. Рідкий еротизм та неприхована спокуса. Якщо ви шануєте чуттєві аромати, то неодмінно зверніть увагу на композицію легендарної англійської компанії.

   Масляниста гірко-шоколадна борошнистість ірису у тандемі з тягучою льодяниково бальзамністю іланг-ілангу.

   Пильність деревини, трав'янисто-терпкі зарослі, таємничо-лякаюча кошлата темрява та нетрі лісової хащі створюють основу Hasu-no-Hana, на яку накладається ванільно-вершкова смолистість, кремова солодкість та тягуча лікерність тонка бобів. Далі здається, що деревину сандалу припорошили шоколадно-ванільною пудрою.

   Димність землистого ветиверу. Медова липкість. І знову шоколадність, але вже гірко-солодкуватих пачулі.

   Аромат Hasu-no-Hana потужний та МЕГА вражаючий енергією та чуттєвістю, екзотичною вишуканістю сходу та європейською елегантністю.

   Я не впевнена, що красу композиції зрозуміють люди, які не захоплені світом ароматів, але ті, у кого великий досвід та знання, неодмінно оцінять багатогранність та глибину парфумів.

   Крім шоколадно-гіркувато-борошнистої аури час від часу чути вершково-кремово-ванільно-квітково-свіжий та манкий запах, який перекликається дивовижно подібно із запахом квітів, які я привезла із останньої мандрівки. Необхідно згадати, що Hasu-no-Hana японською мовою означає Квітка Квітів. Це поетична ода японській квітці лотосу. У наших водоймах не росте ця квітка, яка уособлює непорочність, досконалість, витонченість і прагнення до духовної чистоти. Але у водоймах та річках України можна зустріти біле латаття, яке не важко сплутати з попередньою рослиною. Крім зовнішньої подібності у них є багато спільного у запашній палітрі. Я в цьому переконалася, так як у мене в вазі стоять квіти жовтого латаття і флаять на всю кімнату, а про зразок аромату голубого лотосу у пробірці я вже не раз розповідала.




   Квітка жовтого латаття, з латині "жовта німфа", а у народі називають водяною лілією, водяною царівною та русальною квіткою, на вигляд скромніша за білі лілії (біле латаття), тому її із лотосом не сплутаєш, але запах сильний і дуже привабливий, в ароматній гамі якого, крім згаданих відтінків, якщо уважно внюхатися, чути і запах ряски та риби. Та останні ознаки не псують враження, а навпаки, підсилюють.

   Власне, із-за усвідомленого знайомства з ароматом латаття я і дістала Hasu-no-Hana Grossmith і, як і завжди, отримала величезне ольфакторне та естетичне задоволення.

   24.03.2019

   В параді ірисових композицій участь сьогодні бере перлина моєї колекції - парфуми з екзотичною назвою Hasu-no-Hana англійської компанії Grossmith, в перекладі з японської що означає Квітка Квітів. І хоча присвячені вони квітці лотосу, і не можу сказати, що це ірисова композиція, але ірис присутній і має виразний гірко-борошнистий, вершково-солодкувато-трав'янистий запах. В серйозній компанії витончений ірис стає імпозантним, а не просто романтичним чи меланхолійним.

   А розпочинається Hasu-no-Hana терпким, димним, соковитим, маслянистим бергамотом - дивовижним, яскравим, насиченим, тонізуючим!!! За цим багатогранним бадьорим запахом добре помітно солодко-медово-терпко-гірко-помадну анімалістичність касторіуму.

   Волога мшистість з деревними, солодкувато-прілими нюансами. Далі - смолисто-димно і з виразними ознаками присутності галантерейної шкіри. Потім мильність мускусу.

   На цьому глибокому та темному фоні чергуються аромати то п'янкої лікерної троянди, то помадно-кремового ірису. Буде не коректно, якщо не згадати про лікарсько-льодяникові ознаки іланг-ілангу та дивовижний і магічний свіжий вершково-ванільний запах лотосу.

   Як добре, що сьогодні у мене урочиста подія і звучання Hasu-no-Hana Grossmith додасть до мого образу респектабельності та цікавого, багатого, хоча і не довгого, шлейфу. Впевнена, що на мистецькій події зустріти ще одну особистість з таким ароматним слідом не вдасться.

   3.10.2018

   Солодко-медово, гірко-шкіряно, пряно-терпко, смолисто-димно - все це чути в перші хвилини звучання парфумів Hasu-no-Hana Grossmith. Я так мріяла про цю Квітку Квітів восени! Мені здавалося, що цієї пори парфуми розкриються ще більш вражаюче і хвилююче. І це дійсно так!

   Димний терпкий запах бергамоту та деревини. Маслянисто-анімалістична глибина. Коричнева палітра осінніх відтінків. Суха мшистість, яка з часом стане солодкувато-терпкою, мінливою, з усією палітрою запахів деревини, кори, трави. Реалістична картинка погожого дня у лісі чи то парку.

   Смолистість пачулі та тягуча ванільна вершковість тонка бобів.

   Запах касторіуму посилюється, його маслянистість змінюється медовою помадністю, гіркий запах шкіри перетворюється на м'яку оксамитовість.

   Солодка борошнистість квітів ірису звучить теж по-осінньому, якось особливо, з ледь вловимою димністю. Волога землистість змінюється липкою терпко-медовою анімалістичністю амбри.

   Вершкова кремовість, свіжо-солодкувата квітковість такі ніжні і делікатні, тихі, витончені, але мені їх добре чути і розуміння цього приносить величезне задоволення.

   П'янка лікерність та оксамитове тепло, кремова тягучість та фруктова духмяність, витончена десертна вершковість вищого гатунку та найніжніша невагома пудровість.

   З одного боку життя надто недосконале для такої вишуканої краси, а з іншого: яке щастя, що ми маємо можливість прикрасити будні чимось особливим. Ольфакторні враження можна прирівняти до споглядання картин у музеї чи слухання музики у концертному залі.

   27.05.2018

   Не встигаю робити все, що хочу! Шалений темп життя став ще шаленішим. Дні стають миттєвостями. Від яскравих вражень зашкалює і забиває дух. Чергова думка "Про це обов'язково потрібно написати" стосується одного з найстаріших брендів Англії - Grossmith, з яким я познайомилася вже кілька років тому.

   Shem - el- Nessim Grossmith потрапив в мій Список Бажань і знаходиться серед лідерів, чекаю лише нагоди. Так само як і Golden Chypre.

   Про Hasu-no-Hana я не знала нічого. Коли побачила пропозицію, відразу ж вирішила придбати парфуми, не роздумуючи, навіть чинила більш інтуїтивно.

   Після прочитаних негативних відгуків затамувала подих і чомусь була впевнена, що у мене з ароматом складуться зовсім інші стосунки.

   Hasu-no-Hana японською мовою означає Квітка Квітів. На офіційному сайті Grossmith так описують цей аромат: "Вишуканий блиск і чарівність найпотаємніших квітів Японії втілюється в цьому чарівному парфумі". Естетика Hasu-no-Hana походить з епохи, коли європейці на початку XX століття зачаровувалися Японією. Композиція, створена в 1888 році, була новаторською для свого часу. Це поетична ода японській квітці лотосу.



   Лотос уособлює непорочність, досконалість, витонченість і прагнення до духовної чистоти з давніх часів. Виростаючи з бруду, він ніколи не буває забруднений. Особлива структура його листя і пелюсток може відштовхувати воду, збираючи при цьому з листя лотоса весь бруд. Особлива властивість залишатися чистим зробила лотос символом духовного самовдосконалення: у якому середовищі, доброму чи поганому, не перебувала б людина, вона завжди повинна зберігати ясну свідомість і душевну чистоту. Ознаку символу самовдосконалення підтверджує і форма всіх складових цієї квітки. Форма його листя, пелюсток і навіть серцевини прагнуть до круглої, тобто до досконалої форми.

Hasu-no-Hana Grossmith 1888 року випуску

   При першому знайомстві з Hasu-no-Hana чути лише солодко-гірко-медовий запах касторіуму і шкіри. Дещо нагадав Fetish Roja Dove, але витончений його варіант.

   Але чим більше знайомилася, тим більше починала вирізняти відтінки і ароматні звуки. Ніби Квітка Квітів повільно розкривалася і дозволяла подивитися на її серцевину.

   З самого початку, як і має бути, терпкість і кислинка бергамоту та липка льодяниковість цитрусів. Далі солодко-борошнистий оксамитовий ірис і лікарсько-бальзамічні нюанси іланг-ілангу. Невизначена ніжна квіткова свіжість і витончена духмяність.

   Липка медовість на фоні сухої деревини. Солодкувато-ванільно-вершкові тонка боби. Димний з гірчинкою і землистістю сухий запах ветиверу. З часом з'являється карамельно-анімаліста амбровість. Густий, насичений смолистий запах пачулі з присмаком чорного шоколаду.

   Зі сторони складає враження оксамитово-пудрового аромату, гірко-солодкувато-квітково-деревинно-вершкового. Анімалістичні нюанси з часом зникають. Періодично з'являється ніби нізвідки ванільно-вершкова аура і привертає до себе увагу.

   Інколи Hasu-no-Hana здається такою незрозумілою, що важко виділити будь-які відтінки. Можна лише сказати, що нагадує вінтажні парфуми з п'янким медово-анімалістичним звучанням, але без ознак ретро, затхлості чи бабусиної скрині. Впізнається замаскована чуттєвість за вершковістю та смолисто-деревними акордами, які прикрашають ніжні та делікатні голоси квітів. Потрібний час, щоб добре "роздивитися" Квітку Квітів.

   Парфуми асоціюються з коричневим кольором і інколи нагадують п'янкий запах амаретто з тихими нюансами вишневих кісточок та мигдалю.

   Я багато разів в описі згадувала ванільні та вершкові відтінки, але вони якісь особливі, делікатні. Довго не могла підібрати потрібні слова і з чимось порівняти. Зовсім випадково згадала, що у мене є пробірка з ефірною олією блакитного лотосу. Звичайно, дістала! І яке приємне відкриття: так, у Hasu-no-Hana я чую саме цей вишуканий, екзотичний, манкий запах лотосу - кремово-пудровий, ніжний, вершково-квітково-свіжий на ванільному тлі. Десь читала, що не можна довго вдихати аромат цієї квітки, бо можуть з'явитися галюцінації. Як же я мріяла мати парфуми з цим компонентом! І яке щастя, що змогла розрізнити цей "голос" в композиції!!!

   Hasu-no-Hana - теплий, оксамитовий, пряно-п'янкий, кремово-вершковий, гірко-солодкуватий аромат. В ньому є той магнетизм, що привертає увагу, не відпускає інтерес і викликає бажання ще раз дістати флакон. Звучить стримано, але так багатогранно. Думаю, композиція буде зрозумілою для "підготовлених" парфумерних любителів і особливо для вінтажників.

   З самого початку я не сумнівалася, що придбала перлину в свою парфумерну колекцію, а тепер глибоко в цьому переконана.

Hasu-no-Hana Grossmith у номерному флаконі Baccarat 



Немає коментарів:

Дописати коментар