Shem - el- Nessim Grossmith
Коли мова йде про Grossmith, то обійти стороною Shem - el- Nessim, який з арабської означає "вдихати бриз", не виходить, навіть коли залишилися дорогоцінні краплини на дні пляшки. Shem - el- Nessim - це моя ольфакторна історія про кохання з першого погляду. Shem - el- Nessim - це у мене аромат для виняткових випадків. Shem - el- Nessim - це моє ароматне Я. Shem - el- Nessim - це композиція, яка протягом багатьох років незмінно викликає захоплення та бентежить.
Терпко-кислуватий, соковито-зелений бергамотний серпанок змінюється яскравістю іланг-ілангу, доповнюється гіркотою герані та землистістю ірисів.
Помадна ніжність троянди та ванільна солодкість геліотропу такі прекрасні, що вдихати їх аромат можна нескінченно. Часом сумніваюся як саме схарактеризувати Shem - el- Nessim - чи трояндовим красенем, чи екзотичним іланговим смаколиком, чи грайливим ванільно-вишнево-геліотропним десертом. Так, і найкращий у світі аромат ірису - кремово-вершковий, пудрово-невагомий, фруктово-винятковий і навіть часом лікерно-п'янкий.
На борошнистому тлі деревини сандалу помітно делікатну медово-гірко-солодку тягучу анімалістичність.
Та на закінчення у Shem - el- Nessim ванілько-вершково-кремова "безодня".
Парфумерію Grossmith ще за часів засновників компанії порівнювали з найкращими французькими брендами - Lubin, Houbigant та Guerlain. Якщо фанатично не любити парфуми, не внюхуватися щоразу у "фрази", не вловлювати відтінки, то й сучасні варіанти можна сплутати. До слова, я особисто полюбила Grossmith за те, що він мені нагадував старі зразки ароматів Герлен. Не подібність композицій маю на увазі, а саме багатогранне розкриття та особливий бентежний стан, який виникає щоразу.
Shem - el- Nessim ніби відтворили за точною формулою, яку у 1906 році вигадав Джон Ліпскомб Гроссміт. Хто ж знає чи це так? Та враховуючи, що приблизно так помадно-квітково, кремово-вершково пахне L’Heure Bleue Guerlain, все ж можна повірити та уявити моду на аромати у ті далекі часи. А модні тенденції мають здатність повторюватися.
Немає коментарів:
Дописати коментар