середа, 2 вересня 2020 р.

Cuir D'Iris Atelier Materi

 

Cuir D'Iris Atelier Materi
 
Cuir D'Iris Atelier Materi

    Atelier Materi - нова французька компанія нішевої парфумерії, яка привернула на себе увагу на виставці у Флоренції у минулому 2019 році. Заснувала бренд естет та любитель мистецтва Вероніка Ле Біхан, яка крім парфумерії ще й захоплюється архітектурою та дизайном.

   Кожен парфум Atelier Materi досліджує одну сировину. Так у колекції вже є 5 композицій про цитрусові, какао, амбрету, сандал та ірис. Звичайно, я зацікавилася останнім компонентом. Навіть швидше придбала за компанію, за рекомендацією. Лише отримавши зразок, почала цікавитися і розглядати новинку.

   Найперше, що мені сподобалося, це кубічний флакон, а особливо вразив глибокий темно-синій колір. Ковпачок виготовлений з бетону, сучасного матеріалу par excellence, обробленого античною бронзовою патиною.

   Автор Cuir D'Iris, як і інших трьох, швейцарський парфумер Марі Хагентоблер.

   Розпочинається запашна історія вловимою свіжістю та деревною терпкістю петітгрену, яка змінюється солодко-гіркими та пряно-борошнистими відтінками. Виразний запах замші чергується з кремовою вершковістю та димністю. Натяк на маслянистість, анімалістичність, березову дегтярність та гнилість. Та здається, при більш тісному знайомстві цей аспект композиції згодом вразить насиченістю.

   Дуже привабливою мені видалася солодкувато-вершкова кремовість та невагома землисто-гіркувата борошнистість. Тихий запах корінців ірису у поєднанні з гіркотою замші створюють хвилюючий запашний тандем, який підсилює та загущує шоколадна бальзамність.

   Витончений, делікатний та лаконічний Cuir D'Iris ніжно огортає серпанком, створює відчуття комфорту та особливого затишку. Напевно, сподобається більше любителям шкіряних композицій, ніж квіткових. Та щиро раджу познайомитися, як порадила мені Женя, адже аромат заслуговує на увагу, а тим більше так гармонійно поєднується з осіннім настроєм.


Cuir D'Iris Atelier Materi
Фото із офіційного сайту Atelier Materi

Немає коментарів:

Дописати коментар