понеділок, 4 липня 2022 р.

Jicky Guerlain edt

 Jicky Guerlain


   Спочатку було лавандове мило. Потім краплина Jicky Guerlain edt. Далі - сніданок серед лавандового поля, а потім весь день - лавандові мрії та думки. Це, якщо коротко, про сьогоднішній день.




   Та варто все ж сказати, що лавандове поле, яке всього за 22 км від Рівного у селі Уїздці, це місце сили. Місце розкішної краси та наснаги. Місце аромо та кольорорелаксу. Та й просто терапії. Місце фантазій та мрій. Місце любові до світу. А весь той лавандовий перелік з'явився після ідеї відправитися у фіолетові володіння Тамари Горак, родина якої створює та плекає ту чарівність.




   Там аромат лаванди зводить з розуму не лише шукачів ольфакторних вражень, а й пересічних спостерігачів. Там пахне квітково-свіжо, гіркувато-солодко, кислувато-прохолодно та п'янко, дорогим милом та розкішними парфумами. Хочеться ввібрати всі відтінки, запам'ятати всі нюанси, надихатися та надивитися.  Там у мить я стаю щасливою та забуваю про всі турботи. 




   Якщо я страшенно мріяла про пасторалі Провансу або хоча б поля Варни-Добрича-Албени, то тепер при найменшому лавандовому бажанні є можливість відправитися в Уїздці. До слова, я тепер особисто знайома з господинею фіолетової краси пані Тамарою та завдяки їй знаю смак лавандового меду.




  Не існує парфумів, які передадуть цю розкіш та багатство палітри, та все ж лавандові композиції викликають у мене не аби який інтерес: Jicky Guerlain (найбільш наближений аромат лаванди, як у полі),  Lavande Guerlain (реалістична надихаюче-чарівна лаванда), Moment Supreme Jean Patou (пряно-гірка, кісла-терпка шовкова лаванда у дуеті з геранню, мрію про парфуми!), Lavande Fragonar (кисло-солодка акварельна лаванда), Etoile d'Or Volnay (камфорно-гірко-борошниста лаванда), Kiki Vero Profumo (карамельна лаванда)... Цей список можна продовжувати та мова сьогодні саме про Jicky Guerlain у концентрації туалетної води 2010 року випуску.

   Любов до Jicky Guerlain прийшла з часом. Скептичне відношення до edt 2010 у порівнянні з ексклюзивними вінтажними зразками змінилася повагою та бажанням частіше діставати пляшку із шафи. І сьогодні я втішаюся аромату, як продовження задоволення від лавандового поля.

   Розпочинається звучання Jicky відразу з прохолодно-солодкуватого запаху лаванди з гірчинкою та специфічною пряністю й мильністю на димному тлі. Трохи камфорно, м'ятно та п'янко.

   За лавандовими переливами - густа помадність, далі - колюча смолистість тонка бобів та тягуча кремовість бензоїну, солодкість ванілі та ознаки чорносливу.

   Зачаровує чергування гіркоти та солодкості, прохолоди та тепла, смолистості та помадності. 

   Дивно, чому це до цього часу я не влаштувала лавандовий марафон?


  


Немає коментарів:

Дописати коментар