субота, 12 вересня 2020 р.

Organza Indecence Givenchy

 

Organza Indecence Givenchy

Organza Indecence Givenchy

   Непристойність - це те, що виходить за рамки дозволеного. Жести, слова, вчинки, одяг чи його відсутність, зображення, предмети. Та питання моралі та етики, як ми знаємо, характеризуються мінливістю і різняться в різних культурах та історичних епохах.

   Мудрість життя підказує, що все залежить від дози. І в один момент обставини та місце ваду перетворять на чесноту і навпаки...

   Непристойними можуть бути і парфуми. І навіть пляшка, у якій вони зберігаються. Ви ж зозуміли, що мова йде про Organza Indecence Givenchy.

   Але таку характеристику можна застосувати лише із-за присутності у назві композиції - Organza Indecence. Ну, хіба що ще розглядаючи флакон, так як оголене тіло у нашому суспільстві все ж не є нормою. А ось аромат, принаймі для мене, швидше про гурманіку та задоволення від неї.

   Зацукрені сливи з приємною кислинкою, присипані гірко-пряно-терпко-солодкою борошнистістю кориці. Яскраво та багатогранно, але сьогодні Organza Indecence пудрово-невагома та мерехтлива.

   Гірко-терпка-солодка медовість не додає липкості та в'язкості, а лише збагатшує зашними нюансами запах пильнуої деревини.

   Тягуча карамельність солоно-солодкої амбри єдиний нюанс, який асоціюється з тілом та чуттєвістю. Ця думка викликає бажання взяти флакон і тішитися ним, уважно розглядаючи контури фігури, обрамлені розкритою сукнею. Та й тут увага швидко переключається на складки органзи і щоразу не перестаю дивуватися, як дизайнеру вдалося ефект сппадаючої тканини передати у склі.

   Можливо, це сьогодні Organza Indecence лише огортає теплом та викликає легке сп'яніння, а іншим разом, особливо у похмурий холодний день, вона здивує та заінтригує, як це несподівано сталося з Organza First Light.


Organza Indecence Givenchy

29.05.2020

   Ароматну спецію у вигляді скрученої палички, яка має пряно-солодко-бальзамний сухий та різкуватий запах, асоціюється з теплом, Різдвом, яблучним пирогом, глінтвейном я дуже люблю за багатогранну палітру та смакові якості. Сильний запах кориці не можливо сплутати ні з яким іншим. Залюбки додаю до кави або ж використовую у дизайні на кухні.

   Вважається, що запах кориці заряджає оптимізмом, надихає, додає впевненості.

   Та ось присутність кориці в парфумерній композиції в якості головного героя чомусь не викликає у мене захоплення, хоча факт, що вона додає яскравості та особливого колориту у ароматі, не заперечую. Дуже подобається поєднання кориці з солодкою фруктовість апельсину, як у Cinnabar E.L. або коли ледь чути у деревно-бальзамній базі.

   Та сьогодні не маю мети скласти список композицій із корицею. Мова буде лише про одну із них - Organza Indecence Givenchy, яку я свідомо придбала лише із-за самого флакону. Видно, у мене зараз саме такий період у захопленні, коли форма цікавить більше, ніж сам зміст.

   Organza Indecence Givenchy була створена у 1999 році, а вже у 2004 її випуск призупинили. У 2007 році аромат знову перевидали у складі ексклюзивної колекції 10 легендарних ароматів бренду Givenchy. Номер мого флакону 909596 вказує, що це перший випуск.

   З французької Indecence - Непристойність. У Непристойної Органзи форма флакону у вигляді оголеного жіночого тіла, яке ледь прикрите розкритою сукнею. Складки тканини органзи, які ніби розвіваються на вітрі, створюють враження водоспаду та дивують майстерністю автора Serge Mansau, якому вдалося зафіксувати це у "морозному" склі. Із-за назви та такого зображення флакону Organza Indecence називають ще Нічною версією, ніжну голівку якої прикрашає знайомий золотий капелюх чи то кришка у формі іонічного ордену.

   Коробка у Organza Indecence Givenchy чорного кольору з орнаментами із золота та бірюзи. Із-за кольорової палітри упаковки цей аромат називають ще й Чорною Органзою.

Organza Indecence Givenchy


   Обличчя рекламної компанії - іспанська модель Альмундена Фернандес. Для постерів використовували світлини Hiromasa Sasaki.

   Запах кориці відносять до категорії афродизіаків. З її присутністю парфуми набувають особливої чарівності та спокусливості. Напевно, саме тому автори Organza Indecence Norbert Bijaoui і Jean Claude Delville використали цей компонент, як головний. Як на мене, то поки що цю думку не розділяю і в звучанні нічого особливого чуттєвого та еротичного не помітила. Для мене аромат душевний, теплий та затишний. Та як кажуть, "Ніколи не кажи ніколи" - можливо, іншим разом чи при іншій життєвій ситуації я зможу роздивитися і непристойність.

   А поки що насичений бальзамно-пряно-гірко-солодкий запах кориці, який поступово ще більш засолоджується. Але у мене не складається враження, що мова йде про гурманіку. Оксамитовий, огортаючий теплом. Солодкість змінюється гіркотою. У якийсь момент чую запах горілого цукру.

   Солоної карамельності додає амбра, а відтінків вологої деревини та шоколадності - пачулі. З часом помічаю маслянистість, натяк на камфорність, присутність перцю, тягучу медовість. Деревина видалася з ледь помітними гнилими ознаками.

   Ось у мене вже є три варіанти Organza Givenchy! Лідером вважаю все ж класичну, але з задоволенням роздивляюся флакон з розпахнутою сукнею, що найбільше вказує на непристойність.

Organza  Givenchy


Немає коментарів:

Дописати коментар