субота, 30 липня 2022 р.

Coriandre Jean Couturier

 Coriandre Jean Couturier

Фото з відкритих джерел

   Одна колега по захопленню розповіла, що майже не користується парфумами, щоб потім не було асоціацій із війною. Мені ж парфуми потрібні замість гідазепама. А коли особливо важко,  як вчора та сьогодні, дістаю гірке та зелене...

   Не має тієї гостроти сприйняття краси за всіма страхіттями, новинами, сиренами. Потужна сувора гіркота полину сприймається як ковток повітря. Думки стрибають, речення не будуються, але хоч якимось чином вдається себе зібрати до купи та організувати.

   Маленька порція пряно-терпкуватого, прохолодно-бадьорого Coriandre Jean Couturier відвертає увагу від реальності. Димно, пряно, з кислинкою, з пильністю кори. Пахне лісом, мохом та дощем....Підбирати слова для опису аромату розвивають не лише словниковий запас, а й допомагають зосередитися, щоб чітко сформулювати запах. Чіткість думок формує чіткість позиції, але це вже не про аромат...

   Солодкувато-мильно-трав'яниста ангеліка. Волога мшистість та землистість поступово висихають й Coriandre стає борошнистим та колючим.

    Помадність троянди, не так виразно, як у вінтажному зразку і як би хотілося, та все ж подібна до реальної бордової квітки з фруктовою солодкуватістю, яку я вранці обнюхувала. Чудову трояндову прем'єру 2022 року Chanel порівнювали у товаристві саме з цим ароматом Jean Couturier.

   Солоний посмак та борошнистість деревини, а далі довготривала вершкова солодкувата кремовість, якщо не виникне бажання оновити аромат, якщо не буде потреба у дозі "заспокійливого".

   Пригадався час початку мого запашного безумства. Coriandre Jean Couturier - це саме той варіант, який можна придбати не плануючи попередньо бюджет. Дві пусті пляшки - свідчення любові до зелених ароматів мого чоловіка.

   Сьогодні ж Coriandre огортає м'яким зеленим шаликом та добрими спогадами. Тішить гіркувато-колючою життєствердністю та яскравістю візерунків "малахіту" на ковпачку. Зелений колір - один із моїх улюблених у гардеробі, ароматах, інтер'єрі, природі. Окрім політики...



Фото з сайту Jean Couturier


   У світі Високої Моди французького парфумера та дизайнера Жана Кутюр'є знають з 1945 року. Разом з дружиною-парфумеркою Жаклін у 1972 році заснував власну компанію. Дочка та онука парфумерів із Грасса у 1973 році створила композицію, яка поклала початок сімейству квіткових шипрів, яку вивчали у парфумерних школах як зразок, яка стала класикою парфумерного мистецтва та яку зарахували до шедеврів. Coriandre, який приніс славу бренду Jean Couturier.

   "З Coriandre я хотіла заново відкрити нюхові емоції моєї молодості, тонкий та делікатний аромат моєї матері та чарівні аромати сільської місцевості Грасса" - коментувала Жаклін Кутюр'є.

   Ніколи не звертала увагу та й не задумувалася над тим, що у добре впізнаваного  "малахітового" ковпачка Jean Couturier є одна особливість - не існує двох подібних. На сайті компанії стверджують, що їх виготовлення вимагає одночасного введення кількох кольорів. Кожен з ковпачків є унікальним виробом.


    Мрію поповнити колекцію вінтажними парфумами Coriandre Jean Couturier. Навіть знаю у кого можна їх придбати. Ось тільки потрібно дочекатися ПЕРЕМОГИ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар