субота, 9 липня 2022 р.

Montri Parfums Dusita

 Montri Parfums Dusita

Фото з офіційного сайту Parfum Dusita

   Перо - це я,
   А я - перо:
   Під час письма
   Перо губиться
   Й стає частиною того, чого
   Я не можу згадати
                              - Монтрі Умавіджані

  Як і попередні дванадцять парфумерних композицій Піссари Умавіджані Parfums Dusita розпочинаються з поетичних рядків тайського поета, цьогорічна прем'єра не виключення. Більше того, новий аромат парфумерка присвятила своєму батьку Монтрі Умавіджані та назвала його іменем.

   "Спеції були невід'ємною частиною життя мого батька; він насолоджувався ними як у житті, так і в ароматах. Для нього вони представляли подорожі, які він здійснював, і ті, про які мріяв; усіх людей, яких зустрічав по всьому світу, і тих, кого сподівався зустріти" - коментує Піссара.


Фото з сайту Parfums Dusita


   "На думку спало дорогоцінне агарове дерево, інгредієнт, який мій батько знав лише як пахощі для медитації, а не як тонкий компонент для аромату (він помер у 2006 році, перш ніж уд отримав таке широке визнання у західній парфумерії, якою він так захоплювався"(С)

   Отож, пряно-деревна новинка 2022 року - Montri Parfums Dusita. У парфумерній спільноті не було так багато обговорень, як у попередні роки. Зрозуміло, під час війни не до парфумів. Ті, що познайомилися з ароматною прем'єрою, розділилися на дві категорії: кому сподобався аромат, відповідно - хто залишився байдужим та навіть критикував. 

   Я ж понад усе втішаюся все тому ж подарунку від Богдани з міланської виставки Esxense і можливістю розвинути ольфакторний світогляд. Зразок Parfum Dusita у чарівній посилці також був і я тепер можу підтримати розмову про Montri. Не розділяю враження ні тих, хто критикує аромат, ні тих, хто захоплюється, бо моя думка десь посередині. Але на часі не етично дотримуватися позиції "і вашим, і нашим", тому у підсумку констатую, що щиро рада знайомству, та мріяти, як про La Douceur de Siam, не буду. 

   
Фото із сайту Parfums Dusita


   
    Свіжий та пряний привіт із минулого. Не знаю що саме у старті Montri викликало такі асоціації, та це було найперше враження. Здалося, що має бути чудова чуттєва шипрова історія.

   При черговій спробі "роздивитися" новинку Піссари помітила гнилий, прілий, пліснявий, вологий запах деревини. Трохи смолистий, трохи пильний, трохи медовий. З характерними для Parfums Dusita ознаками перегною та коров'ячих "паляниць". Отож, обіцяний дорогоцінний уд! 

   Так, він справді дорогоцінний, бо його звучання заворожує своєю мінливою палітрою, лісовою свіжістю та магічністю. Коли чую таку деревну красу, то пригадую розповідь подруги про одного заможного турка, власника мережі готелів у Стамбулі, який купував ефірну олію агарового дерева за тисячі доларів десь у певному місці. Краплина цього скарбу здатна була наповнити кімнату не лише ароматами лісу та свіжістю гірського джерела, а й всіма звуками. 

   Тим часом у Montri є й соковита трав'янистість та витончена пікантність спецій. Поступово фрагменти деревини сандала та розтрісканої кори змінюються помадністю абстрактних квітів та солодкуватістю фруктів, ледь помітною карамельністю та мильністю мускусу.

   У якийсь момент перестаю розрізняти відтінки. Ніби ще й пахне, але вже не розумію чим. Відчуття, що та магія, яка була на початку композиції, закінчилася й чарівник заховав свої реквізити у скриню. Залишився кремово-помадний посмак, борошнисто-гірко-пряний серпанок та бажання поновити аромат, бо старт викликає ольфакторний інтерес.

   Спробую за інших температурних умов. Можливо, розкриється квіткове серце, обіцяне на офіційному сайті компанії. Поки що ж пригадаю попередні 12 композицій, з якими мала радість познайомитися, крім двох. У вас є фаворити у списку?

   Oudh Infini 2016 - витончений схід для європейців

   Melodie de L'Amour 2016 - мрію повторити! Адже там все, що я люблю: жасмин, гарденія, дрок, тубероза...

   Issara 2016 - аромат золотої осені

   Le Sillage Blanc 2017 - для любителів вінтажних шкіряних композицій

   La Douceur de Siam 2017- моя трояндова мрія

   Fleur de Lalita 2018 - весняна магнолієва історія

   Erawan 2018  - гірко-пряний, трав'янисто-соковитий та чудовий

   Splendiris 2019 - фаворит серед ірисових композицій

   Le Pavillon d"Or 2019 - гірко-квітковий, терпко -медовий, вершково-димний "аромат радості"

   Moonlinght In Chiangmai 2020

  Cavatina 2021 - зелено-квіткова весняна романтична історія про конвалії

  Anamcara 2021

  Montri 2022



    


Немає коментарів:

Дописати коментар