пʼятниця, 15 липня 2022 р.

Fig & Lotus Flower Jo Malone London

 Fig & Lotus Flower Jo Malone London

Фото з офіційного сайту Jo Malone London

     У мене було дві причини познайомитися з цим ароматом: інтерес до бренду Jo Malone London та палке бажання почути саме звучання квітки лотоса.

   Осінньо/зимова колекція 2020 року Jo Malone London має назву, яку можна використати для танцювальної композиції, "Загублені у дивах" / "Lost in Wonder". Присвячена Висячим садам Вавилону, несе ідею "Втрачена мить у часі, уявлена сьогодні".

   Висячі сади - одне з античних семи чудес світу. Це єдине з Чудес, точне розташування якого не відоме. За легендою, Висячими сади називали тому, що при наближенні до міста, яке було серед пустелі, над ним простягалися квітучі зелені тераси. Здавалося, що сади дійсно висіли в повітрі.

     Fig & Lotus Flower Jo Malone London про фігове дерево, яке відоме з найдавніших часів, та дивовижні за своєю красою квіти лотоса, які неодмінно були присутніми у Висячих садах.

   Розпочинається запашна композиція грайливою кислинкою цитрусів та димністю. Терпке, солодкувато-фруктове, з молочністю, трав'янистою свіжістю та трохи мильністю листя інжиру. Солоний посмак та невагомий мускус, борошнистість деревини.

  Дуже симпатичний аромат для літа чи не лише для теплої пори, але я не цього прагнула віднайти у композиції. Так, я маніякально мріяла про магічне звучання квітів лотоса...

  Кремова невагомість - можливо, це натяк на очікуваний аромат? Я так довго вдихала парфуми з зап'ястя, що почула навіть ознаки лаванди, як не дивно... Та, як відомо, "якщо довго вдивлятися у безодню, то безодня почне вдивлятися в тебе". Здається, мені вдалося після лавандових галюцінацій все ж розрізнити й солодкувато-ванільно-кремовий аромат лотоса, а точніше - його ілюзію чи марево. Та я залишилася задоволеною.

   Fig & Lotus Flower Jo Malone London - акварельний, ніжний, прохолодний, солодкувато-фруктовий аромат саме для такого дощового ранку, як сьогодні. Милий, делікатний, витончений, з краплиною смутку та маленькою надією.

   В базі обіцяють насичений землистий запах ветиверу з трав'янисто-деревними характеристиками. Можливо, іншим разом, коли я не буду така зосереджена на ароматі лотоса, помічу й виразну його особливість. 


   З іншим ароматом колекції "Загублені у дивах" - Cypress & Grapevine Cologne Intence - я знайома. Залишилося їх поєднати, як радять маркетологи Jo Malone, та отримати ще один досвід.

   Палітра та сюжети фотосесії для "Lost in Wonder" привертають увагу не менше самих ароматів.



    А сьогоднішні запашні фантазії надихнули пригадати й інші парфуми, які присвячені розкішним Висячим садам. При нагоді неодмінно познайомлюся з невідомими:

   Chopard Rose Seljuke

   Mona di Orio Amyitis

   Penhaligon's Babylon

   Nin - Shar Jul et Mad

   Amatys Parfum Fin Nabucco

   Welton London Bois de Babylone

   Anatoline Babylon

 




   

   
   

Немає коментарів:

Дописати коментар