середа, 31 березня 2021 р.

Mon âme 1907

 

Mon âme 1907


    Прокинувшись, найперше, що я почула, - це помадний посмак вчорашнього Burlesque. М-м-м-м... Так смачно, що не хочеться порушувати цю гармонію. Та якщо нанести краплину ірисово-кремового Mon âme 1907, то не лише не зіпсується атмосфера та настрій, а буде логічним продовженням.

   На тлі пильної гіркоти, зеленої пряної терпкості та димності кислуватого бергамоту помітно відразу землисто-солодкувато-кремові ознаки корінців ірису. Відразу пригадую фабрику Fragonard в Озе і мішки з інгредієнтами, і той захват, коли вдалося припастися саме до корінців ірису, а всі інші у цей час слухали про креми та парфуми. От би було добре, якби разом з косметично-парфумерною продукцією пропонували пакетики з природними матеріалами.

   Соковиті сяючі краплини апельсинів-мандаринів. Свіжа фруктовість жасмину та зефірність троянди. Помадність фіалки та знову у центрі уваги - ірис.

   Аромат ірису то пильно-борошнистий, то кремово-вершковий, часом шоколадний (завдяки сиро-прілим пачулям, думаю), то вологий, то навіть маслянистий.

   Ванільної солодкості та смолистої колючості додають тонка боби. Тло у Mon âme солодкувато-пряне, борошнисто-деревне.

   Я ось знову мрію про флакон цієї ірисової насолоди. Минулого разу щось не склалося, а я вже раділа у передчутті поповнення колекції... А також мрію про Відень. Та, думаю, до того часу, коли зможу відправитися у австрійське місто, Моя Душа вже точно буде зі мною.

   12.01.2020
    Борошнистий ірис, з сирою землистістю, дзвінкістю кришталевого повітря, солодкувато-гірко-шоколадними відтінками та запахом моркви. Якщо раніше останній нюанс я би віднесла до недоліків, то зараз, навпаки, мені подобається. Непомітний перехід від одного тону до іншого, як мінливе забарвлення перламутру.

   Помадність фіалки додає ніжності, чарівності юності та романтичності.

   Ледь вловима кислинка та димно-смолисто-деревне тло з терпкістю полину, ментольністю та тихою камфорністю.

   Квіткова пудровість переходить у тягучу кремовість, згодом у суху солодку пильність, а далі у тягучу вершковість тонка бобів.

   Mon âme багатогранна, шоколадно-кремова, борошнисто-гіркувата, солодко-помадна, кремово-вершкова з фруктово-кислуватими, пильними, смолистими та деревними доповненнями.

   Невимовно ніжно, витончено, гармонійно прекрасно. Mon âme 1907 - це одна із найкращих ірисових композицій, яка з часом не набридає, як Iris 39 Le Labo, а навпаки, ще більш захоплює.

   Якщо у колекції закінчаться вінтажні L’Heure Bleue Guerlain, то компенсує розпач Mon âme 1907. Аромати не подібні, але про одне і теж - подорож у себе, у свій світ, у свої думки. І яка ідеальна назва - Mon âme - Моя Душа.

   Так, і у Відень я візьму саме ці парфуми, мої асоціації не змінилися з часу знайомства. І з нетерпінням чекаю повноцінний флакон і знайомства з новими ароматами бренду, зказки яких вчора отримала.

 
   12.04.2019
   Запах пудрової деревини з зеленою кислинкою та трав'янистістю. Фруктовість та кремова помадність. Землистий, сирий, пряний запах коріння ірису чергується з сухою борошнистою деревиною. І в цей же час не менше солодкувато-кремового аромату фіалки, який додає ніжності та витонченої романтичності, пом'якшує пряну землистість. Так і уявляю флакон Mon âme (Моя душа) 1907 на фіалковій галявині біля моєї роботи, яку я вчора обмилувала.

   Десь з далека доноситься оксамитовий смолистий запах пачулі, а зовсім поруч - фруктовість троянди. Знову деревина, а вже за мить - солодкувата терпкість полину. Одночасно виникає тисяча думок та бажань.

   При всій любові до суконь, білизни, взуття, сумок, шарфів, косметики, книг чомусь не виникає бажання купувати їх "вагонами". Вмикається відчуття насиченості. А коли мова йде про парфуми, чомусь "стоп-кран" не спрацьовує. Ці роздуми до того, що конче мені потрібно і Mon âme, і Genevieve нового для мене бренду 1907.

   Липка деревина кедру, просочена соковитим апельсином та покрита іскристими краплинами бергамоту. Потім густа вершковість тонка бобів та знову пачулі, але вже з шоколадним нюансом. Та ще багато раз про ірис, деревину та фіалку.

   Шлейф дивовижний - пряно-ірисовий, гіркувато-солодкуватий, землисто-борошнистий, сріблясто-фіолетовий.

   Флакончику Mon âme 1907 місце на поличці з ірисовими ароматами. І якби він у мене був, я неодмінно взяла б у Відень. Чомусь з цією ірисово-фіалково-деревною красою у мене виникає образ Єлизавети Боварської, яку ніжно називають ще імператриця Сісі.

 

вівторок, 30 березня 2021 р.

Burlesque Maria Candida Gentile

 

Burlesque Maria Candida Gentile


   Я так добре пам'ятаю час, коли відкрила для себе творчість італійки Марії Кандіди Джентіле - жінки-парфумера, яка має виняткове звання Maître Parfumeur. Це були її перші композиції, якими захоплювалася не лише я і тому з задоволенням відправляла зразки за 1000 км. На той час аромати Maria Candida Gentile розшукати було складно і дизайн упаковок був зовсім інший.

   Згодом вийшли три композиції у концентрації parfum і я все не могла визначитися, який із них мені більше подобається. В ідеалі потрібно було б придбати всі три та у мене з'явився лише Burlesque. З того часу пройшло років 8, хоча здається, що в чотири рази менше, а симпатія до парфумів не проходить. А Burlesque, який я добре знаю, щоразу розкривається у іншому ракурсі, ніколи не повторюється та при цьому ще ні разу не розчарував, не зважаючи на несподівані запашні фрагменти.

   На старті вершкова кремовість та гірка борошнистість огортають приємним та манким серпанком. Пряна, колюча, з камфорністю перчинка та смолиста димність ладану додають особливої пікантності і Burlesque - це не просто аромат пудри, а особливої шоколадно-бальзамної, з маслянистою анімалістичністю та солоною карамельністю.

   Люблю, коли помітно соковиту фруктовість апельсину, яка освіжає та додає сонячної радості.

   Густа, тягуча вершковість та карамельна помадність, яка поступово засолоджується. Десертна кремовість, в якій розрізняю то трояндову мармеладність, то запах пісочного печива.

   А потім та довгоочікувана і улюблена частина - гірко-солодкувато-ірисова з краплинами роси та анімалістично-шкіряним духом.

понеділок, 29 березня 2021 р.

Iris Poudre Frederic Malle

 

Iris Poudre Frederic Malle



  Маючи відпрацьовану роками схильність до методичності та маніакальної послідовності, продовжую ірисовий марафон та ловлю себе на думці, що хочеться змінити його хід, розбавити якимось димним ветивером, металево-гірким гіацинтом чи соковитою зеленню. Ну, добре, ось ще Iris Poudre Frederic Malle - вмовила сьогодні себе я. Справа не в тому, що я розлюбила ірисові аромати. Напевно, просто перенасичилася їх використанням.

   Перше розпилення на шкіру і - така багатогранна краса, що у мить жахнулася від самої думки: "А я ж могла це пропустити!!!" А потім - констатація факту - вперше Iris Poudre справив саме таке емоційно-гостре враження, збентежив та викликав захоплення. Пафруми, як люди, ніколи не знаєш, що від них чекати... То улюбленці розчаровують, то байдужі розчулюють.

   Пряна терпкість деревини та поміркована трав'янистість змінюється сонячністю та солодкою кремовістю іланг-ілангу, від краси якого паморочиться у голові та від емоцій забиває подих, доповнюється квітковою свіжістю та соковитою фруктовістю.

   Запах помади надихає дістати улюблену сукню. Як добре, що візит до перукаря був вже запланованим...Ці всі маленькі дрібнички створюють таке велике задоволення!

   Підсилюють враження альдегіди, які одночасно додають сяяння абстрактому букету та тієї шанелівської особливої жіночної кремово-помадності. І тут особливо втішає наявність Iris Poudre, бо вчора втратила можливість придбати бажану №5 у червоному флаконі...

   Гірка пильна борошнистість ірису звучить витончено та винятково елегантно. Фіалкова кремовість нагадує запах кульок Guerlain Meteorites.

   Вершкова ніжність у поєднанні з солодкістю ванілі на тлі витонченої деревини сандалу. Для пікантності - димна колюча смолистість тонка бобів. А ще - солона масляниста анімалістичність. І краплина мускусу, який вдається не помічати.

   Матова борошнистість змінюється блиском шовку, згодом ніжним оксамитом. Чергування квіткової гірчинки з солодкістю, водянистою свіжістю, десертною душністю та делікатною тілесністю викликає ще більший активний інтерес та нескінченне захоплення.

   Iris Poudre Frederic Malle - кремово-пудровий витвір мистецтва та ода жіночності.


   12.03.2019
   Я отримала флакон з Iris Poudre Frederic Malle ще у червні, відставила у далекий кут шафи і чекала весни та цього ірисового марафону. Iris Poudre - це кремово-пудрова елегантність та жіночність. Це відразу дві легенди: і про особливий трояндово-вишневий пудровий ірис, і про вишукану квіткову пудру. Це перлина колекції ірисових ароматів!

   Невиразні кислі цитруси, терпкість та гірчинка бергамоту швидкоплинні. На зміну з'являється фіалкова кремовість та льодяниковість іланг-ілангу з лікарською бальзамністю.

   Масляниста гіркувато-шкіряна анімалістичність створює глибину і "серйозні наміри".

   В ароматі ірису ознаки вологої землистості, солодкуватої моркви, гіркуватої трав'янистості, вершкової кремовості і десертної помадності. Суха солодко-гірка пудровість ніби із Chanel 22 і з тими ж елегантними звичками і рафінованістю.

   Я втратила момент коли саме почала сприймати композицію не як ірисову, а саме пудрову. Ця дивовижна пудра з часом стала пахнути то фруктовою трояндою, то солодкою вишневою мармеладністю, то терпким вином. І навіть димно-деревні відтінки теж припорошені вершковою пудрою і обвиті вишуканістю. А ще смолисто-вершкові тонка боби також пудрово-ванільні, як і карамельна амбра пудрово-солона. Але абсолютно не виникають асоціації з театром, актрисами з товстим шаромом гриму на обличчі чи пильними завісами.

   Характеристики типу "дзвінкий", "холодний", "теплий" є примітивними і абсолютно не охарактеризують композицію. Iris Poudre Frederic Malle не шепче, хоча і не дарує довгого в'юнкого шлейфу. Він не скомпрометує і не виставить у поганому світлі. Підкреслить повагу до класики та добірного смаку.

   9.03.2020
   Гостра кислинка та соковитість бергамоту. Цукерочна солодкість іланг-ілангу та мильно-борошнисті альдегіди, які нагадують Chanel No 5 L'Eau Red.

   Маслянисто-анімалістичні ознаки мускусу і та їх дратівлива гірко-кисло-терпка "горошина", яка визначає любителя вінтажних ароматів.

   Пронизлива прохолода магнолії з деревною терпкістю. Вже навіть трохи розгубилася і засумнівалася в назві Iris Poudre Frederic Malle, як вологі ірисові пелюстки привернули увагу своїм витонченим кремовим тихим запахом. А далі чи то змішалися запахи мускусу та квітів, чи щось інше, але Iris Poudre зазвучав гірко-маслянистою щільною пудрою.

   І все ж аромату ірису мені сьогодні замало! Особливо я це відчула, коли з'явилася вишнева кислинка та пухка солодкість ванілі. А далі - фруктова помадність троянди та п'янка лікерність.

субота, 27 березня 2021 р.

No1 Iris Prada

 

No1 Iris Prada


   Аромати італійської компанії Prada широко представлені у парфумерних відділах наших магазинів і їх добре знають не лише парфумерні гурмани. Та дуже мало інформації і майже відсутня можливість придбати якийсь із зразків лінії Exclusives, яку компанія запустила ще у 2003 році на основі коштовних інгредієнтів. Знайшла згадку, що Prada Exclusives - це спільна робота італійського бренду та іспанського Puig. Підтвердженням цього факту є напис на моєму флаконі No1 Iris Prada - Barcelona. Spain Made in Spain.

   Всі аромати ексклюзивної колекції мають назву головного компоненту, якому присвячена запашна історія, та власний №. У лінії відсутні лише №13 (забобонність?) і №5 (вагома причина!).

   Всі аромати випускаються у концентрації парфуму, у простих прямокутних пляшках об'ємом 30 мл з чорною кришкою та ще у мінімалістичнішій білій коробці. Дизайнером пляшок є, ніби, Lalique та підтвердження чи спростування інформації не знайшла.

   Здається, автором всіх чи майже всіх композицій є парфумер Даніела Роше-Андре, яка створила понад 120 ароматів для різних компаній та найбільше для BVLGARI та саме Prada. Пишуть, що улюбленими компонентами у неї є ірис та гальбанум. Можливо, саме тому  цій квітці вона присвятила стільки уваги, а No1 Iris Prada вийшов таким живим. Ну, як на мене...

   Взагалі, розповідь про No1 Iris Prada хочеться розпочати із фрази відомого мультфільму: "Як ти човника назвеш, так він і попливе". Я переконана в тому, що так і є і у випадку з Iris Prada число №1 підсилює магію та властивості аромату.

   Ледь вловимий запах моркви змінюється солодкою борошнистістю та гірчинкою. Чи то помітно камфорність та терпкість, чи то ілюзія, а ось чарівна квіткова помадність дуже виразна. Бувають моменти, коли вдається виділити дивовижну свіжість та це вже як винятковий бонус за любов до аромату.

   Солодко-кислувата апетитна фруктовість і той вологий нюанс, що точно повторює запах ірису, в я кому я завжди помічаю анімалістичну мильність, коли на довго занурююсь у соковиті атласні пелюстки.

   З часом тягуча вершковість засолоджується, поступово з'являється шоколадна бальзамність, смолиста димність ладану та сандалове тло.

   No1 Iris Prada очолює список улюблених ірисових ароматів і вже кільк років не поступається позиціями.

   Щоразу після носіння аромату у мене виникає бажання розшукати інші композиції ексклюзивної колекції та парфуми доступні лише у фірмових магазинах Prada та окремих універмагах. Зустрічала пропозицію усіх ароматів на Ebay за 200 $ за флакон та продавець мав такий низький рейтинг, що я так і не наважилася щось придбати.



 
   13.03.2020
   Вловима цитрусова кислинка швидко змінюється борошнистим шоколадно-смолистим ладаном. Та за сухою пильністю добре помітно квіткову свіжість неролі.

   Аромат ірису нагадує мерехтливі язики полум'я. То кремова помадність з ознаками фіалки, то шовкова прохолода, то виразна фруктова солодкість, то сира землистість змінюється гіркувато-трав'янистою борошнистістю.

   Кремово-ванільна апетитна вершковість тонка бобів та щось не виразне, тихе, але саме таке,що належить до неприємних запахів, гниле та розкладаюче.

   Чергування прохолоди та тепла, вологості та борошнистості, солодкості та гіркоти. Чергування аромату ірису з шоколадно-димно-смолистими доповнювачами та підсилювачами. В якийсь момент це, наприклад, запах благовонної смирни додав солодкувато-пряних відтінків та ознак ластику. Іншого разу фон створювала мінлива солоно-солодка карамельність.

   Зловила себе на думці, що на тлі інших ірисових ароматів No1 Iris Prada звучав сьогодні найщиріше, найбільш емоційно та найдосконаліше. Підсилив це враження прохолодний вітер, роздмухуючи хвилюче солодко-смолисто-борошнисте звучання парфумів.

   28.03.2019
   Кульмінацією ірисового марафону є все ж таки No1 Iris Prada! Не даремно я його залишила на десерт. Можна ще вишуковувати композиції з цією квіткою у моїй колекції, та, напевно, потрібних характеристик буде не достатньо. Окремо, на звершення я залишила Chanel 19. Звичайно, склала список нових бажань, але це абсолютно не терміново, бо вже заскучала за жасмином, туберозою, гіацинтами...

   Отже, Iris Prada розпочинається свіжістю неролі, натяком на цитрусову кислинку та фруктовість, зелено-деревними нюансами. На цьому фоні дуже швидко з'являється насичений аромат ірисів. В його ароматній палітрі присутні солодкуватість, трохи морквяних ознак, тиха землистість. Але особливою рисою є шоколадний відтінок. На аромат квітки впливає ладан, підсилює то солодкуватість, то гірчинку. Кремової вершковості додають тонка боби. Величезні пелюстки здалися мені шовковистими, потім привернули увагу саме оксамитовістю. Ні краплини пильності та яскравої борошнистоті, навпаки, з часом стали ще більш соковитими.

   Під дією тепла шкіри з'являється смолистість та бальзамність. В певні моменти всю увагу до себе привертає запах мірри і чути лише її.

