пʼятниця, 18 вересня 2020 р.

Аромати Єлєні Гури та її околиць

 

Аромати Єлєні Гури та її околиць




   Будь-яка звичайна людина, коли готується у відрядження у якесь місто чи то країну, зазвичай вирішує робочі та організаційні питання. Приємні турботи, збори, перевірка необхідним документів та речей. І ніхто з пересічних подорожуючих навіть не здогадується , що є особи, які зосереджено вибирають парфуми, які варто взяти з собою. Так, це ми - парфумерні маніяки. Адже, так важливо, щоб аромат нікому не заважав, нам подобався, не відволікав, не набридав, відповідав сезону і гармонував з навколишнім середовищем.

   Ось і я, ще з далека, коли валізи спокійно стояли в темній шафі, вже планувала свій парфумерний гардероб.

   Квітуча весна мене надихала на Beloved Amouage та Hanbury Maria Candida Gentile. Перебирала Chamade Guerlain та Hasu-no-Hana Grossmith. А потім різко стало холодно і мої плани кардинально змінилися. Нехай буде Mischief Roja Dove, вирішила я. І як же не помилилася! Цей одночасно ніжний і яскравий аромат з кришталевим шлейфом став моїм парфумерним Я, підтримував мене, супроводжував, доповнював образи, збирав компліменти. Не було жодного дня, коли б у мене не запитали назви парфумів.

   Mischief однаково органічно звучав на вулицях старого міста, у приміщенні театру, у музеї кришталю, у лісі в горах. Тому що в ньому є всі ті ароматні відтінки, що і повітрі околиць Єлєні Гури. Він не заважав сприймати оточуючу красу, насолоджуватися чистим гірським повітрям, не перекрикував голоси квітів, не виглядав недоречним серед досконалої природи.

   Місто, яке має назву Гора Оленя чи Оленяча Гора (Єлєня Гура) пахне чисто і прозоро, як гірське повітря. І не дивно, бо розміщене в живописних Західних Судетах, в центрі гірської долини.

   Пахне дзвінко, як делікатний та витончений кришталь.

   Пахне прілою вологою землею, розтрісканою сухою корою, мохом, камінням.

   Пахне квітами, які прикрашають клумби, сквери, парки, галявини і просто ростуть на узбіччях. Пахне медовим пилком, скошеною травою та соковитим зеленим листям.

   Пахне холодними стрімкими річками і заворожуючими водоспадами.

   Пахне адріналіном, який з'являється від гірських серпантинів.

   Пахне пильно від старої бруківки та кам'яних стін, яким більше 9 століть.

   Пахне ладаном і воском, тонкий запах яких доноситься із соборів.

   Пахне тихо анімалістично, так як олені не лише на картинах і емблемах, а вільно гуляють на території готелю.

   Околиці Єлєни Гури пахнуть так само розкішно і колоритно, як і виглядають.

   Жодного разу я не сумувала за іншими ароматами. Навіть по приїзді нанесла знову Mischief Roja Dove - так зжилася з ним, здружилася і щоб пригадати щасливі миті.

 


1 коментар: