четвер, 21 липня 2022 р.

Весна над Дніпром Чар-Зілля

 Весна над Дніпром Чар-Зілля

Фото із сайту Чар-Зілля

   "Люблю стояти над Дніпром, коли цвіте кругом: сади, долини й гори..." Володимир Сосюра

   "Весна над Дніпром" - що ви найперше пригадали?

   Так, напевно, всі без винятку подумали про страшну весну 2022. Це була єдина весна, коли довгий час не було бажання гуляти вулицями, відкривати нові місця, радіти барвам та ароматам.

   Та поступово, коли проходить заціпеніння, повільно відриваються файли пам'яті й пригадуються весняні квіти та скляний міст над Дніпром, що з'єднує парк Володимирська гірка з Аркою дружби народів... Ось в цьому місці знову заціпило...


  Далі пригадую друзів-киян та улюблений ботанічний сад.


  Я завжди потрапляла у ботанічний сад влітку на розкішне цвітіння троянд. Та ніколи не вдавалося навесні спостерігати за зворушливими моментами, коли відкриваються квіти на бузках. Коли пишність кущів та рясне квітування викликають захоплення. Коли краса пейзажів нагадує рай та казку. Не вдихала запашне повітря з безліччю витончених відтінків, які так прагнуть парфумери законсервувати у пляшечку.



  Саме час пригадати всі улюблені парфуми з ароматом бузку та мова сьогодні про весну над Дніпром, тому є лише одна композиція української парфумерки Ксандри Осиніної для українського бренду Чар-Зілля.


  Ніжна зеленкуватість та мильність, десертна солодкість та кремовість. Тягуча лікерність та хміль, від якого паморочиться у голові. Трохи липко, а далі борошнисто та помадно. 

  Терпкуватий запах гілочки з обідраною корою та гіркуватість. У якийсь момент є ознаки гнилого та тваринного, а потім знову чудова десертна кремовість.


  Хоча для поціновувачів ароматів не має значення пляшка, та любителі споглядання не менше задоволення отримують від елегантних форм та можливості доторкнутися. Наприклад, я не пам'ятаю зовсім аромату парфумів "Рижського бузку" та відразу пригадую листочок-пляшечку із матового скла.


   Та все ж й без оригінального флакона, у звичайній пробірці з краплиною парфумів, які мені Ксандра подарувала з замовленням "Хюррем Султан", "Весна над Дніпром"- це запаморочливий аромат з мінливими відтінками від білого та рожевого до фіолетового, з чергуванням прохолоди та тепла, зі щемними мирними спогадами та бажанням з'їсти квіточку з 5 пелюстками, щоб єдина мрія усіх українців збулася. 


   "Весна над Дніпром" - це урочистість весни. Це аромат-символ та аромат-надія. Дзвінкий та кремовий, романтичний та заземлений.


   Аромат бузку, здається, подобається усім. Його складно не впізнати, легко запам'ятати, хочеться вдихати та приємно пригадувати. Його цікаво описувати, бо ольфакторна палітра така багатюща, а діапазон звучання дуже широкий.

   Це ніжність, яка бентежить. Це делікатність, яка є наполегливою. Це акварельність, яка володіє яскравою рішучістю.

   До слова, "Сад бузку" у києвському ботанічному внесено до наукових об'єктів, які становлять національне надбання. Колекція бузку складається з 1500 кущів. З наявних у природі 28 видів - 21 присутній у Сирінгарію. Близько 90 сортів і понад 90 гібридів власної селекції.



  









2 коментарі: