субота, 25 липня 2020 р.

Nuit Noire Mona di Orio

Nuit Noire Mona di Orio



   Я відкрила шафу, щоб дістати Туберозу Мони ді Оріо, так як недавно милувалася її красою та дивувалася приємними відкриттями, але не зберегла вражень. Та плани змінилися, коли очі зачепилися за Nuit Noire тієї ж Mona di Orio. У цих парфумах теж про туберозу, але дещо іншу. Якісь думки та настрій вимагали виклику та яскравості, а цнотливу зелено-квіткову Tubereuse вигуляю іншим разом.

   Цитрусова свіжість у поєднанні з пікантною пряністю та гіркотою. Таку властивість має мега ароматичний імбир, який одночасно тонізує та заряджає енергією, додає яскравості та екзотичності. Свіжий та пекучий подих, без характерних десертних ознак печива.

   Тягуча вершкова-кремовість туберози. І все це на тлі гіркої шкіри з маслянистістю та анімалістичністю. У результаті - гірко-медова помадність, яка нагадує вінтажні парфуми. І на мить я вловила знайому фразу із L’Heure Bleue Guerlain. Один крок від сучасності до минулого і назад.

   Від гвоздики спеції спочатку відчула тепло, потім камфорність і в'язку терпкість, ніби розжувала бутон, а ще згодом маслянисту гіркоту, яка непомітно перейшла у пильно-пряне звучання деревини сандалу.

   Карамельно-ванільно-солодкість стає лікерно-тягучою, потім вишуканою гіркою пудрою, далі кремовими вершками. Поява смолисто-димних тонка бобів змінив звучання та характер Nuit Noire. Щільну східну частину доповнила шоколадність ладану. Але це був лише один із чергових фрагментів, як і згадка про вінтажність.

   Через ароматне насичене звучання пробивається фруктова свіжість жасмину і у вихорі яскравих та потужних кольорів здається ніжною та при цьому чуттєвою. І це не перший прояв чуттєвості у Nuit Noire, але найбільш делікатний. Та чутєвість, яку викликають анімалістичні особливості шкіри, пристрасна та зваблива, з хтивістю та безсоромністю. Чуттєвість завдяки звучанню солоно-карамельної амбри - тілесна та розморена. Але жодний з проявів не робить аромат "брудним"  та не характеризує носія з певного боку. Ці особливості Nuit Noire помітні лише на інтимній відстані.

   Наступна частина Nuit Noire - саме про ніч. Тепла, часом душна, та щільно-темна. З запахом топленого молока та імбирного печива, спокійна та безтурботна, така, коли пристрасті вляглися і відчуваєш гармонію та душевність.

   Можна було б зупинитися описувати Nuit Noire Мони ді Оріо, бо найголовніші моменти перерахувала, як з'явилася квіткова медовість флердоранжу та пухка мильність мускусу, а потім солодко-фруктово-апельсинова льодяниковість. І думаю, ще обов'язково щось цікаве помічу, бо Ніч сьогодні забажали бути багатогранною, бездонною та нескінченною.


Немає коментарів:

Дописати коментар