вівторок, 9 листопада 2021 р.

MALVS Nobile 1942

 

MALVS Nobile 1942



  10.06.2019
   Наступним для знайомства серед ароматів Nobile 1942 я обрала MALVS. Минулого літа Оленка привозила цю парфумерну новинку 2018 року, але крім дивної назви, яка звертає на себе увагу, я нічого не запам'ятала.

   Перше усвідомлене знайомство було, якщо не шокуючим (напевно, це вже не можливо), то несподівано суворим. Трав'янисто-пряно-гіркий, терпкий початок композиції видався лячним і мускулинним.

   Та при другому підході враження змінилися. Тим більше, що дуже швидко з'являється солодкість, липкість і шоколадно-кремово-вершкове звучання на тлі сухої деревини.

   Шоколадність завдяки ладану. Ще за мить і його запах став ще більш виразним: солодко-пряно-гурманським. Дивовижний об'ємний попелясто-сріблястий дим.

   Паралельно із знайомством композиції почала розбиратися у назві MALVS. Хоча чіткої відповіді не зустріла та все ж приблизно скласти враження вдалося. Одне не підтверджене джерело повідомляє, що MALVS з латинської мови означає диявол, а в демонології - це яблуко зла малус. Google же ж пропонує розшифрувати MALVS як MALUS і це є - зло, нещасливий, нещасний, поганий, злий.

   На офіційній сторінці Nobile 1942, характеризуючи аромат, йдеться мова про темну сторону особистості, яку людина приховує як від оточуючих, так і від себе. Зло тримається під контролем: заздрість, боягузтво, презирство, ненависть можуть вести людину, якщо вона роздратована та розлючена. Гарні світлини, красиві слова чи фрази лише приховують ті вади. Отже, Google правий.

   Мушу визнати, що те перше моє враження приблизно співпадало з офіційною ароматною історією. Але не довго...

   Свіжість, камфорність, ментольність, смолистість хотілося вдихати все глибше і приходло усвідомлення, що я непомітно захопилася цим "філософсько-замисленим" ароматом. Виникло бажання відключитися від робочих буднів та побутових клопотів, поринути у світ фантазій, де існують ідеальність, досконалі лінії та форми.

   Пряно-камфорний запах перцю місцями підсилювався та лоскотав ніс, додаючи пікантності солодкувато-смолистому деревному звучанню.

   Далі смолисто-вершкова тягуча кремовість та бальзамність знову перейшла у солодкувато-деревний запах ладану та закінчилася оксамитовою пудровістю та витонченим сандалом.

   Отже, для мене MALVS Nobile 1942 - це пряно-смолисто-деревна, бальзамно-ладанна філософська, естетично-витончена ароматна композиція, абсолютно без темної сторони сутності, яка, зазвичай, обтяжує.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар