понеділок, 7 вересня 2020 р.

Tomato Leaf Illuminum

 

Tomato Leaf Illuminum

Tomato Leaf Illuminum

   Зелений колір пахне життям, здоров'ям, природою, надією, бадьорістю, бажанням діяти, творити. Він надихає, зворушує, пробуджує, заряджає і заспокоює одночасно. За зелений колір в парфумерії відповідають трава, листя, квіти, мох, бергамот, хвойні дерева, овочі, лікарські рослини... Є серед цього списку один персонаж, назва якого здивує багатьох. Вірніше, не сама назва, а присутність у парфумерній композиції. А коли ще й парфуми так називаються, мало хто серйозно віднесеться, щоб поспішити познайомитися з дивакуватим ароматом, адже у мить виникають асоціації про город, дачу, село чи базар, а не про вишуканість та елегантність.

   Та аромат листя томату має багату і яскраву ольфакторну палітру з гірко-терпко-трав'янистими, пряними, кислувато-солодкими, ментольними ознаками. У XVI-XVII ст. у Європі помідори вирощували лише в ботанічних садах та аптекарських городах, а квіти рослини з задоволенням носили наймодніші пані. Вважалося особливим шармом з'явитися на світському заході з прикріпленим суцвіттям суцвіттям томату.

   З часом оцінили особливості рослини і парфумери та використання такого компоненту у нішевій парфумерії вже давно не є чимось рідкісним. Тому все ж здивуються томатному аромату лише ті, хто не в запашній темі.

   Солодкувато-свіжо-зелено розпочинається і Tomato Leaf Illuminum. М'ятний холодок, лікарська гірчинка, скошена трава, кислинка, димність, камфорність. Така виразна характеристика, що відразу чітко уявляється оксамитове листя і навіть відчувається у пальцях.

   З часом Tomato Leaf набуває абстрактного квітково-зеленого звучання. То видає густу фруктову солодкість, то прохолоду фрезії та водянистість. До слова, у ніжних білих квітах фрезії мені теж уявляється зелений підтон.

   Абрикосовий османтус змінює невиразний запах прілого та підгнившого, а поті знову весняна свіжість та дзвінкість.

   Мускус такий делікатний,що його легко і не зауважити, лише ледь вловима мильність помітна час від часу.

   Прохолода змінюється м'яким теплом. Оксамитова ніжність та відчуття затишку діють заспокійливо. Не перестаю дивуватися, що таке напівпрозоре легке звучання має довге життя і в'юнкий шлейф.

   Пишаюся, що можу свої враження ілюструвати чудовими світлинами, які зробила для мене талановита Олена Додчук.

Tomato Leaf Illuminum

Немає коментарів:

Дописати коментар