четвер, 30 грудня 2021 р.

Madame Torrente

 

Madame Torrente


   20.07.2019
   Torrente (Торрант) - французький модний будинок, який у 1969 році заснувала Роз Торрант-Мет або Розетта Лапідус, сестра відомого кутюр'є Теда Лапідуса. Мадам Ros Mett-Torrent була довгий час єдиною жінкою-дизайнером, яку офіційно визнавала французька Палата високої моди. Цей бренд випускає одяг, аксесуари та парфумерію. Як стверджує мадам Торрант: "Стиль Торрант - це молодість". Це строгість ліній та кольорової гами, але при цьому дивовижна ніжність образу.

   Дивно, але інформації про компанію, а особливо про парфумерну лінію досить мало і взагалі відсутня. Абстракті описи не беру до уваги. Чомусь пишуть, що перший аромат з назвою L'or de Torrent вийшов у світ у 2002. На сьогодні є всього 6 ароматів. А як же бути з композицією Madame Torrente, згадки про яку датуються 1976 роком?

   Ось такий рідкісний екземпляр у мене з'явився завдяки Тані Пашко. Дякую, Тетянко!

   Так як крім дати створення не відомо нічого, все інше буде моя фантазія.

   Ні, ще відомо, що Madame Torrente це шипрово-квіткова композиція. Хоча, познайомившись з ароматом, не важко і самому здогадатися, так як ще й якісного виконання у стилі 1970 років.

Роз Торрант-Мет

   Звісно, що присвячені парфуми Мадам Торрант. Випускалися у концентрації edt.

   Композиція розпочинається традиційно: кислим соковитим бергамотом. Виразна пильна пряність та камфорність перцю та, здається, характерна кислинка коріандру. Старт бадьорий, радісний, налаштовує на позитив. Коли звикаю до Madame Torrente, відчуття "ретро" зникає і композиція складає враження якісної сучасної ніші.

   У яскравому квітковому звучанні вдається роздивитися льодяниковий іланг-іланг, а згодом розквітає дивовижна фруктово-помадна троянда.

   Не буду стверджувати, але одного разу я помітила мильно-воскові альдегіди, які старанно підсилювали красу букету, та після більш тісного знайомства це була всього делікатна мильність.

   Маслянистий нюанс залишився загадковим і нерозпізнаним.

   І найголовніша частина Madame Torrente - колюча шипровість, яка поступово стає вологою, з великою кількістю мшисто-деревних нюансів, кислувато-пряних відтінків, солодкуватою трав'янистістю та абстрактними візерунками шершавої кори.

   Закінчується ця шипрово-квіткова історія приємним післясмаком солодкуватої деревини.

   Якщо ви володієте більш детальною інформацією про Madame Torrente, буду рада за доповнення та виправлення.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар