вівторок, 9 листопада 2021 р.

Cafè Chantant Nobile 1942

 

Cafè Chantant Nobile 1942


   12.06.2019
   Коли я навчалася в інституті, наша викладачка по класичному танцю, щоб підкреслити не акуратне виконання якось руху, особливо розбовтаність стегон, характеризувала це "кафешантан". Я тоді розуміла, що мова йде не про театр опери та балету, але все ж чіткого уявлення ще не мала.

   Кафешантан - розважальний заклад, кафе з естрадою, де виконують пісні і танці, переважно не зовсім пристойного або двозначного характеру. Виникли кафешантани в Парижі на базі ресторанів і кафе. Саме в ним з'явився знаменитий танець канкан. З часом в таких закладах показували еротичні програми та стриптиз.

   Назва парфумерної композиції Cafè Chantant Nobile 1942 викликала дві асоціації: перша - із танцювальної юності, друга - має бути щось гурманське, смачне і обов'язково кавово-шоколадним. Тому ні разу не виникло бажання познайомитися.

   Але є речі, які нас самі знаходять. Тепер я буду вже не здогадуватися, а чітко знати про що ж йде мова у Cafè Chantant Nobile 1942.

   Так, старт гурманський, апетитно-манкий, кремово-вершковий, ванільно-невагомий, карамельно-шоколадний. І мені, як не любителю гурманіки в парфумерії, це чомусь подобається. Абсолютно не приторно, не нав'язливо, не липко. А я завжди очікую саме таких характеристик від "смачних" парфумів.

   З часом шоколадність на смолисто-пачулистому фоні стає гірко-пряною, пильною, ніби з сизим нальотом. І за кілька годин це вже була трохи інша історія - історія про шоколадну деревину.

   Аромат повільно розтікається по шкірі та плавиться, перетворюючись на кремові вершки з приємним ніжним сандаловим підтоном.

   Не зважаючи, що у композиції досить яскрава солодка ваніль, Cafè Chantant сприймається легко, свіжо, радісно. Напевно, це заслуга фруктової кислинки, яка періодично розбавляє солодкість.

   Нічого непристойного не помітила, натяку на стриптиз чи будь-яку спокусу також. Ні танців, ні пісень, одні ласощі.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар