четвер, 30 грудня 2021 р.

Essence Rare Houbigant 1973

 

Essence Rare Houbigant 1973



      11.07.2019
   Про Essence Rare Houbigant 2018 року я з величезним захопленням розповідала весною. Аромат такий прекрасний, що не виникало бажання розшукувати вінтажний варіант. Та, здається, він мене знайшов сам. Правда, не перша редакція оригінального Essence Rare, а edt випуску 1973 року. Той, про який розповідають "що це була "енергетична" квітково-альдегідно-шипрова бомба". І дійсно, він такий!

    Розпочинає композицію кислий та димний бергамот, який ще довго помітно, хоча розпочинають паралельно розкриватися густі, смолисто-солодко-терпкі відтінки на колючому мшисто-деревному, пильному тлі.

   Відразу пригадала осінній парк з землисто-прілим запахом пачулі.

   Через цю мшистість наполегливо пробивається солодка ваніль.

   Лише через якийсь час, коли емоції від сприйняття вгамувалися, помітила мильні альдегіди, їх скрипучу "чистоту" і на згадку прийшов інший аромат - White Linen Estée Lauder.

   Невдовзі виказала свою присутність шкіряно-медова анімалістичність цибетину. І така хороша доза!!!

   Спочатку Essence Rare лякає своєю строгістю, насиченістю, колюченістю та вже після другого підходу ми вже подружилися. Не скажу, що почала мріяти про осінь, але подумала про варіанти, які прикрасять похмуру дощову погоду.

   З боку Essence Rare пахне щільною пудрою та створює образ серйозної леді.

   З самого початку я хотіла лише познайомитися з ароматом, але навіть не помітила коли саме виникло бажання вигуляти у світ. І це було дуже симпатично. Концентрація тв намазом справляла враження насичених парфумів.

   Єдиний момент мене засмучував: все не вдавалося "роздивитися" квіткове серце. Та моя допитливість була нагороджена появою помадної троянди.

   Для такого аромату з колючим та сильним характером кращого дизайну пляшки вигадати, напевно, не можливо було. Той кришталевий флакон, що нагадував чи то кору дерева чи крижану скелю (Pochet et du Courval), просто ідеально відповідав задумці.

   Для порівняння розповідь про Essence Rare Houbigant  2018 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар