середа, 16 вересня 2020 р.

Enslaved Roja Dove

 

Enslaved Roja Dove



   Я очікувала квіткової розкоші на анімалістично-амбровій основі з виразною чуттєвістю. Тому що саме таким я пам'ятаю Enslaved Roja Dove. Натомість отримала ще один Sycomore, власне, проти якого нічого не маю, але якби прагнула саме димного деревного аромату, то неодмінно дістала би Chanel...

   Димність бергамоту, цитрусова терпкіфсть, кислинка лимону та мильність шкірки виринають з амброво-лабданової щільної хмарини.

   Свіжість та шовкова прохолода лаванди та зовсім інший відтінок мильності.

   Ніжна квіткова кремовість на терпко-мшистій вологій деревній основі. Ось він шипр!!! Це саме той момент, коли неодмінно виникає бажання охарактеризувати до якої групи відноситься аромат. Так ось, Enslaved Roja Dove - це яскравий зразок сучасного шипру, а точніше - східного шипру.

   Димний гірко-сухий ветивер і ,здається, він головний герой композиції. Його так багато, що всі інші відтінки здаються приглушеними та розмитими.

   Хіба що ще впевнена та наполеглива елегантно-гірка та кислувата герань, а поруч - тихий льодяниковий голос іланг-ілангу. Ознаки троянди абсолютно відсутні.

   Тягуча карамельність амбри виявилась такою бажаною, що її солодкість трохи вгамувала розчарування.

   Час від часу вдавалося "роздивитися" реалістичні гвоздички з делікатним трав'янистим запахом.

   Лише згодом, через кілька годин розкриття, все ж вдалося налаштуватися на звучання Enslaved Roja Dove. Багато хто порівнює аромат з легендарною Habanita Molinard, а мені ось солодко-солона ваніль на сухій деревині нагадала Shalimar Guerlain і цей запашний етюд видався симпатичнішим за оригінал.

   Зрозумівши, що аромат вибрала сьогодні невдало, вирішила не засмучуватися і виправити ситуацію. Всі інші дози Enslaved нанести так званим "пірнанням у хмаринку". І о диво!!!  "Поневолена" набула жіночної чарівності, манкості та чуттєвості. У мить засяяв білосніжний жасмин з бурштиновими краплинами та медово-фруктовим ароматом.

   Ввечері виявила, що в квартирі присутній стійкий деревний запах ветиверу. "Нічого собі стійкість!!!"- спочатку вирішила я, а за мить пригадала, що наносила аромат на гардини та меблі, щоб поспостерігати за звучанням зі сторони.


30.12.2019

   Поєднання льодяникової солодкості лимону та терпкості та димності бергамоту. Медова помадність лабдануму та анімалістичне тепло з ледь відчутними гірко-солодко-шкіряними нюансами. Але це лише на перший погляд так здається, що з ледь помітними. А насправді, величезна доза гірко-маслянисто-помадно-пряних тваринних ознак, що починаю сумніватися чи варто у такому ароматі йти у товариство.

   Колючість та шершавість, смолистість та шоколадна бальзамність, карамельність та димність.

   Час від часу, коли смолистість затихає, заявляє про присутність яскраво-апетитний, сонячний іланг-іланг. Гірка кислинка герані чергується з лавандою. Кремова трав'янистість гвоздики та фруктова помадність троянди.

   Смолисто-деревний, з запахом прілого листя та землистості аромат пачулі змінюється сухим димно-зелено- терпким ветивером. Далі на мить знову медовою помадністю та кисло-гіркуватими геранню та лавандою.

   Смолисто-полум'яний, димно-деревний східний характер Enslaved Roja Dove здається мені сьогодні не знайомим. Ніби я вперше внюхуюся у аромат і відкриваю для себе сурову, темну і спокусливу історію.Лише час від часу карамельна помадність лабдануму нагадує, що ми давні знайомі. 

   Сьогодні Enslaved абсолютно без солодкості чи майже без неї. Цей факт не псує сприйняття, але робить аромат ще більш темним і відчудженим. Як і ніжність квітів, яка розчинилася у димно-смолисто-деревному звучанні. І лише стабільний голос ветиверу протягом всього розкриття. І стійке переконання, що ця композиція Roja Dove належить до групи східних шипрів. Я так чітко уявила аромат на чоловічій шкірі, що обов'язково завтра запропоную чоловіку.

 
1.12.2018

   Смолиста-карамельність лабдануму випередила кислувате звучання бергамоту. Та на зміну дуже швидко прийшли свіжість та прохолода лаванди з пронизливим "голосом".

   Трав'янисто-солодкуваті гвоздички наважилися винирнути з лавандового моря, як їх відразу накрила мшиста хвиля.

   Вже знайома смолистість, але з новими відтінками - то хвойно-камфорними, то ванільно-солодкими, то карамельно-солоними.

   В цьому яскравому розмаїтті зовсім не очікувано з'являється помадний голос троянди, а за мить вже здається, що примарився, бо замість нього зазвучав гірко-кислий герані. А якщо точніше, то розпочалося чергування двох різних характерів. У мене є в колекції мило Rose and Geranium The Scottsh Fine Soaps Company, то воно щоразу пахне по-іншому: то трояндою, то геранню і дуже нагадує ароматну фразу із Enslaved Roja Dove.

   Наступного разу - пара іланг-іланг та ветивер. Солодка льодяниковість та суха димно-землиста деревина.

   У ароматів Roja Dove є здатність вводити в оману. Ніколи не потрібно робити висновки після одного нанесення чи побіжного тестування. Чим більше підходів, тим більше можливостей "роздивитися" і зрозуміти. Навіть на двох зап'ястях Enslaved розкривається з відмінностями. Так "м'ясисто"- медовий , фруктово-хмільний, індольний аромат жасмину, який з'явився при новому нанесенні, просто "збив" мене з ніг. А за ним - впевненіше зазвучала помадна троянда, яка, як виявляється, пахне соковитими фруктами, та солодкий радісний іланг-іланг.

   І якщо на лівому зап'ясті - димно-гіркувато-смолисто-ветиверний характер, то на правому - квітково-кремова квітковість.

   Після квітів прийшов час мускусу. Від відтінку "чистоти" та мила, солодкуватої фруктовості до маслянистої анімалістичності.

   Шлейф сьогодні - густий, медово-жасминовий та п'янкий. Щоразу, попадавши в нього, починала розшукувати очима власника, а потім раділа, що він мій.

 
30.11.2017



Керинейская лань, плененная Гераклом (Painting in the New Museum, Berlin.)

   Сначала сложно разобрать чем пахнет Enslaved Roja Dove. Густой терпко-животный аромат, к которому очень подойдет выражение "французистый". Еще одно нанесение - и немного понятней становится: горько-травянисто-сладковатая, пудровая, душистая гвоздика появилась. Еще пшик и "глаза открываются" и начинаю различать то, что казалось невозможным.

   Влажная прохладная лаванда показалась на мгновение и исчезла. Но это обманчивое впечатление. Ее запах потом не будет таким явным, но периодически будет излучать свежесть.

   Дымный с маслянистостью бергамот. Все та же гвоздика, а рядом - кисло-горькая герань и сладкая роза, леденцово-бальзамичный иланг-иланг.

   Мускус с анималистичными оттенками, напоминающий винтажные духи, добавляет чувственности. Карамельно-соленая амбра. Сухой, дымный, горько-землистый ветивер, который оттеняет сладкая ваниль. Ветивер мне кажется главнокомандующим в композиции. Он задает настроение, изменяет ситуацию, контролирует действия других. Его голос то затихает, то опять приобретает силу. В отличии от других компонентов, его слышно на протяжении всей композиции.

   Сладко-горько-смолисто-медово-кожаный лабданум, на фоне которого вспыхивают яркие цветы флердоранжа. Аромат жасмина не явный, но если долго "вслушиваться", то начинаешь замечать его сумасшедшую индольность. Эта его особенность усиливает чувственную сторону композиции. Иногда в ароматном облаке слышно его фруктово-карамельные искры.

   Enslaved - сложный и многогранный аромат, в котором одновременно слышно несколько мелодий. Горькие цветы, анималика, древесность, потом в другой тональности звучат уже пудрово-помадные цветы, сладкая смолистость и ванильный десерт. И так до бесконечности. Периодически замыливается и это так красиво, что представляешь запах дорогого мыла в шикарной мыльнице и изящной упаковке. Не знаю есть ли такой продукт, но мне видится в духе мыла Opium.

   "С Enslaved мне нравится идея влюбляться так глубоко и страстно, что нет спасения. В одном словаре определение еnslaved описывалось как "стать узником любви". Я хотел создать запах, который поработил бы и его владельца и тех, кто его вдыхает" - писал Roja Dove в своей книге "Сущность парфюма" о Enslaved.

   Я с удовольствием перефотографировала бы флакон, но к сожалению, жидкости в нем уже вдвое меньше и это выглядит немного грустно.




 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар