середа, 24 листопада 2021 р.

Fetish Roja Dove

 

Fetish Roja Dove


   В українській мові слово "фетиш" означає те ж, що і в англійській - предмет, наділений надприродними властивостями. Звичайно, за уявленнями тих, хто в нього вірить і готовий поклонятися. На латині "фетиш" означає "майстерно зроблений".

   Цікаво, який предмет у британців є фетишем? Та якщо до теми підійти з іншого боку, то можна помітити, що описуючи англійців та їх парфумерію зокрема, найчастіше зустрічається слово - традиції, які відіграють важливу роль у їх житті. Кажуть, якщо американець - раб стандарту, то англієць - раб традицій. Традиції в Англії перетворені у фетиш, у культ, ними насолоджуються. Ці традиції різноманітні та стосуються будь-якої сфери життя: харчування, одягу, відносин, спілкування, свят, звичок...

   Чи є фетиш у Roja Dove? Не зустріла у мережі його характеристики ні аромату, ні назви Fetish. Який же предмет надихнув парфумера на створення композиції? Та проаналізувавши інтерв'ю спробую пофантазувати.

   Наприклад, можу припустити, що фетишем для Roja Dove є самі парфуми. Якщо зануритися у тему, то - шипри. Розглядаючи світлини, можна подумати, що коштовні прикраси та ланцюжки є своєрідними талісманами. Узагальнюючи інформацію, констатую - розкіш.

   Fetish Roja Dove розпочинається масною гіркотою касторіуму з бергамотною терпкістю та димністю. Ловлю себе на думці, що мій інтерес до яскравої анімалістичності у парфумах дещо зник, більше подобається натяк, та все прояви ж не викликають відрази.

   Саме у час захоплення ароматами з тваринною сутністю я придбала Fetish і дуже тішилася наявністю цілої пляшки. Та останнім часом все частіше пропоную чоловіку, щоб милуватися збоку. Та для об'єктивності додам, що у рідкі випадки вигулу аромату отримую компліменти та запитання про назву парфумів. Та й мені більше подобається вловлювати шлейф, ніж вдихати Фетиш із зап'ястя.

   Довкола навіть дзвінкіше проявляються ознаки цитрусів та деревна терпкість петитгнейну.

   На моїй холодній шкірі крім великої порції касторіуму все ж присутня пряність, яка поступово змінюється солодкуватою смолистістю, шкірястістю та медовістю лабдануму.

  Солодка ваніль доповнює звучання іланг-ілангу. За помадністю вгадується присутність троянди. На зміну квітковому серцю приходить колюча шипровість та землистість пачулі, борошнистість деревини та сухість ветивера. 

   Чи є парфуми для мене талісманом? Напевно, так та все ж не готова стверджувати, бо все залежить від обставин. І традиції для мене не є фетишем, хоча багато речей я виконую систематично багато років поспіль. Розкіш - точно не мій об'єкт обожнювання, адже полюбляю практицизм та мінімалізм у побуті. 

   Мої фетиші - методичність та творчість. Ще - квіти, ранки та усе-таки - парфуми, які б обставини не склалися.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар