понеділок, 22 листопада 2021 р.

Tomato Leaf Illuminum

 

Tomato Leaf Illuminum

    Старовинне англійське прислів'я сповіщає: "Якщо хочеш бути щасливим неділю - одружись, місяць - заріж порося, хочеш бути щасливим все життя - посади сад".

   В дощовій та сірій Англії може бути погано людям та однак дуже добре рослинам. Так і хочеться додати, що і парфуми розкриваються винятково гарно, особливо шипри, але про це іншим разом. Розвитку садово-парковим традиціям сприяв саме м'який помірний клімат. Окрім великих міських парків та садів майже у кожного жителя країни є свій приватний сад, який родина створює на свій смак. Це може бути просто галявина, оточена клумбами з трояндами або ж фруктовий сад, у інших - замість газону плитка та гравій, а рослини ростуть у газонах.

   Навіть найкращі садові шоу світу - Chelsey Flower Show та Hampton Court Flower Show - саме британські.

   Ще кажуть, що для британців важливішим є сад, ніж добре обладнана кухня чи ванна кімната.

   Сільське життя - символ спокою, стабільності, традиційності, захист від міської метушні та складнощів. Простота та гармонійне буття, розслабленість та рівновага. Тому і сільська ідилія часто є суттю британських ароматів. Композиції присвячують не лише польовим квітам та рослинам, але й, наприклад, листю томату.

   Так, я з задоволенням вже розповідала про відкриття та приємне знайомство з британським нішевим брендом Illuminum та про оригінальний квітково-зелений Tomato Leaf. Сьогодні доречно оновити враження та додати нових характеристик темі англійських ароматів.

   Розпочинається Tomato Leaf Illuminum солодкістю насіння моркви та фруктовістю. Дуже швидко старт змінюється терпкістю розтертого листя з солодкістю, ментольністю, краплинами камфорності та трав'янистості. Чергування прохолоди та огортаючого тепла.

   Квіткове серце розпочинається зі свіжого звучання фрезії, хоча не такої виразної як влітку. Зате в осінні дні в ароматі абсолютно відсутна водянистість. Навіть навпаки, масляні ознаки мускусу додають щільності.

   Здається часом, що Tomato Leaf майже не змінюється, то у якийсь момент дивуюся, що спостерігаю за звучанням османтусу.

   Tomato Leaf Illuminum дуже полюбляє мій чоловік та на жіночій шкірі все ж він більш фруктово-абрикосовий, крім того, що зелений.


Немає коментарів:

Дописати коментар