субота, 5 вересня 2020 р.

Cinabre Maria Candida Gentile

 

Cinabre Maria Candida Gentile

Cinabre Maria Candida Gentile

   "На цій поличці всі мої парфуми?" - запитав мене чоловік вчора зранку, обираючи чим напахнітися.

   "В принципі, так. Можеш брати любий. Ось цей теж на шкірі чоловіка буде гарно" - прокоментувала я, протягуючи Cinabre Maria Candida Gentile.

   Чоловік впевнено, із виглядом знавця приклався носом до спрею, повільно вдихнув і констатував: "О! Дуже гарно! Це пахне як Шанель №5 !!!"

   Далі вся квартира наповнилася пряно-трояндово-смолистим ароматом і я ще довго насолоджувалася як він повільно розсіювався у повітрі.

   Вчорашня історія була така весела і колоритна, що викликала у мене апетит саме на Cinabre Maria Candida Gentile і я вирішила влаштувати чоловіку алаверди - можливість прокинутися під звуки парфумів, що асоціюються у нього з Chanel 5.

   Різко-гірко-пряно-терпкий палаючий подих імбиру з пильністю та камфорністю перцю та медовою липкістю.

   Помадність троянди. До слова, футболка чоловіка сьогодні саме так пахне - помадно-тягуче-кремово-квітково.

   Густа, щільна вершково-шоколадна бальзамність. Димний серпанок та розсіяна ванільна солодкість.

   Та пікантність імбиру час від часу набуває голосу та підсилює емоції, бадьоро та наполегливо, але не нав'язливо і зовсім не нахабно.

   Теплий та тонізуючий, яскравий та екзотичний запах додає Cinabre динаміки та об'єму. Поки на перший план не виходить троянда, саме імбир зосереджує на собі увагу та розважає багатою палітрою відтінків, викликаючи асоціації від цитрусів, присипаних меленим в муку перцем до апетитного печива чи пінки хмільного пива, звичайно, зігріваючого чаю для зміцнення імунітету та великого бажання побачити дивовижну квітку цієї рослини.

   Поява троянди відволікає від всіх попереднії думок та закарбовується в пам'яті, що Cinabre присвячений саме їй. Аромат густий, тягучий, помадно-солоно-солодкий, з часом карамельний. Саме троянда наділяє композицію насиченим вишнево-бордовим кольором.

   Димно-ладанна, смолисто-гіркувата, тягучо-вершкова частина закріплює враження про Cinabre і зовсім не поспішає зникати. Її ознаки ще кілька днів будуть присутні на речах, як і помадність троянди. Мені це дуже подобається, тому я з задоволенням обираю все той же шарф і оновлюю парфуми, які в осінньому повітрі набули особливої яскравості та виразності.

 
20.06.2020

   Сьогодні я надихнулася одним із найвишуканіших компліментів, які чоловік говорив жінці "Я хочу показати вас своїм трояндам" і дістала Cinabre Maria Candida Gentile. Дістала, щоб показати троянду італійського парфумера квітам у саду наших друзів.

   Трояндово-помадний шлейф супроводжував мене, коли я нахилялася до кожної квітки і вдихала щоразу різний запах. Запашна палітра троянд порадувала б будь-якого парфумера, то що вже говорити про скромного колекціонера. Так пройшов у мене день, який можна назвати винятково трояндовим.

   Пильна солодко-пряна камфорність перцю, яка лоскоче ніс та викликає чихання, у дуеті з цитрусово--гірким імбирем. На сококовитому, липко-медовому, гостро-пряному та тонізуючо-бадьорому тлі розпускається троянда, аромат якої згодом витримає конкуренцію з живими пахучими красунями.

   В густій ванільно-вершковій помадності квітки з Cinabre не має тієї маслянистості, що характерна для ретро звучання, що нагадує червону мамину помаду. Карамельна тягучість та зацукрена медовість. Інколи солодкість апетитного варення і саме той малиново-вишневий колір, який буває у цього смаколика. Фруктовий відтінок з ледь помітною кислинкою, а за всіма квітковими принадами - терпко-зелені ознаки чашолистка, який щільно охоплює бутон.

   Наступний етап Cinabre - гірко-смолиста поява опонаксу. Шоколадна димність та бальзамність на деревному тлі. Аромат стає ще більш щільним та звучання тягучим. Вершкова-ванільність огортає ніжно коконом, який буде зберігатися аж до наступного дня.

   Щоразу, коли я дістаю Cinabre, отримую на вулиці від сторонніх компліменти. Сьогодні ж зачарувався ароматом чоловік. "О! Як гарно пахне! Можна я ними напахнюся?" - зацікавився коханий і загорівся бажанням, яке буває дуже рідко. "А це жіночі парфуми?" - все ж трохи засумнівався та моя відповідь про те, що для справжніх поціновувачів ароматів не має поділу на чоловічі та жіночі, його заспокоїла. Від нього друзі вловили ніжний запах ладану, а не помадність троянди.

20.08.2019

   Солодко-пряно-терпко-медово. Дух захоплює від вогняного подиху і одночасно це так заворожує, що хочеться себе підставити під язики полум'я.

   Цитрусовий присмак соковитого, щойно відрізаного шматочку імбиру та багато солодкувато-камфорного перцю. Все це замішано тягучою вершково-ванільно-смолистістю бензоїну. Шоколадно-деревні, димні ознаки ладану підсилюють і так яскраве враження.

   На тлі пряно-терпко-гірко-димно-смолисто-бальзамно-медової фантазії, яка малює міфічну істоту не інакше як китайського дракона, розквітає розкішна троянда з тягучим помадним ароматом.

   Не даремно мені уявляється червоний колір та ще й зображення дракону. Адже назва Cinabre - означає кіновар - одна з найдревніших мінеральних фарб, насичений, яскравий відтінок червоного кольору, який називають ще "кров дракона".

Cinabre Maria Candida Gentile

   Автор композиції Maria Candida Gentile вказує, що у складі композиціє є дві троянди: Марокканська та Ayrshire Splendens. Про перший вид вже неодноразово згадувала, наприклад, ось тут. А про Ayrshire Splendens - Ейширський шипденс дізналася вперше. Це сорт старовинних троянд, які мають рідкісний незвичний сильний запах з відтінком мирри. Напівмахрові квіти фіолетово-рожевого, майже білого кольору.

Ayrshire Splendens

Ayrshire Splendens



2.06.2019

   Традиційно в перших числах літа я дістаю Cinabre Maria Candida Gentile - пряно-солодку, гірко-смолисту, помадно-шоколадну композицію, героїня якої пікантна троянда. І якщо королева квітів дуже часто мені швидко набридає і я втрачаю інтерес, то ця не банальна історія щоразу викликає цікавість та нові враження. Саме тому в ароматі Maria Candida Gentile я вже другий день, що буває дуже рідко з іншими трояндовими парфумами.

   Пряний старт доповнюється гіркою терпкістю імбиру. Пильний перець з солодкуватою камфорністю та бальзамна тягучість. В цьому вогняному полум'ї пряностей вловлюю і свіжість, і димність, і смолистість, і страх, і захоплення.

   Помадність троянди та тягуча вершковість змішуються та створюють ароматний дует, який привертає увагу і власника аромату, і тих, хто проходить повз. Щоразу я отримую компліменти, коли в Cinabre. Чомусь мені здається, що саме хвіст шлейфу пахне найчуттєвіше. Тому люблю наносити далі від носа і потрапляти в пахучу хмарину ненав'язливо і випадково.

   Медово, шоколадно-фруктово-смолисто. Аромат густий, але не щільний, насичений, тягучий, але не крикливий. Бальзамно-димний опопонакс, здається, плавиться та повільно розтікається по шкірі. Липкість смоли зникає, з'являється оксамитовість та ніжне тепло. Помадно-пудрова карамельність апетитна та спокуслива. 

   Мені Cinabre Maria Candida Gentile здається аксесуаром червоного кольору, який зробить образ довершеним,  додасть яскравості та виняткової родзинки.

 
6.06.2018

   Терпкий, пряний, гіркий, з відтінками цитрусу і перцю дуже реалістичний імбір. Та і окремо хороша порція гострого, з камфорністю та ледь солодкуватим нюансом перцю. Тонізуюче, бадьоро, натхненно. Очі відкриваються все ширше. Залишки сонливості знімає, як рукою.

   Невиразна солодкуватість підсилюється, набуваючи ванільно-вершкових нюансів. Це так повільно з'являється аромат троянди. І коли вона розквітне у повній силі, її відтінки стануть яскравими і соковитими - помадно-пряно-солодкими, тягучими вершковими, з шоколадним нюансом. Згодом в ароматі з'являться фруктовість і свіжість. Помадність не важка і без маслянистості.

   Та тло Cinabre Maria Candida Gentile залишається таким же терпко-пряним, та ще з новими деревно-бальзамічними доповненнями.

   Чергова стадія композиції стає смолисто-вершковою завдяки наявності бензоїну. А в базі така ніжна кремова вершковість, що виникає бажання завтра знову нанести Cinabre.

11.06.2017

    Горький и терпкий имбирь (без характерного цитрусового нюанса) в компании с пряно-пыльным и сладко-камфорным перцем. Такое суровое начало у Cinabre Maria Candida Gentile. Но сливочно-медовая тягучая сладость тоненькой ниточкой рисует ассиметричные узоры, проникая в свободное пространство, не заполненное горькой терпкостью.

   Пудрово-смолистые, бальзамичные оттенки опопонакса добавляют глубины и жирных мазков в этой ароматной картине. Так же и ваниль - мягкая, бархатная, с древесным подтоном, сглаживает пряную горькость.

   Появления розы я не могла дождаться. Но сначала это были только огромные отдельные лепестки бордового цвета со сладковато-виннным запахом. Постепенно, как в фильме наоборот, эти лепестки соединяются в бутоны и начинают источать множество оттенков: помадно-кремовый сменяется свежим фруктовым, потом мускусным. А кульминация действия - благоухание распустившихся огромнейших роз со смолисто-медово-сладким, дымным пьянящим ароматом.

   Cinabre Maria Candida Gentile - один из красивейших парфюмерных историй о королеве цветов, без банальностей, кокетства и жеманства. Это драматический триллер, который вызывает и чувство страха, и тревоги, и внезапности, и ожидания. Он погружает в свою темную ароматную атмосферу и вызывает сильнейшие эмоции. По крайней мере, у меня.

14.02.2015

   Cinabre Maria Candida Gentile начинает свою композицию терпко - пряным пламенем, освещая все вокруг и согревая. Очень жгучая смесь перца - сладко - острого, немного пыльного и освежающего. В это же время в шлейфе - мягкая ваниль и аромат розы.

   Когда перец немного оседает, хорошо слышно экзотический имбирь с цитрусовой нотой. Его свежие и терпкие нюансы придают энергии и динамики.

   Постепенно Cinabre смягчается, округляется. На ванильно - древесном фоне расцветает большая, красного цвета с медовым ароматом роза. С большими листьями, на высоком стебле и колючими шипами. Но не громкая, не привлекающая к себе внимания. Летом ее аромат выразительнее и ярче проявляется.

   Переливчатая и очень уютная база сладковато - теплая с бальзамными, пряными, смолистыми оттенками опопонакса. А ванильно - сливочности, насыщенности добавляет бензоин.

   Я очень люблю Cinabre летом в жару. Одновременно он освежает и благоухает красивой, нездешней розой. Зимой больше перца, больше терпкости, меньше цветочной яркости, но база красивее и сложнее раскрывается.

   К ванили или у меня изменилось отношение, или она особенно красивая в этой композиции. Совсем несладкая, с древесным подтоном, мягко - пушистая, комфортная.

   Аромат яркий, но не густой и не громкий. Не акварельный. Одновременно выразительный и легкий. Мне кажется, в жару шлейф длиннее.

   Время для Cinabre - лето и зима, возможно - осень, но только не весна. Для времени, когда все зарождается и прорастает, очень много яркости, напора, эмоций.

   Цветовая гамма - красный, бордовый, коричневый, темный зеленый.

   P.S. На следующий день одежда пахнет помадной розой с оттенком перца.

Cinabre Maria Candida Gentile

10.06.2014

    Maria Candida Gentile — одна из немногих женщин-парфюмеров, у которых есть титул «Maître Parfumeur» (Master Perfumer — его дают за особые достижения в парфюмерии в сочетании с выдающимися человеческими качествами). Мария предпочитает использовать в своем творчестве только натуральные эссенции и масла, создает ароматы для массовой (условно) продажи и уникальные ароматы на заказ. Так, она создала аромат «Pinede des Princes» для дочери Грейс Келли Каролины Монакской.

   Cinabre - Кровь дракона. Симпатичная легенда к этому аромату. И , действительно, передает суть и идею, настроение.

   Имбирь пряно - горько - терпкий. Острый перец щекочет нос, но нет пыли, он какой - то влажный.

   Роза медовая. Не прозрачная, с бархатными лепестками красного цвета. Она особенная, у нас таких не бывает.

   Кажется, что вот - вот станет сладким, но это впечатление обманчиво. На одежде более яркий и стойкий, на коже - акварельный, но очень выразительный. Когда вдыхаю с запястья, слышу резковатый имбирь, а шлейф благоухает розами мягко и нежно. Моя нелюбимая ваниль есть, но очень деликатная, не раздражающая, не яркая.

   В жару очарователен! Благородный, глубокий, величественный аромат. Представляю в красно - зелено -коричневых тонах.


Немає коментарів:

Дописати коментар