четвер, 14 липня 2022 р.

A Separate Reality Soporific Clive Christian

 A Separate Reality Soporific Clive Christian


   Дощовий ранок нагадав лондонську погоду. Чогось англійського мені хочеться завжди, коли я пригадую це чудове місто. Якраз нагода познайомитися з щойно приїхавшим зразком Soporific Clive Christian.

   У 2018 році до Дня Св.Валентина Clive Christian випустив пару "Містичний дует, що викликає залежність" - Addictive Art.  Жіночий варіант має назву "Окрема реальність Сонливий".

   З часу мого знайомства з компанією Clive Christian пройшло дуже багато часу. Не можу чітко сформулювати ні враження, ні відношення. Під час вивчення англійської парфумерії прокинувся інтерес та все чогось не вистачало: то часу, то коштів. Soporific - це перша спроба надолужити прогалину у знаннях.

   Якщо у двох словах про компанію, то Clive Christian було засновано у 1999 році, коли англійський дизайнер Клайв Крістіан відродив Crown Perfumery, знаменитий парфумерний будинок, заснований у Лондоні у 1872 році й названий так на честь отримання гранту на використання королівської корони королеви Вікторії як знака якості та досконалості.

Фото з офіційного сайту Clive Christian
   
   Парфуми Clive Christian входять до списку найдорожчих ароматів світу.

   Отож, A Separate Reality Soporific Clive Christian.

   Яскравий старт лякає потужністю та за мить розумію, що даремно. "Сопорифік" м'яко огортає теплом та заколисує. Видається лінивим вуркотливим котиком.

   Димний та бальзамний. Солодкувато-помадно-тягучий смолистий запах смирни з шоколадно-масним посмаком. Напевно, саме так пахне у соборі Св. Павла у Лондоні - символі міста та Англіканської церкви загалом. Напевно, бо я не була у середині, а споглядала велич церкви лише збоку, слухала дзвони та загадувала бажання.



   Далі пахне медовими свічками та ледь вловною кислинкою. Ще чую грайливі анісово-евкаліпно-пектусинові відтінки та свіжість.

    Ще трохи часу - і вже не можу визначити жодного розбірного відтінку. Лише підсумовую, що так, Soporific Clive Christian - медитативний та сонливий, саме для дощової погоди. А ще - для відвідування соборів та сакральних споруд.

   Мені ж дуже не вистачає обіцяних квітів... 

   Із всіх рекламних світлин сподобався ось цей постер, який я знайшла на сайті The Perfume Society:


   Хіба що кольорова палітра у моїй фантазії дещо інша. Уявляю всі відтінки коричневого: колір кори та стовбурів дерев, какао та шоколаду, хліба та кориці. Soporific - аромат затишку та безпеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар