неділя, 7 листопада 2021 р.

Allure Chanel

 

Allure Chanel


    Allure англійською мовою означає "спокуса", "привабливість", "чарівність". Французькою - "темп", "крок", а також "манера".

   У 1996 році у компанії Chanel вийшла композиція саме з такою назвою Allure, автором якої був Жак Польж. У 1999 році аромат випустили у концентрації парфумованої води.

   У мережі зустріла інформацію якогось рейтингу, за якою Allure входить у топ найпопулярніших ароматів Шанель.

   Особисто ж мені варіант саме edp асоціюється з моєю мамою, через це шість років тому, придбавши чарівну пляшечку, подарувала з радістю їй.

   Так, флакон дійсно чарівний, при всій мінімалістичній прямокутній формі. Напевно, має значення милий об"єм - 35 мл.

   Ще мені подобається колір пакування - рожево-персиково-ванільно-помадно-кремовий або ж інакше - беж з рожевим відтінком. Саме таким уявляється й аромат - солодко-квітково-ванільно-гурманським. Елегантним, жіночним, добрим, теплим.

   Розпочинається історія Allure в edp колючими кислуватими цитрусами, невиразним димним бергамотом, солодкою фруктовістю та кремовістю.

   Все чарівно квітково-фруктово, але занадто абстрактно. Вирізнити чи впізнати знайомий відтінок майже не вдається.

   Ванільна солодка десертність час від часу розбавляється грайливою фруктовою кислинкою, що рятує від приторності та монотонності.

   Можна нафантазувати собі ніжність півоній на виразному масному деревному тлі з карамельним натяком на амбру.

   Часом мені чуються ознаки волоських горіхів. Згодом Allure набуває гірко-борошнисто-деревного звучання.

   Для спортивного інтересу хочу познайомитися з концентрацією edt, а для колекції мрію про parfum. Навіть знаю у кого є така пропозиція, але поки що питання не на часі.

   Так, є ще Allure Sensuelle Chanel, але це вже інша історія.

   Багато гарненьких моделей створювали образи для реклами Allure. Одна із них, наприклад, французька муза Карла Лагерфельда - Летиція Каста позувала у 1997-1998 роках американському фотографу Хербу Рітцу, який співпрацював з такими виданнями як Interview, Harper’s Bazaar, Vogue, Elle, Playboy, Rolling Stone та знімав рекламні компанії для Chanel, Calvin Klein, Giorgio Armani та ін.

 

    1.01.2016
     Капля цитрусов без особой кислинки и терпкости бергамота, но как всегда со свежестью и хорошим настроением. Кажется, что ваза с фруктами и чем-то еще вкусным стоит в соседней комнате, доносятся только обрывки фраз и намеки. Так и хочется поглубже вдохнуть, чтобы разобраться, что же там есть на самом деле.

   Персик не сиропный, в меру сладкий, но спелый. Бархатная кожица пушистая и мягкая.

   Карамель или десерт из карамели на фоне древесины кедра. Это сочетание мне показалось очень уютным и домашним. На мгновение запахло мандаринами и я подумала, что очень удачно выбрала аромат для первого дня в Новом году. Новогоднее настроение продолжается и я радуюсь празднику так же как и дети, веря в магию и сказку.

   Дальше начали угощать конфетами. Долго не могла разобрать какими именно. Получился конкурс с закрытыми глазами. То шоколадный намек, то сливочность, то леденцово-фруктовый оттенок, то аромат здобного печенья, а закончилось сладковатой ванилью на древесном фоне.

   А вообще, Allure Chanel edp звучит целостно и что-то выделить из него не так просто и чаще всего и не хочется этим заниматься. Представляется мне в бледном элегантном сливочно-розовом цвете с элементами меха. Я долго не могла выбрать для него лучшее время , а только сегодня поняла, что именно новогодние дни - его. Аромат добрый, вкусный, женственный, в меру веселый, праздничный, но не торжественный.

   Еще мне напомнил маму. Она любит мягкие, обволакивающие, амбровые композиции. Гурманики у нее не замечала, но каждый раз, когда беру в руки Allure, думаю, что должен понравиться маме.

    Мне кажется, что он собирает много комплиментов и будет понятным для окружающих.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар