четвер, 11 листопада 2021 р.

Artemisia Penhaligon's

 

Artemisia Penhaligon's


   Чому б не додати осені англійської елегантності та вишуканої запашної стриманості? Тим більше коли у запасі є набір чудових мініатюр від старезної британської компанії Penhaligon's. До слова, це моя найперша ніша у колекції - подарунок подруги на ДН.

   Penhaligon's заснували ще у кінці 60 років 19 століття. У 1975 році діяльність компанії відновили. Ми маємо можливість познайомитися зі зразками бренду як сучасними, так і відтвореними за старими формулами.

   Penhaligon's присвячує свої аромати легендарним особам чи місцям. Так, наприклад, парфуми, з яких мені заманулося розпочати англійський період цієї осені, присвятили у 2002 році італійській художниці епохи бароко - Артемізії Джентилескі. Мисткиня була першою жінкою, яку обрали у члени Академії малярського мистецтва у Флоренції. Ім'я Артемізії стало популярним у 1970 роках, коли міжнародна феміністична організація зробила її символом свого руху. Та це вже інша історія, не менш цікава, та все ж хочеться більше самого аромату.



Артемізія Джентилескі, автопортрет, 1615 р

   Artemisia Penhaligon's швидко розвивається, не втомлює та не відволікає. Часом здається, що звучить надто тихо та близько до шкіри. Крім того, що аромат стриманий, неодмінно хочеться схарактерузувати - шляхетний.

   Розпочинається запахом холодного чаю та сухою трав'янистістю на виразному борошнисто-вершковому тлі деревини.

   Солодка фруктовість та помадність фіалки виглядають акварельними та повітряними, відповідають за ніжність та жіночність.

   Карамельність амбри додає тягучості та чуттєвості. Та з часом Artemisia стає гірко-борошнистою сандаловою. її приглушеність та серпанковість мені навіть подобається і я налаштовую свої думки на вивчення англійських ароматних (та лише) традицій.




Немає коментарів:

Дописати коментар