четвер, 30 грудня 2021 р.

Narcisse Ambre Golden Peacock

 

Narcisse Ambre Golden Peacock


    9.07.2019

   Який раритетний у мене сьогодні зразок!!! Так не терпілося швидше розповісти! З самого ранку я вирішила, що присвячу цілий день цій ароматній історії та чомусь постійно знаходилися відволікаючі моменти. І ось, здається, вже нічого не заважає.

   Ще три місяці тому Таня П. надіслала мені краплину золотистої рідини з невідомою назвою та ще більше ніколи не чуваною назвою бренду. "Потрібно багато часу для знаходження інформації" - вирішила я і відклала пробірку, як найменше, до відпустки. Як шкода, що я була не уважною і не помітила, що Таня вказала мені ще й посилання, де детально описується історія цієї компанії. А якби я була не такою, як мої учні, то не витратила б пів дня для розслідування. Коли ж я у всьому, ну, майже, у всьому розібралася, і страшенно пишалася, що володію ексклюзивним матеріалом, зрозуміла, що у нас з Танею є спільна тема для спілкування.

    Та у Тані є ще ось такий цікавий флакон із назвою Narcisse Ambre Golden Peacock.

   На рубежі століть у Америці косметично-парфумерна промисловість в основному розвивалася у великих містах: Нью-Йорку, Бостоні, Чикаго, Детройті. Та одночасно невеликі бренди з'являлися і в західних та південних штатах. Наприклад, у маленькому місті Париж, штат Теннессі, було створено компанію Paris Toilet.

   Парис або Париж (Paris) - місто на північному сході штату Техас, 160 км від Далласу. Місто отримало назву на честь Парижу - столиці Франції. Навіть у американському Парижі є своя Ейфелева вежа - точна копія за оригінальним кресленням Г.Ейфеля в масштабі 1:20 (але з дерева).

   Чотири рудоволосі сестри Мейбл, Мод, Нелл та Енні Мітчум виготовляли вдома косметичні препарати, а найбільшою популярністю користувався їх крем для відбілювання шкіри, хоча ідея виготовлення такого крему належала не їм. Поступово одна за одною дівчата вийшли заміж і їх чоловіки органічно влилися в сімейний бізнес.

   Вважається, що Paris Toilet офіційно було засновано у березні 1913 року. З 1913 по 1919 відсутня інформація про активну діяльність компанії у випуску косметичних засобів. А ось після Першої світової війни у 1919 році капітал родини значно збільшився, а з 1920 на упаковках почали зображати золотого павича.

   У асортименті Paris Toilet спочатку були порошки для обличчя, рум'яна, тальк, відбілюючий крем, згодом з'явилися губна помада, олівці для брів, пудри, мило, шампунь. В цей період випускали і парфуми, та це було не довго, оскільки компанія зрозуміла, що не зможе конкурувати з основними французькими та американськими парфумерами.

   У січні 1928 року Paris Toilet змінили назву на Golden Peacock Inc.

   Витрачали значні кошти на рекламу навіть у часи Великої депресії.

   Цікава і складна була історія з відбілюючим кремом та я не буду детально розповідати про це. Якщо комусь потрібна така інформація, то за посиланням http://collectingvintagecompacts.blogspot.com/2016/10/the-story-of-golden-peacock-american.html ви прочитаєте в деталях.

   Під час Другої світової війни компанія випускала крем для рук для жінок-військовослужбовців та розпочала маркетинг для темношкірого населення.

   Після війни обов'язки керівника Золотого Павича взяв на себе син Нелл та Вільяма Е.Уоррена - Мітчум Уорен і на початку 1950 р. компанію перейменували його ім'ям The Mitchum, а через кілька років після раптової смерті М.Уоррена (1967) бренд придбав Revlon.

   Ми з Танею не знайшли конкретної інформації про парфуми Narcisse Ambre Golden Peacock, тому вся подальша інформація - мої фантазії.

   У назві Бурштиновий Нарцис Золотого Павича всі слова є популярними для 1920-1930 років. Зображення павича можна часто зустріти на рекламах, упаковках, флаконах, пудрах. На той час було кілька парфумерних композицій з використанням квітки нарцису різних компаній, а про моду на амброві аромати зовсім недавно я описувала детально.

   Охарактеризую Narcisse Ambre Golden Peacock як квіткову композицію - світлу, прохолодну, пронизуючу та чуттєву. Не зважаючи на поважний вік, хорошої збереженості та трохи капризну, але вибачимо їй цей недолік.

   Розпочинається терпким та димним бергамотом, на зміну якого швидко з'являється дивовижний квітковий запах живого нарцису, жасмину та флердоранжу. Медова солодкість, соковита зелень та індольність. Анімалістичний мускус, який з часом пахне милом та чистотою. Розвивається композиція дуже швидко і далі дарує тихе солоно-карамельне амброве звучання.

   Narcisse Ambre Golden Peacock нагадав мені трохи Чорний Нарцис від Карон.

   Неймовірна рада такому знайомству! Дякую, Тетянко, за таку можливість!

Немає коментарів:

Дописати коментар