середа, 29 грудня 2021 р.

Passeggiata In Galleria Vittorio Emanuele II Trussardi

 

Passeggiata In Galleria Vittorio Emanuele II Trussardi



     В останній день перебування у Лондоні ми відправилися у Кенсінгтонські Сади, зайшовши з боку водойми з лебедями, дивними фонтанами та різьбленими урнами. Не зважаючи на похмуру погоду та моросіння дощу було неймовірне відчуття радості та затишку. Як же добре, що ми потрапили у це місце саме наостанок!!! Невелика територія з особливим шармом, атмосферою та енергетикою. І лише розглядаючи карту для визначення подальшого маршруту, побачили назву цього чарівного місця - Італійські Сади! Ось воно що! Сила мистецтва та магія улюбленої країни! Сонячна Італія відгукується у серці та викликає позитивні емоції у стриманій дощовій Англії.




  Італійські Сади були створені у 1861 році Джейсоном Пеннеторном як подарунок принца Альберта коханій дружині Вікторії. Принцу дуже подобався італійський стиль та він захоплювався дизайном й садівництвом. Одним з його проєктів був сад на острові Уайт у містечку Іст-Ковз в Осборн-хаусі (Osbourne House)  - з терасами, фонтанами, квітниками, урнами. Ідею саду Осборн-хаусу втілили згодом і в Кенсінгтонських Садах. 



Італійські Сади Лондон

   Та чому ж я пригадала саме сьогодні цю історію?
    Розмірковуючи яким ароматом змінити британський настрій, довго не могла обрати щось особливе. На очі потрапив зразок, про існування якого я вже і забула. А тепер зраділа, що це виявилися парфуми італійської компанії Trussardi.

   Відомий італійський модний бренд, який займається виготовленням одягу, взуття, аксесуарів та парфумерії, у 2020 році випустив лінію ароматів Le Vie Di Milano The Collection - присвячену Мілану, північній столиці Італії. Можливо, фраза італійського письменника Джузеппе Маротта у збірці коротких оповідань про Мілан (1962 р) надихнула компанію на створення ольфакторної карти міста? Хто знає та неймовірно влучний епіграф до колекції та до світосприйняття взагалі "Місто потрібно не дивитися, ним потрібно дихати".


Мілан


   
  
 6 композицій створені різними парфумерами, які надихалися красою Мілану. 6 різноколірних та однакової форми прямокутних флаконів мають скульптурний золотий ковпачок у вигляді голови хорта - італійського Леврієро. Такий лейбл у компанії з'явився ще у 1973 році та з того часу є символом "витонченого смаку, благородства і статусності".

   У Passeggiata In Galleria Vittorio Emanuele II Trussardi у флаконі цеглистого кольору є все те, що мені не до смаку: кориця, кокос та ваніль. Ці солодкі парфуми данина моді на гурманку та я придбала їх із-за назви. Завдяки аромату є можливість повернутися у чарівне місце - у всесвітньо відому галерею Віктора Еммануїла II на Соборній площі (Piazza del Duomo). То чому б не скористатися моментом?


Галерея Віктора Еммануїла II 



   При першому знайомстві з Passeggiata (Прогулянка) помічаю бальзамно-пряно-гірку борошнистість кориці. Далі аромат видався солодко-вершковим, кремово-горіхово-туберозним та шоколадно-ванільним. Та чим більше внюхувалася, намагаючись пригадати свою прогулянку галереєю Віктора Еммануїла II, зрозуміла, що не так вже солодко і приторно, хоча до моїх спогадів запашні звуки не мали ніякого відношення. Зраділа, коли холодно-вологий аромат жасмину освіжив простір навколо. Виникло бажання продовжити та підсилити цей момент.

   Аромат Trussardi з часом звучить не голосно, здається близьким до шкіри, чим не набридає. Та на волоссі його добре помітно ще й другого дня.

   Рада знайомству з композицією, яка викликала у мене такі різні та щасливі спогади!




Немає коментарів:

Дописати коментар