вівторок, 9 листопада 2021 р.

Shamal Nobile 1942

 

Shamal Nobile 1942



   13.06.2019
   Сьогодні у нас така спека, що відчуваю себе не на Поліссі, а десь далеко в пустельному регіоні Йорданії чи Сирії. Східні парфуми Shamal Nobile 1942 є дуже доречними і аромат органічно розкривається на розігрітій шкірі.

   Все так і є, але думати абсолютно не можливо. Здається, що мізки закипають. Тому поділюся враженнями дуже коротко.

   Новинка 2018 року Nobile 1942 має колоритну східну назву Shamal і означає назву північно-східного вітру, що дме над Іраком, Перською затокою та Саудівською Аравією. Він дуже сильний удень та слабший вночі. Найчастіше трапляється узимку. Несе з собою велику кількість пилу і викликає сильні пилові бурі.

   У компанії є легенда, що десь далеко, в Перській затоці, небо стає чорно-синього кольору і на землю опускається ніч. Компанію рибалці перлів, який лежить у своєму дерев'яному човнику, складають лише яскраві зорі. Ці зорі служать одночасно втіхою і годинником. Дивлячись на небо, рибалка побоюється, щоб не напали на нього пірати та не забрали всі перли, які він має доставити до Ємену.

   "Рибака, однак, заспокоєний притиранням хвиль, звуком, який повертає його до дитинства, пестившись вітром, що дме, Шамаль ; вітер, який невпинно - протягом багатьох років - формував дюни в пустелях. У міру того, як Шамаль дме серед ароматичних нот, ніжний, але безперервний, приносячи з собою аромат дат, змішаних з палаючим ладаном з берегів, перлинні рибалки лежать там блаженно, коли він м'яко піддається тій спокусниці, що спить. Він замислюється, як загорнуті в оксамит, образи, що обертаються в його розумі, відводять його далеко, далеко, де ніщо не є земним, і все здається легким і швидкоплинним, позбавляючи його тіла денного втоми і відроджуючи його дух у хмарі аромату , ставши одне з ніччю і вітерцем."(с)

   Розпочинається Shamal Nobile 1942 соковитим кисло-солодким зеленим яблуком. Реалістичним та достовірно апетитним. Поступово з'являється запах пряно-деревний і маслянистий. І в повній мірі вдається уявити нічне зоряне небо.

   Шоколадні, липко-солодкуваті нюанси відповідають моменту мрій та приємних спогадів з легенди.

   Поступово композиція стає гірко-шкіряною, ще темнішою, димною. Огортає оксамитовим теплом та навіює смуток. Принаймні, на мене...

   Shamal Nobile 1942 дуже атмосферний аромат, викликає бажання відправитися у далекі країни, але себе уявити в такому ольфакторному образі не вдається.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар