вівторок, 16 листопада 2021 р.

Hasu-no-Hana Grossmith

 

Hasu-no-Hana Grossmith


   "Який же солдат не мріє бути генералом?" Яка парфумерна компанія не мріє бути постачальником двору ЇЇ Величності? Адже саме з цієї знаменної події розпочинаються великі історії, які сприяють славі та приносять достаток дому.

   У 1835 гроці Джон Гроссміт створив торгову марку J. Grossmith & Son, яку сьогодні ми знаємо як одну із найстаріших парфумерних компаній Англії. Після навчання у французькому Грасі до бізнесу батька долучився син Джон Ліпскомб Гроссміт, який значно розширив асортимент, завдяки чому фірма дуже швидко здобула велику популярність.

   І ось розкішну парфумерію Grossmith в ексклюзивних флаконах Baccarat оцінили при королівському дворі й компанія стала постачальником двору Її Величності Королеви Англії, отримавши Королівський патент (Royal Warrant) на виробництво парфумів. «Дозвіл» Гросміту дала королева Олександра, дружина старшого сина королеви Вікторії, який став після її смерті в 1901 королем Едуардом VII. Згодом фірму Grossmith оголосили своїм офіційним постачальником королівські двори Греції та Іспанії.

   У 1893 році до весілля герцога Йоркського та принцеси Мей Текської (пізніше королеви Марії, матері нині пануючої королеви Єлизавети II) Ліпскомб Гросміт створив композицію Betrothal «Заручини», яку перевипустили у 2011 році до весілля принца Вільяма та Кетрін Міддлтон. Продовжуючи традицію відзначати королівські події, у 2012 Grossmith році випустив Diamond Jubilee Bouquet, присвячений 60-річчю правління Єлизавети II. Оригінальна композиція Victorian Bouquet була присвячена 60-річному ювілею королеви Вікторії на троні, яка відсвяткувала його у 1897 році.

   Отже, знову традиції, символізм та демонстрація королівської величі та вже на прикладі британського Grossmith. До слова, моєї найулюбленішої парфумерної компанії. Шкода лише, що у колекції маю всього дві пляшки з чарівною рідиною та назви парфумів бренду очолюють список моїх найпалкіших бажань.

   Для корисної інформації залишу факти, що інгредієнти для дому поставляються з усього світу, сам парфум виробляється в Англії у британському відділенні Robertet у Хаслемері, графство Суррей. Скляні пляшки виготовляються у Кнотлі у Йоркширі; коробки компанії у Шеффілді; етикетки у Лафборо; складання проходить у Тівертоні, Девоні.

   Підтримувала британський дух сьогодні я Hasu-no-Hana Grossmith - по-королівськи розкішною квітково-східною композицією, у якій мене зачаровує абсолютно все. Від цитрусово-бергамотного з димністю та соковитістю старту, ознак пряно-гірко-шкіряної анімалістичності, багатогранним та мінливим ірисово-трояндово-іланговим букектом, до густої тягучості солодко-вершкових тонка бобів, карамельності амбри та борошнисто-пильної дорогоцінної деревини. Родзинка парфумів, яка у свій час справила особливе враження - дивовижний аромат лотосу.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар