середа, 3 листопада 2021 р.

Essence Rare Houbigant

 

Essence Rare Houbigant



   2.05.2020
    Нестримно хочеться у подорож! Як тільки з'явиться найменша можливість поїду будь-куди аби мандрувати. Несамовито хочеться щось купувати у магазинах. І хоча я "насиділа" апетит абсолютно на все, більше всього отримую задоволення від процесу придбання парфумів, взуття та суконь. Ось такі думки у мене змінювалися одна іншою під час не менш приємного заняття милуванням квітучих дерев у парку, вдихаючі запахи бузку, сакури та тюльпанів.

   Неодмінно парфуми мають бути сьогодні квітковими! Essence Rare Houbigant - одна із таких композицій, яка перекликається з настроєм та мріями про мандри та шопінг.

   Солодка фруктовість, кислинка та льодяниковість грайливих цитрусів. Кремовість троянди, яка потім стане помадною. Свіжість конвалій та соковитість зеленого листя. Вершковість та гіркувато-колюча борошнистість ірису. Медова липкість та витончена мильність. Крізь це квіткове мереживо просвічується гірко-деревне сандалове тло, а іншим разом - волого-кисло-терпко-солодкувата мшисте.

   Ще одна гірчинка, яка розвивається у помадно-терпко-пряний запах з відчутною маслянистістю та ознаками шкіри та анімаліки. Всі ці враження завдяки амбрі, густа тягуча карамельність якої то звучить солодко, то солоно, постійно викликаючи інтерес.

   Пухка делікатна ваніль пахне стиглою грушею.

   Essence Rare поступово ще більше запомаднюється та запудрюється і тим самим все більше закохує у себе. У якийсь момент я помітила ознаки Chanel 22.

   А якщо не внюхуватися у запашні звуки, а абстрагуватися, то аромат асоціюється з квітучими садами навесні. Це невагомий яблучний зефір. Це коштовна прикраса та пігулка для краси. Я відкрила для себе парфумовану воду Essence Rare Houbigant  у минулому році і до цього часу зачарована витонченою красою. Все так само мрію про флакон у колекцію і неодмінно познайомитися з потужнішою концентрацією.

   27.04.2019
   У мене сьогодні ольфакторне найприємніше відкриття та безмежна радість - я пахну Essence Rare Houbigant випуску 2018 року із колекції Collection Privee. Парфумер - Jean-Claude Ellene - один із моїх улюблених парфумерів!

   Це досконалий, розкішний квітковий шедевр, який дврує відчуття щастя. Це сяюча квіткова симфонія! Мегажіночний! Елегантний та витончений! Ця сучасна ароматна коштовність має довгу історію, яка розпочалася ще у далекому 1928 році.

   Перший випуск на початку XX століття створювався як "відповідь Houbigant" на легендарну Chanel № 5. Кому належить авторство під знаком запитання, так як в одних джерелах вказують парфумера компанії того часу Robert Bienaime, у інших - хіміка Paul Schving. Власник вінтажного флакону ділиться враженнями і наголошує, що це квітково-альдегідний аромат з яскравою анімалістичністю, з мускусом та цибетином. Випускався у кришталевій склянці Baccarat у вигляді коштовного камінця, який мав двадцять полірованих граней, до 1949 року.

   У 1973 році з певними змінами Essence Rare отримав нове життя завдяки юному і невідомому на той час парфумеру Jean-Claude Ellena. Це вже була реакція на квіткові шедеври того часу Calandre Paco Rabanne (1969) та Rive Gauche Yves Saint Laurent (1971). Ті, що знайомі з цим варіантом, кажуть, що це була "енергетична"квітково-альдегідно-шипрова бомба. Кришталевий флакон нагадував чи то кору дерева чи крижану скелю (Pochet et du Courval). Зустрічала назву флакону "айсберг". Крім парфумів та туалетної води існувала ціла парфумерна лінія: пудра, присипка, лосьйон для тіла.

   Звичайно, було б цікаво познайомитися зі всіма варіантами Essence Rare. Та випуск 2018 року прекрасний і крім насолоди та захоплення викликає нестримне бажання неодмінно придбати флакон у колекцію. Варто додати, що новий варіант аромату не має нічого спільного з попереднім і знаходиться у дивовижній склянці, яку ми знаємо завдяки Quelques Fleurs.

   У мене зразок парфумованої води. Враження, що це парфуми, до того я наносила намазом.

   Розпочинається чергуванням гірко-борошнистого, місцями солодко-морквяного, аромату ірису та терпкувато-зеленого соковитого листя конвалій зі свіжістю та дзвінкістю квітів. Але все ж кремова-вершковість перемагає!

   Резиновий відтінок сандалу на шкірі, а в повітрі помадно-лікерний тягучий запах троянди.

   Essence Rare повільно стає п'янким, солодко-кисло-фруктово жасминовим, потім знову помадно-трояндовим, далі кремово-верково-повітряним. Особливе м'яке тепло та оксамитовість.

   За ніжною святковою квітковістю ховається маслянисто-анімалістична амбровість, що додає композиції серйозності. Медова тягучість з ознаками винного бродіння. А ось колючі льодяникові цитруси чомусь помітила лише з часом, коли враження про квіти трохи затихли. Терпкість моху лише натяком, але все ж помітно.

   Аромат не голосний, спокійний, звучить м'яко, але при цьому вражає своєю витонченістю, чуттєвістю та особливим шармом.

   Світлини зі сторінки Houbigant на ФБ. Вони такі ж прекрасні, як і аромат, і я не змогла обмежитися однією. Фото вінтажних флаконів з мережі Інтернет.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар