пʼятниця, 18 вересня 2020 р.

Ароматна Греція (вересень 2017)

 

Ароматна Греція (вересень 2017)



   Навіть коли я з нетерпінням чекала зустрічі з Егейським морем, не здогадувалася, що настільки в нього закохаюся. Цей солоний аромат з ледь відчутним присмаком риби і водоростів магічного бірюзового кольору, який переходить у фіолетовий, баклажановий, бордовий, синій, чути у кожному місті і місці.

   В Ханіоті він збагатшегий ароматами духмяних квітів - знайомого олеандру з ніжним солодкувато-трав'янистим запахом гвоздики та чуттєвим з індольністю жасмином, який до цього часу ще цвіте, як не дивно, та зовсім не знайомими пухнастими суцвіттями; солодкими запахами фруктів - винним виноградом, зеленим вершковим інжиром, кислувато-солодкувати гранатами, цукровими кавунами та карамельними грушами; корою та хвоєю сосен, яких багато на березі.

   В Афітосі запах моря змішаний з запахами вузьких кам'яних вулиць та старих будинків, які пахнуть пилом і черепицею, старовиною і романтикою.

   В Салоніках морські акорди доповнені запахами ладану і воску. Аромат історії навіює філософські думки, налаштовує на аналіз свого життя, але варто повернути голову в другу сторону і ніс ловить запахи вишуканих парфумів та модних бутиків.

   Мені хотілося взяти у Грецію конкретно Mitsouko. Хоча Ханіоті, що знаходиться на півострові Кассандри, одному із пальців Халкідіки, це не Кіпр, але в голові засіла думка, що саме цей фруктовий шипр буде гарно розкриватися в м'якому середземноморському кліматі. Потім я вибирала серед італійців, а перед самим від'їздом зупинилася на Neroli Roja Dove і була права на всі 100%, бо ці парфуми повністю розкривають і підкреслюють красу цього мальовничого містечка.

   Та мушу відмітити, що в цьому райському куточку все звучить ідеально. Я насолоджувалася Dolce Amalfi та Fiore d'Ulivo Xerjoff. Неймовірний помадний ірис зазвучав з Khôl de Bahreïn, а троянда із Sortilege Le Galion отримала купу компліментів.

   В Салоніках у торговому центрі, коли всі займалися шопінгом, я з величезним задоволенням тестили аромати Annick Goutal та Armani Prive, Tom Ford та Acqua di Parma, Aerin Lauder та Bottega Veneta. Але на пам'ять про мою першу поїздку до Греції придбала Songes A.G. - квітковий жасминово-тіарово-вершково-кремовий сон, яскравий і п'янкий, чарівний і манкий, як і мої враження.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар