вівторок, 26 липня 2022 р.

L'Air du Temps Nina Ricci

 L'Air du Temps Nina Ricci



     Після Другої світової війни світ потребував оптимізму, радості та віри у мирне життя. Особливо це потрібно було жінкам, які працювали на військових заводах та фабриках. Вони прагнули колишньої жіночності та мріяли повернути у своє життя романтику.

   У той час парфуми мали важкі, щільні, п'янкі запахи, які строгим звучанням транслювали атмосферу війни.

   А у повітрі відчувалася потреба у легкості, щасті та надії, адже всі страхи минули. "Людям дозволили усміхатися та вільно ходити". 
 
   Поділяв ці почуття Роберт, син Ніни Річчі, та скориставшись можливістю, вирішив змінити напрямок діяльності. Була мета зробити компанію більш демократичною шляхом випуску аромату: "Висока мода залишається мрією, яка доступна лише обраним, а парфуми доступні всім".

   Реалізувати мрію допоміг парфумер Франсис Фаброн. Результат вразив мінливістю та легкістю - і у 1948 році з'явилися легендарні L'Air du Temps Nina Ricci. Назва "Повітря часу" - перший символ із чисельних інших, які характеризують композицію. 



   Та  L'Air du Temps у флаконі "сонце", який створив Жуан Ребулль Торроха, прийняли стримано. Аромат був настільки авангардним, що визнання прийшлося чекати два роки. У 1951 році у пляшці з двома голубами Марка Лаліка парфуми опинилися на вітрині універмагу Barney в оформленні Енді  Воргола.




   "Повітря часу" повертається у Францію з тріумфом і його популярність прирівнюється до рейтингу Chanel №5.

   Романтичні постери 1970 - 1980 років з зображенням L'Air du Temps Nina Ricci цікаво розглядати й сьогодні та надихатися романтичним настроєм завдяки фотографу Девіду Гамільтону.


Постер 1985 р, фотограф Девід Гамільтон

   "Я створив L'Air du Temps  для дуже жіночної панянки, можливо тієї, яку побачив випадково, та швидше, для вигаданого ідеала. Для мене парфуми - це акт кохання. Пережитого... чи вигаданого. Я - романтик й не уявляю життя без мрії" - писав Роберт Річчі.

   L'Air du Temps Nina Ricci - більше, ніж просто аромат. Це символ миру, любові та свободи, який вийшов за межі своєї епохи. Це дух часу, очікування змін, кохання та бажання жити. Це символ вічної молодості.
Всі фото з відкритих джерел


   Коли я вперше відкрила корок з чудовим голубом, мене вразило виразне звучання квітів гвоздики. Здавалося, що це не букет, а величезний квітник. Згодом ні разу не вдавалося спіймати таку ж ольфакторну картинку. Вчора ввечері несподівано мала радість насолоджуватися гвоздичними красотами, а сьогодні знову зовсім інше розкриття - розсіяно-квіткове.

    Дивно, чому ж не ношу парфуми? Не зважаючи на вік, абсолютно відсутні ознаки часу. Можливо, відлякує різкість на початку? Зате далі - свіжість. Потім ментольність та фруктова солодкість персика.

   Щільна мильність альдегідів повільно розсіюється. Трав'янисто-гіркувато-солодка боршнистість гвоздики запомаднюється. 

   Аромат доповнюється витонченим пряним звучанням спецій та квітковою мінливістю. Найбільше помітно цукерність іланг-ілангу, трохи кремовість гарденії. Здається, чую троянду, що дуже тішить. Хоча букет абстрактний й складно висмикнути окрему квітку. Як раптом все стає таким зрозумілим і вже зацукрені трояндові пелюстки видаються ласим десертом.

   Вражає, як та різкість, що була на старті, трансформується у невимовну ніжність. Така мила помадність та округлість.

  Після квітів настає час пильної борошнистої деревини сандалу, краплина анімалістичності та маслянистості.

   L'Air du Temps Nina Ricci - квітково-мінливий, гіркувато-пряно-солодкий, помадно-кремовий, поетично-романтичний.



   На мій погляд, є 3 вагомі причини мати "Повітря часу" у колекції:
1) До компанії квіткових ароматів;
2) Аромат входить у 10 найкращих парфумів;
3) Флакон, ні флакони (нарахувала 26 різних голубів) - це виняткова краса! Це тріумф мистецтва флаконів та символізму.

    Так хочеться дочекатися часу, коли у повітрі й ми почуємо аромат радості, щастя та перемоги! І наші українські парфумери вигадають парфуми з символічною назвою і їх будуть всі розкуповувати, як у свій час L'Air du Temps Nina Ricci.



   

Немає коментарів:

Дописати коментар