четвер, 17 вересня 2020 р.

Oiro Mona di Orio

 

Oiro Mona di Orio



   Свіжість літнього ранку, солодкувато-фруктова соковитість та відразу ж пряно-терпка пильність. Щось знайоме запашне у старті Oiro Mona di Orio, але не виразне, не зрозуміле, не точне, але викликає приємне хвилювання.

   Сухий медовий запах безсмертника в тандемі з тягучою солоною карамельністю.

   Щільна димність олібануму з ванільною в'язкістю та шоколадно-льодяниковим іланг-ілангом.

   Дурман та п'янкість, як від вишуканого лікеру, та у мить змінюється тендітною квітковістю, а далі розпусною індольністю. Непристойно до неподобства, але відірватися від зап'ястя не можливо. Ще момент і розумію, що це бавиться жасмин, а пригадую час, коли його присутність у Oiro не могла помітити. А тепер розрізняю і медову фруктовість, і крохмальну хрусткість, і кислинку, і мускусність, і цнотливу білосніжність, але все ж найбільше "брудних" нюансів та відповідно і думок.

   Поступово Oiro стає помадно-димно-незвичним, насиченим та повнотілим. Під іншим кутом зору, навпаки, здається, що як віск тане під дією тепла шкіри, залишає лише квітковий посмак та солодкуватий тілесно-інтимний серпанок.

   Ні! Це ілюзія! В повітрі аромат радісно дзвенить сяючим золотом та видає шарудіння смолистої деревии, бринить чи то мембраною чи натягнутою струною.

   Розкішний аромат Mona di Orio або звабить, або засліпить сяянням, та байдужим не залишить нікого, не сподівайтеся! Справа залишилася лише за малим - його рошукати!

6.06.2020

   Потужний запах чубушника спочатку ледь помітний. Як таке може бути? А так, вдихаючи аромат ніжної квітки, чую лише кислинку та делікатну фруктовість. Але ж яке здивувавання, коли квітку вже не тримаю біля носа, а запах все збільшується, розвивається, стає насиченим та захоплюючим. Деревне тло, зелені відтінки, кислинка набуває цитрусовості, загадково-лякаюча індольність, краплина медовості та навіть помадність. Якась джерельна свіжість та прохолода. Запах одночасно привабливий, п'янкий, дзвінкий, соковитий, яскравий та бувають види і без запаху.

   Як не дивно, ми цей чубушник сприймаємо як жасмин, хоча читали-перечитали купу інформації і знаємо, що це абсолютно різні рослини. Садовий жасмином називають за подібність квітів та дещо нагадуючий запах, а  чубушником назвали за порожнисті стебла, з яких виготовляли цибух (чубуки) для курильних люльок. Це родина Гортензієвих.

Чубушник


Жасмин, Ліньяно-Саб'ядоро, Італія


    А ось жасмин родини з родини Маслинових більш теплолюбива рослина, тому у нашому кліматі не росте. Хоча хто знає, так як непомітно все кардинально змінюється. Можливо, і у нашому парку поруч з магноліями та сакурами розквітне колись жасмин самбак чи грандіфлорум, у яких запах квітів значно яскравіший і палітра ще більш колоритніша. Я завжди тішилась, коли зустрічала такі зразки у Криму, Італії чи Іспанії.

    Вдихаючи запах чубушника з самого ранку та мріючи про зустріч з справжнім жасмином, хіба можна було дістати парфуми не з цією квіткою, назва якої означає "дар Богів"?

   Улюблений жасминовий аромат у моїй колекції - Oiro Mona di Orio.

   Солодка соковита фруктовість поступово стає ще більш насиченою і щільною та в ній вгадуються і ознаки ванілі, і карамелі, і апетитна випічка, і медовість квітів.

   Але найпершим розпізнаю чітке звучання безсмертника. Саме медовий нюанс завдяки йому, а ще й густа помадність та шершавість сухої деревини.

   Зелена терпкість та деревна гірчинка, льодяниковість іланг-ілангу, шоколадна бальзамність ладану, землистість ветиверу та камфорність перцю. Димність, липкість , помадність. І ось бажане звучання свіжо-терпкого, медово-солодко-гіркуватого, лікерно-п'янкого аромату жасмину з індольністю та анімалістичністю, золотим сяянням та обпалюючим полум'ям. Цей жасмин у МдО видається рідким золотом і саме йому, напевно, і назва Oiro, що і означає золото.

   Квіткова духмяність з ментольністю, свіжістю та радісно-льодяниковою грайливістю. З часом запах жасмину стає сухим та трохи колючим, але все ж таки сяючим дорогоцінним металом, ніби його висушили дивовижним чином. І найкраще характер Oiro Mona di Orio розкриває ось ця картинка, з зображенням самої авторки аромату:



18.12.2019

   Сухий та пильний солодкувато-камфорний запах перцю забиває дихання, приємно лоскоче ніс та не викликає чихання.

   Льодяниковий іланг-іланг, хоча не такий сяючий, як у Dame D’Or 1907, та все ж радісний та сонячний.

   Оксамитове тепло безсмертника та одночасно шершава, трохи колюча солом'яність. І аромат його також сонячний, як і у іланг-іланга, але з характерними п'янкими гірко-медовими відтінками. Якщо уважно внюхатися, то можна відрізнити ще й бальзамність та солодкувато-шкіряне звучання.

   Що за дивна та апетитна ваніль? Я навіть здивувалася, що так сподобалась. Та зрозумівши, що ці гурманські мотиви переливаються ще й вишневими відтінками і швидше нагадують здобну випічку, підсумувала, що це заслуга геліотропу - квітки, назва якої перекладається "той, що повертається за сонцем".

   Добре вловима анімалістична маслянистість амбри, що додає глибини та чуттєвості. А легкість завдяки квітковій духмяності горошку, запах якого все виривається, як метелик, у світ, то повертається на шкіру, як на чергову квітку.

   Шоколадна димність ладану. Гірчинка, землистість та деревні відтінки ветиверу.

   Але найбільше я люблю Oiro Mona di Orio за бентежний аромат жасмину. Непередбачуваний, капризний, мінливий. То з неймовірною силою лякає індолом, то вабить п'янкою медовою фруктовістю, то бринить металево-терпким мускусом. То розтікається тягучою ниточкою, залишаючи липкість, то голосно та дзвінко "сміється", то підступно наближається і нахабно спокушає. "Живий", хмільний, безсоромний і прекрасний жасмин.

   Сьогодні мені Oiro Mona di Orio асоціюється з Людовиком IV - "королем-сонцем". Після візиту до Версалю я не могла проігнорувати пораду подивитися однойменний серіал. Саме всі останні дні активно спостерігаю за подіями Франції XVII століття. Так легко і не нав'язливо зійшлися пазли! Не даремно ж композиція МдО називається "Золото", і не просто так в ній стільки "сонячних" компонентів, в характері стільки харизми та величі, а в образі - стільки яскравості, королівської пишноти та розкоші.




30.08.2018

   О, ці муки вибору аромату! Не люблю, коли точно не знаю які парфуми мені потрібні. Хоча це така дрібниця в порівнянні з тим, коли люди не знають що їм потрібно, наприклад, від життя. Мені здається, що ця невпевненість і невизначеність потім впливає і на сприйняття композиції. Таким суперечливим був у мене ранок поки я не зупинилася на Oiro Mona di Orio.

   Камфорно-пряний пильний перець і солодкувата соковитість фруктів.

   Бальзамічно-терпко-смолиста димність ладану.

   Суха деревна шершавість з гірчинкою.

   Але головний у цій композиції індольно-анімалістичний, терпко-медовий, вологий аромат жасмину.

   Якби не знала назви аромату, вирішила б що це вінтажна композиція, стільки в ній тих хвилюючих вібрацій, що викликають палке захоплення.

   Ванільно-вершково-вишнево-деревний аромат геліотропу дуже нагадав мені вінтажний варіант Сутінків Герлена.

   Як ніколи раніше, яскравий сухий запах безсмертника з трав'янисто-медовими відтінками. Навіть дещо відчувається присутність тютюну.

   Анімалістична маслянистість амбри, яка доповнює чуттєвість жасмину і підсилює враження.

   Льодяниковий іланг-іланг лікарсько-бальзамічно-радісний. Його запах вносить яскравості в композицію, але сьогодні він не пригнічує інші компоненти, звучить на рівних правах.

   Oiro Mona di Orio - пряно-солодко-терпко-кислувато-димно-сухо-масляниста композиція. Сьогодні мені аромат асоціюється з золотом осіннього листя - сухого і пильного, яке дзвінко перекочується по доріжкам у парку. Неодмінно сонячний і життєрадісний. І улюблений у МдО, хоча не єдиний. А ті ранкові сумніви абсолютно не вплинули на сприйняття композиції. Після перших знайомих акордів вся невизначеність розчинилася у ранковому тумані.

 
22.04.2018

   Натхненний золотом (Oiro з португальської перекл. золото) Oiro Mona di Orio відображає сяйво, силу, харизму. Oiro - це розкіш, елегантність та краса, це багатство звуків і складність звучання. Це неприхована чуттєвість. Потужний і глибокий. П'янкий і звабливий. Сяючий. Фантастичний!

   Солодко-кислий фруктовий невизначений відтінок. Пряно-камфорні, пекучі, гострі і навіть шоколадні спеції. Густі і пильні, лоскочучі ніс.

   Духмяна квітковість і за нею вловима маслянисто-анімалістично-індольна інтрига. З'являється передчуття чогось особливого.

   Лікарсько-бальзамічний іланг-іланг змінюється сухим медовим запахом безсмертника. Час ід часу всіх перебиває солодко-фруктовий жасмин з гарячим темпераментом і рушійною силою, який є квінтесенцією Oiro Mona di Orio. Він здається в цій композиції полум'яно-золотим.

   Гірчинка і димність ветиверу спочатку помітні лише на тлі композиції, а поступово проникають у всі щілини між квітковими акордами.

   І знову увага переключається на маслянисту-анімалістичність амбри, як стає зрозуміло ще по карамельно-солоно-димним відтінкам.

   В міру розвитку Oiro стає м'яким та округлим, з'являється кремова вершковість, гірка борошнистість квіткового пилку, тягуча карамельність.

   Ввечері проходячи повз полички відчула виразний маслянисто-карамельно-анімалістичний запах амбри. Здивувалася, бо не діставала вже давно пробірки та флакончики з інгредієнтами. І лише з часом збагнула, що на поличці стояв флакон Oiro і з під кришечки тихесенько розпливалися ароматні звуки.

 
6.12.2017

   Пряная терпкость и камфорность специй смягчается фруктовой сладостью. Яркий леденцово-бальзамный иланг-иланг. И все другие компоненты в Oiro Mona di Orio тоже яркие. Яркие, звонкие, сочные. В этой яркости спрятан древесно-землисто-дымный ветивер. Охлаждает эту яркость горечь дымного ладана.

   Жизнь бьет ключом. Жизнь прекрасна. Самые лучшие моменты, которые были или еще будут собраны в Oiro.

   Аромат жасмина особенный, не похожий на себя, постоянно изменяющийся. На протяжении всего раскрытия он не уходит в тень ни на секунду, играет, переливается, удивляет, интригует, вдохновляет, поражает. Яркий, веселый и солнечный, когда  леденцово-фруктовый. Влюбленный, пьянящий, когда индольный, анималистичный, терпко-горький его запах.

   За фейерверком жасминовых оттенков с трудом различаешь сухой сладко-цветочный запах бессмертника, шершавую сухую древесину.

   Кислинка и рядом же леденцовость цитрусов появляются с опозданием, но их присутствие очень кстати - еще один веселый и жизнерадостный голос в общем позитивном звучании.

   Шершавость сменяется медовой липкостью, потом влажностью, дальше - звонкостью, сочностью, пыльностью. Приближающуюся ванильную сливочность постоянно что-то отвлекает.

   Жасмин, амбра и мускус делают Oiro не просто чувственным, а очень эротическим, но не переходящим границы хорошего вкуса, без намека на вульгарность и развязность. Oiro Mona di Orio - "Грязные танцы" в современной парфюмерии.

   Oiro - пьянящий, веселящий, радостный, звенящий аромат. Солнечный и мерцающий. Роскошный. Напоминающий все лучшие винтажные духи одновременно, но не похож ни на один из них конкретно.

   Oiro нужен повод, нужен соответственный наряд, а настроение он сделает. К счастью, у меня такая работа, что мой шикарный шлейф будет уместен, тем более что сегодня праздничный концерт.

 

 3.04.2017

Бывает ли у вас такое, когда жалко носить любимые ароматы? У меня периодически такое случается. Вот, например, сегодня очень захотелось именно что-то из МдО, но я почувствовала то, о чем уже написала выше. Перебрала десяток флаконов, не вдохновилась ни одним из них и все-таки достала Oiro Mona di Orio. Но откуда это чувство? Ведь даже если больше ничего не покупать и часть коллекции продать, то хватит на всю оставшуюся жизнь.

   А Oiro начинается ванильно-вишневым лилово-фиолетовым мягким запахом гелиотропа, который быстро сменяет яркий леденцовый с бальзамичными нюансами иланг-иланг. Сладковато-пряный, не пыльный, а бархатный, если можно так сказать, перец.

   Душистый и пьянящий аромат жасмина. Он в Oiro особенный, без фруктовой свежести и мускусности, а медово-винный и горячий, нет, огненный. Потом становится животно-хищным и ужасно чувственным.

   В Oiro столько жизни и эмоций, такой быстрый темп, причем с виражами, что не успеваешь сосредоточиться. Напоминает вчерашнюю выставку на Французской весне: большое количество людей, мало воздуха, фото с красивыми обнаженными женскими телами, французский язык, мода, духи, музыка.

   Огненный танец жасмина сменяется то эффектом жидкого золота, то звоном украшений, то шероховатой поверхностью парчовой ткани.

   Глубоко спрятан, но хорошо чувствуется индол. И есть ощущение, что только появится малейшая щель, его прорвет наружу и он заполнит собой мир.

   Oiro Mona di Orio - аромат счастья, удовлетворенности, радости. 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар