пʼятниця, 18 вересня 2020 р.

Запахи і аромати в Познані (червень 2017 року)

 

Запахи і аромати в Познані (червень 2017 року)


    Час, проведений в Познані, наповнений яскравими враженнями, подіями, емоціями і, в першу чергу, ароматами.

   Місце на березі мальовничого штучного озера Мальта, оточене зеленими парками, оздоблене яскравими плямами пахучих троянд я ще довго буду згадувати.

   Терпко-димний, бальзамічно-дерев'яний, смолистий густий запах ялівцю найвиразніший серед ароматної палітри Познані. Його неможливо було не помітити раннім ранком і ввечері. Так приємно було сидіти на веранді і насолоджуватися ним. Він постійно відволікав від дружньої розмови чи то цікавого посту, перетягуючи всю увагу на себе.

   На фоні густого насиченого зеленого кольору ніжно і граційно виглядали троянди з тонким свіжим фруктово-солодкуватим ароматом. Цей сорт троянд супроводжував нас скрізь: на вулицях, в скверах, в старому місті, в ресторанах. Щоразу виникало бажання нахилитися або дотягнутися до вази з квітами, щоб черговий раз вдихнути ці квіткові пахощі.

   Періодично зустрічався п'янкий кисловато-фруктовий, з ледь відчутною індольністю жасмин (чубушник). А у нас вже давно відцвів.

   Величезні яскраві суцвіття герані привертали увагу своїм насиченим червоно- малиновим кольором та пахли дуже тихо, без характерної гірчинки.

   Лавандові миттєвості мені нагадали про Крим. Та виявилося, що ці дрібненькі фіолетово-сині квіточки на зелених стеблах називаються лавандином і є гібридом лаванди. Вони ефективніші в декоративних цілях. Пишуть, що мають більш стійкий і різкий запах, та ті квіти, що я нюхала, пахли тихо.

   Ще не можу не згадати гірко-солодкуватий трв'янистий аромат гвоздики на столику в кав'ярні. Навіть запах кави не відволікав від нього. Хотілося "законсервувати" його чим на довше в пам'яті.

   Вже традиційно в поїздки я беру з собою Chanel №19, елегантно-стриманий аромат якої нікого не буде дратувати, тим більше, що останнім часом саме в цих парфумах у мене виникає потреба. Та ефектніше звучав і органічно вписувався в атмосферу Cristalle тієї ж Chanel. А коли хотілося емоційніших вражень, я діставала Gadenia Roja Dove.

Немає коментарів:

Дописати коментар