неділя, 27 вересня 2020 р.

Аромат Відня 4.04.2019

 

Аромат Відня


   В моїй пам'яті аромат Відня складався із помадних фіалок, кремових піонів, шоколадно-кавових десертних доповнень в ладанному серпанку. Саме тому я обрала Exultat Maria Candida Gentile для поїздки у столицю Австрії цього разу. І не помилилася - парфуми органічно змішалися з весняним віденським повітрям, створюючи кремово-помадну ауру і терпкуватий смолисто-шоколадний шлейф.

   Та мої ольфакторні враження про Відень стали яскравішими і доповнилися новими спостереженнями. Весна зробила свою справу і тому невід'ємною складовою аромату міста є все та ж квіткова палітра. Від трав'янистих відтінків тюльпанів, гіркувато-борошнистих гіацинтів, зелено-індольних нарцисів із квіткових магазинів, які створюють яскраві кольорові плями на людних вуличках міста, до вершково-кислувато-вишневого запаху сакури магазину Rituals..., який я вподобала ще під час подорожі по Каталонії. Цілий набір косметичних засобів для тіла з цим весняним запахом, а ще й дифузор та ароматична свічка будуть створювати настрій та викликати асоціації із казковою поїздкою.

   Квітучі радісно-сонячні фонтани форзиції, яку ще називають "золотим дощем". Своїм позитивним жовтим кольором вона компенсує тихий, майже непомітний запах, але чітко врізається в пам'ять і доповнює квіткову галерею спогадів.

   Квітучі вишні перекликаються з ароматом сакури із Rituals і вносять фантазійності в сприйняття.

   Несподівано перед самим від'їздом зустріла білосніжну магнолію, яка підсилила мої емоції та настрій.

   Але фіалки все ж залишилися ароматним образом Відня. Яскраві витончені та делікатні фіолетові квіточки на зеленому фоні трави. Щоб "роздивитися" їх запах, потрібно було зігріти рослину теплом рук , та шкода зривати таку ніжну красу, тим більше, що їх аналогічний кремовий аромат може повторити Exultat Maria Candida Gentile.

   Аромат квітів у парфумах підсвічують, роблять виразнішими альдегіди. У моїй віденський ольфакторній історії їх успішно замінило кришталеве дзвінке гірське повітря.

   Смак австрійського десерту шоколадного торту "Захер" з абрикосовим конфітюром та віденської кави, задоволення від якої підсилила атмосфера кафе у історико-природознавчому музеї, - це ще одна частина ольфакторної історії Відня - апетитна гурманіка.

   Терпко-смолистий, бальзамно-шоколадний прохолодний запах ладану асоціюється з величним готичним собором Святого Стефана, штиль якого підноситься на 136 метрів. Запах фіміаму додає до образу містичності та створює філософський настрій.

   Я не люблю виключно рожевий, няшність та цукерочність. Задоволення отримую від специфічних індольних відтінків, в кольоровій гамі подобаються складні поєднання. Запах кінського гною вносить у запах Відня пікантності, екстравагантності та глибини. Вдосконалює, робить його складнішим, інтригуючим. Проходячи біля імператорської стайні, не змогла не пригадати Oudh Infini Parfums Dusita.

   У мене було мало часу для пошуку цікавих парфумерних крамниць. У Дугласі нічого особливого  не помітила. Був момент, коли готова була придбати Chanel 5 у червоному флаконі та, видно, бажання було не надто палке.

   Аромат Відня для мене - квітково-шоколадно-кавово-ладанний з анімалістичною складовою. Яскравий, багатогранний, вишуканий, аристократичний, романтично-містично-філософсько-анімалістичний. І мені він дуже подобається!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар