субота, 25 липня 2020 р.

Lavande Guerlain

Lavande Guerlain


 У моєму міні квітнику на балконі оселилася лаванда. Я все не можу натішитися та через кожних 10 хвилин йду туди, щоб помилуватися та нанюхатись. Останню дію хочеться не зупиняти взагалі, так як запах лаванди неймовірний. Самі квіти пахнуть не голосно, делікатно. Виразну запашну палітру мають ті, що лише розквітають. Відсутність запаху свідчить про те, що квітка вже скоро почне в'янути (це не ствердження, лише спостереження). Якщо розтерти в пальцях срібно-сіро-зеленкуваті дрібне листячко, то камфорно-різко-терпкий та пряно-зелений запах захоплює своєю бадьорістю та рішучістю.

   І дуже яскраво пахнуть вже сухі квіти, які обрізавши, я не змогла викинути, і вірно зробила, як виявилося. Кислувато-гірко, ментольно-прохолодно, терпко-димно, свіжо-тонізуюче, солодкувато-медово. Багатогранність аромату вражає, викликає захоплення та радість. Магічність, яка приваблює та притягує ніс. Кажуть, у складі аромату лаванди присутня валеріана, саме тому він має такий заспокійливий ефект.

   Звичайно, виникло бажання дістати парфуми саме з лавандою. Так як природний запах рослини я все ж люблю більше, ніж у парфумерії, то і наявність останньої у мене зовсім мало. Дуже мрію розшукати лавандову Kiki Vero Profumo - це була перша композиція на відповідну тему, що мені сподобалася.

   Ну, і пишаюся знайомством з Lavande Guerlain!

   Лавандові парфуми Guerlain розпочинаються камфорно-свіжо, терпко-різко, гіркувато-трав'янисто. Враження, що розтерли листя шавлії. Солодкувата терпкість та димність бергамоту, лимонна кислинка та радісна цитрусова льодяниковість. Трав'янистість змінюється хвойними та маслянисто-гальбанумними відтінками.

   Аромат лаванди з'являється дуже швидко. Реалістично-правдивий, надихаюче-чарівний, з характерною вишуканою мильністю. Поступово стає солодкувато-гірким та підсилюється смолистістю.


Все ті ароматні нюанси, які я перераховувала описуючи рослину, чути і в парфумах. Камфорність чергується з кислинкою, гіркота періодично то підсилюється, то затихає, ментольність приємно холодить, специфічна кришталева прохолодна квітковість викликає романтичні фантазії та заповнює простір фіолетово-рожевими кольорами і віртуальна мандрівка у поля Провансу - найкраща подія сьогоднішнього дня.

   Лише та вишукана мильність, про яку я вже згадувала, відрізняє запах лаванди у парфумах від запаху моїх сухих квітів.

   Неквапливо з'являється солона карамельність амбри, яка поступово стане кремово-помадною. Суха борошнистість змінюється землистістю та димністю ветиверу, а потім тихий солодкуватий запах сандалу останнім розчиниться на шкірі.

   Літня спека не найкращий час для Lavande Guerlain. Парфуми швидко розкриваються і зникають, хоча коротке звучання викликає хвилювання, яке вже рідко буває у розбещених великою кількістю зразків колекціонерів.

   Лаванда, що квітне на моєму балконі, є сортовою і має назву Провансальська. Така собі візуалізація мрії - потрапити у фіолетові поля Провансу або не Провансу, але неодмінно у лавандові поля.


Немає коментарів:

Дописати коментар