субота, 25 липня 2020 р.

Jolie Madame Pierre Balmain

Jolie Madame Pierre Balmain



   При перших гірко-пряно-борошнисто-мшистих ароматних звуках я зрозуміла, що Jolie Madame Pierre Balmain ідеальний вибір на сьогодні. Ніби всі пазли ідеально склалися і гармонійне сприйняття себе і навколишнього світу вплинуло на відчуття рівноваги та впевненості.

   А ви задумувалися хто така ця Jolie Madame Pierre Balmain? Я завжди чомусь думала, що це жіноче ім'я, а сьогодні перекладач з французької повідомив, що це - "Гарненька (Симпатична) Пані". Прийдеться відповідати образу!

   Хоча відповідати образу не так вже і важко. Те, що я чую, надихає, організовує та вимагає відповідного елегантного вигляду. І якщо ти не готова бути сьогодні елегантною, то й не наважишся нанести на себе цю рідину.

   Димний бергамот, солодко-терпка мшистість, кислинка коріандру та соковита гіркота полину захоплюють подих. Солодка кремова карамельність інтригує. Гіркуватий та сухий запах шкіри, присипаний пряною борошнистістю гвоздики переконує, що вибір досконалий.

   Квіткове серце розпочинається спочатку індольністю, а вже потім зеленню нарцисів та свіжістю весни. Далі черга вершковості туберози та густої помадності. Чуттєва, хоча й делікатна, анімалістичність. Освіжаюча ментольно-камфорна прохолода.

   Шоколадно-оксамитові пачулі з пріло-смолистими ознаками, що нагадують осінь. До слова, я сьогодні у ранковому парку також відчула перші ознаки золотої пори. Навіть встигла засмутитися, але відразу почала заспокоювати себе і вигадувати позитивні моменти того, що неминуче.

   Традиційно, описуючи враження про будь-які парфуми, я "розгулюю" у мережі у пошуку конструктивної та корисної інформації. Раніше з задоволенням читала описи та аналізи інших парфуманів, зараз рідко зупиняюся на таких текстах із-за суб'єктивної оцінки. Сьогодні ж звернула увагу на один відгук на Кремчику про елегантність  Jolie Madame Pierre Balmain і у мить виникла впевненість, що він мій, хоча не було вказано ні авторство, ні посилання на джерело. За хвилину я вже перечитувала більш повний текст у себе в блозі. Так! Мене процитувала пані. Ні, не процитувала, а видала за свій текст! Як сказав би іронічно мій колега: "Ну, це ж успіх!?" Вийшла зовсім не елегантна історія про такий елегантний аромат! Гарненька Пані так би не вчинила, чи не так?


   27.11.2019

    Не перший раз зловила себе на думці, що не можу носити шкіряні аромати. Але маю на увазі саме сучасні композиції, які видаються мені брутальними та грубими. Хоча не можу охарактеризувати себе любителем "няшності" та квіткової ніжності.

   Ось вінтажні аромати, у яких шкіра є головним компонентом, сприймаються абсолютно по-іншому. Наприклад, Jolie Madame Pierre Balmain -  парфуми для жінки, а не для байкера.

   Запах шкіри у композиції поступово набуває все нових відтінків завдяки оточенню, тому не втомлює, не набридає і викликає не аби який інтерес. І манкість, яка, як магніт, притягує.

     Кислуватість завдяки цитрусам, димність та шоколадність - від тютюну, пряність - від спецій, а маслянистість - конкретно від гвоздики. Зеленої гірчинки додає полин, россольності - коріандр.

   А квіти допомагають запаху шкіри звучати витончено та фешенебельно. Солодкістю прикрашає гарденія, а вершковою кремовостю - тубероза. Бузок в крапельках дощу видається реалістичним. І хоча їх голоси не крикливі, приглушені відтінки добре вловлюються. Борошнистість ірису потрібно згадати та землистість корінців, а фіалково-трояндова помадність - це окрема хвилююча історія у Jolie Madame. Саме із-за неї я і дістала ці парфуми сьогодні. 

   Квіткову частину змінює смолистість та запах деревини. Делікатної чуттєвості та тепла додає анамалістичність цибетину. Щільний мильний мускус, який асоціюється з запахом чистого тіла, у певний час звучить виразно та "правильно".

   У моєму близькому оточенні жінки відкриті та чуйні, доброзичливі та з почуттям гумору. Але вони не називають всіх, хто знаходитьсях поруч, "любою" чи "котиком". Вони не демонструють піднесену радість та любов до кожного, тому не приходиться час від часу приховувати фальш та лукавість. Саме така за характером і Jolie Madame Pierre Balmain. Саме тому я і люблю ці парфуми.

   Елегантність не втрачає ніколи своєї актуальності, не виходить із моди. Витонченість не набуває ознак ретро. Тому Jolie Madame органічно доповнює образ і через майже 70 років.

 

**** 15 сентября 2017


   "Секрет элегантности в том, чтобы носить норковую шубу как простенькое пальтецо, а простенькое пальтецо - как норковую шубу" Pierre Balmain.

   Элегантность - этико-эстетическая категория, которая существует вне любых модных тенденций. Характерные ее черты - органичность и естественность. Отсутствие излишеств и кича, "попугаевых" расцветок и оголенности, безукоризненное качество. Это внутреннее состояние.

   В парфюмерии Jolie Madame Pierre Balmain - один из ярких примеров элегантности. Аромат, созданный еще 1953 году, благодаря таланту Germaine Cellier, звучит актуально и сегодня. Потому что "мода уходит, а стиль остается".

   Сегодня Jolie Madame начинается влажно-мшисто, с леденцовой сладостью цитрусов, пряностью специй, в запахе которых четко заявляет о себе гвоздика. Кислинка душистого кориандра и дымность бергамота. Горечь полыни сдержанная и отстраненная.

   Запах сухой кожи пряно-пудровый, без маслянистости, дегтярности и характерного оттенка ваксы. Кожаная тема, безусловно, главная, но чередуется с цветочностью. Цветы абстрактные на первый и взгляд, чтобы их рассмотреть, нужно терпеливо ждать и слушать. Но если это случится, то взамен получаешь ольфакторное удовольствие. Ярче всего звучит сливочная тубероза, местами появляется сладость флердоранжа и свежая горчинка нероли. Запах дорогой помады благодаря розе. А от фиалок - только кислинка листьев, которую заметно на протяжении всей композиции.

   Полынно-шипрово-цветочно-кожано - так пахнет осень, так пахнет женщина осенью, так пахнет элегантность. И опять мысли возвращаются к этому определению. С латинского "элегантность" переводится как "выбирать". Т.е. это умение и талант к гармоническому сочетанию вещей. И конечно, соответствие окружающим декорациям. Элегантная женщина никогда не пойдет в театр в кроссовках, даже если она путешествует. Как грустно смотреть на фото красивых девушек, которые в шикарных платьях фотографируются на неподходящем по стилю фоне или в соблазнительных позах рядом с соборами или костелами. Подлинная элегантность приходит с возрастом и опытом. Потому возраст у Jolie Madame не юной девушки и в этом ее сила, ее особенность, индивидуальность, красота не только внешняя, стильность до малейших нюансов.

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар