середа, 27 липня 2022 р.

Arpege Lanvin

 "Парижський шик з ніжним відтінком"


    Arpege Lanvin - послідовне звучання фруктово-ягідно-квіткових, борошнисто-деревних, мускусних акордів. Делікатна та тиха мелодія, але багатогранна, зі складною гармонією. Помадно-кремова ніжність.

  Готуючись до парфумерної зустрічі дістала Arpege Lanvin, щоб лише пригадати враження, та не планувала писати пост. Але емоції від розкриття композиції вплинули на мої плани, тому залишу кілька фраз. 

 М'яка помадність масних альдегідів та солодкувата фруктовість. Ніби щось добре знайоме, на зразок Chanel №5... Та ні, зовсім інше. Це так заграють альдегіди та створюють різноманітні ілюзії.

   З абстрактного звучання виділяється жасмин - "м'ясисто"-індольний, прохолодний, вологий. Чудовий! 

   Фруктова солодкість, про яку вже згадувала, набула виразності - і я впізнаю персики. 

   Помадна кремовість чи кремова помадність. Спочатку борошнистість гіркуватої деревини сандалу, а потім маслянистість.

   Захоплює мінливість Arpege й цей факт точно відповідає назві - послідовне, неодночасне виконання звуків акорду. Хоча ми всі аромати порівнюємо з мелодіями, та, напевно, найбільш мелодійний аромат від Lanvin. Ще й вийшло так символічно - я вибрала ці парфуми у день народження мого чоловіка - музиканта та музичного майстра. Правда, він на такі нюанси не зважає, та це дрібниці.

  Отже, вражаюча мінливість, тому відірватися від зап'ястя неможливо. А що як я пропущу щось красиве або важливе?

   Мій зразок Arpege дуже інтимний. Навіть дивує поєднання такої перемінності та тихого звучання. За делікатністю та ніжністю не помітно ознак часу, тому не почуваюся старомодною.

   "Зацукрені пелюстки троянди" - саме таке звучання вчора почула у "Повітрі часу" й мушу повторитися, бо і у Arpege є такий чудовий момент.

  Мускус, характерний вінтажним композиція, не викликає бажання перетерпіти, як це буває з сучасними зразками. За ним - солодка ваніль. Потім - тілесність та ягідний посмак.

   Саме сьогодні звернула на пост Оленки та збережу собі цікавий факт: основною суперницею Жанни Ланвен була Коко Шанель, яка за свідченням модних критиків до 1925 року за успіхом та популярністю поступалася мадам Ланвен. А аромат Arpege "став яблуком розбрату й офіційним приводом для ворожнечі Габріель та Жанни. Шанель здалося, що Arpege підозріло нагадує "П'ятірку".
            

Немає коментарів:

Дописати коментар