   Пухкий мускус без мильності, різкості та все ж з натяком на чуттєвість. Землистоті та деревних акцентів додав димний ветивер.

   Шоколадні ознаки ірису нагадали мені Iris Celadon Giorgio Armani, а помадність фіалки та ледь вловимий запах резини - Amyitis Mona di Orio та Exultat Maria Candida Gentile.

   Як ніколи, шоколадно-ладанний, вершково-смолисто-кремовий Iris Prada звучав яскраво, насичено. Його мінливість викликала захоплення та дивування, раніше не помічала такої експресії. Шкода лише, що у мене не було достатньо часу для спостереження.

 

   7.05.2018
    Сьогодні початок у No1 Iris Prada такий смолисто-ладанний, що легко його сплутати з Exultat Maria Candida Gentile. Лише за якийсь час повільно стають помітними ірисові пелюстки в шоколадній димності все того ж ладану.

   Прозора смолистість, солодкувата терпкість, злегка колюча пряність. Густа вешковість тонка бобів. Солодка, дещо пильна борошнистість.

   Ірис пахне тихо. За яскравими відволікаючими і доповнюючими відтінками його можна і не помітити відразу. Але коли доберешся до серцевини Iris, то отримаєш бонус від цього витонченого, елегантного, аристократичного звучання. Кремово-солодкувато-трав'янисто-пудрово, з ледь помітною гірчинкою.

   Показавши всю красу, ірис ховається в шоколадному диму, щоб потім знову зачарувати з новою силою.

   Сьогодні No1 Iris Prada стриманий і мовчазний, інтимний і філософсько налаштований. Є щось хвилююче в звучанні, хоча на перший погляд здається зрозумілим для сприймання. Та з часом розумієш, що не все так просто. Сюрпризи очікують на протязі всього розкриття.

   В шлейфі я впізнаю свого нового знайомого Iris 39 Le Labo - з відтінками деревини, прілості пачулі, землі. А потім це солодкувато-пудровий з соковитими м'ясистими оксамитовими пелюстками темного фіолетового кольору красень.

   Смолистість змінюється маслянистістю, потім земляною сирістю і вологістю. Світ наповнюється фіолетовими відтінками і теплим ароматним звучанням.

   

пʼятниця, 26 березня 2021 р.

Les Exclusifs de Chanel 28 La Pausa Chanel

 

Les Exclusifs de Chanel 28 La Pausa Chanel


    Про одного з найбагатших людей Англії - Х'ю Річарда Артура Ґровнера, британського аристократа, 2-го герцога Вестмінстерського, як і про інших представників цього класу, можна коротко розповісти: проводив життя в гонитві за задоволеннями. Його характеризували як «вікторіанець, що полюбляв рушниці, полювання та собак ... людина, яка любила ховати діаманти під подушкою своїх коханок ...» проте, він не уникнув військової служби, пішов добровольцем в якості фронтового офіцера в Англо-бурську війну і у першу світову.

   Та увага до цієї особи у мене виникла саме із-за його знайомства з Габріель Шанель, з якою його познайомила світська пані та наймана працівниця у законодавиці моди Сара Гертруда Аркрайт, відома більше як Віра Бейт, у 1925 році після однієї з вечірок у Монте-Карло на яхті "Летюча хмара". Знайомство з часом переросло у романтичні стосунки, які тривали десять років та не закінчилися шлюбом. Знаменита фраза "Герцогинь багато, а Шанель одна", яку чи то сама Габріель сказала Вендору, відхиляючи пропозицію руки та серця, чи то вигадали журналісти, все ж закарбувалася в історії.

   У 1927 році Гровенор подарував мадемуазель ділянку землі на французькій Рив'єрі в Рокебрюн-Кап-Мартен, де Шанель за рік побудувала віллу Ла Пауза. За іншими джерелами, Габріель на власні кошти придбала цю ділянку та старий будинок, і є докази, що у документах на покупку та на підрядні будівельні роботи стоїть підпис Шанель та 1 800 000 франків списані з її, а не рахунку герцога.

   Мрії Шанель втілював у життя архітектор Роберт Штрейц. Для того, щоб у вілли були саме такі кам'яні сходи як у монастирі Обазін, йому прийшлося відправитися у французьку комуну, де пройшло дитинство Габріель, та все точно виміряти. Та дизайн будинку, декорації, елементи інтер'єру та назву придумала сама Шанель. Є розповідь, що La Pausa - це данина Марії Магдалині. Нібито легенда свідчить, що під тінню оливкових дерев мису Кап Мартен Марія Магдалина відпочивала під час подорожі з Єрусалиму після того, як Ісус був розп'ятий.

Монастир Обазін / фото із мережі 

   "Вілла Ла Пауза, на загальну думку, вдалася. Її хвалили і Вінстон Черчілль, і принц Уельський (майбутній король Англії Едуард), і Сальвадор Далі з російською дружиною Галою ..."(с)"Віллу хвалили не лише її гості, в американському журналі «Вог» з'явився докладний запальний опис будинку Шанель. Журналіст Беттіна Баллард, що розповідала читачкам, як живе законодавиця моди, стала подругою Шанель на довгі роки. У репортажі вона з захопленням відзначала продуманість дрібниць, наприклад, те, що в ванних є другий вхід для прислуги, щоб та могла вимити ванну і прибрати речі в прання або чищення, не турбуючи гостей."(С) Чотирьохповерховий будинок площею 1 300 м нагадував розкішний палац: старовинна бібліотека, парадна їдальня, камінний зал, 7 спалень, 4 вітальні, 6 ванних кімнат. На цокольному поверсі - чорнова кухня, кімнати персоналу і комори. Кольори: білий, бежевий, рожеве шампанське.

Вілла Ла Пауза / фото https://pursuitist.com/coco-chanels-villa-la-pausa-is-back-with-chanel/


   На території домоволодіння були передбачені будиночок для гостей з двома спальнями, гаражне приміщення на чотири бокси з двома житловими кімнатами на другому поверсі, тенісний корт. Оливковий гай та величезний плодовий сад.

   Та розкішний будинок з чудовим садом, мальовничими райськими пейзажами поруч з Монако та Італією не став щасливим сімейним гніздом для закоханої пари. Але це вже буде інша історія, а вілла Ла Пауза надихнула головного парфумера компанії Chanel (1978 по 2015 роки) на створення композиції 28 La Pausa, яка у 2007 році увійшла до ексклюзивної колекції. Цифра 28 - символізує 1928 рік - дату побудови вілли. А саму віллу, як пишуть, але інформація не перевірена, компанія Шанель придбала у 2015 році за 45 млн.євро.

   Я ж спочатку придбала 28 La Pausa Chanel із-за цікавості до головного героя композиції - ірису. Згодом прониклася витонченою красою аромату, а цьогорічного ірисового сезону саме він справив на мене найбільше враження серед інших улюблених зразків.

   Ірис у 28 La Pausa квітне та зачаровує протягом всього розкриття. Спочатку це красномовний запах насіння моркви, соковитого корнепроду та зеленого бадилля. Свіжість, вологість та приємна землиста терпкість поступово запудрюється та стає пильно-гірко-пряно-борошнисто-серпанковою, а згодом - вершково-кремово-солодкуватою.

   Сухе шкіряне тло з делікатними масними анімалістичними нюансами, але у повній мірі, щоб парфуми звучали звабливо та чуттєво. Особливо проявляються ці ознаки під впливом холодного весняного вітру, викликають одночасно здивування, не відразу зрозуміле, що ця запашна хвиля від мене, та захоплення. Пухкий мускус додає сріблястого сірого кольору. розбавляючи бліді відтінки фіолетового.

   Ніби тихий та майже прозорий аромат 28 La Pausa Chanel має непохитний характер, переконливе звучання та елегантні манери. Щоразу привертає увагу та примушує запитати: "Що це за парфуми?", а коротка відповідь "Chanel" неначе відразу пояснює красу аромату, і вже додане "№28" не має ніякого значення...

   Цікаві та невідомі факти дізналася із розповіді Наталіїї Павліщевої "Незнайома Шанель. "У ліжку з ворогом".

 
   21.03.2019
   21 березня - Міжнародний день ароматів. У цей день шанувальники парфумерного мистецтва мають поважну причину купити собі новий флакон, зробити селфі на фоні колекції і радісно вітати колег по захопленню. То ж, зі святом, друзі!!! Нехай аромати дарують нам лише позитивні емоції, відкривають для нас нові світи, допомагають розвиватися, об'єднують у товариства і знайомлять з новими людьми та подіями!!!

   Мій день ароматів буде ніжно-фіолетовим, інтелігентно-ірисовим, витончено-пудровим, тому що я дістала 28 La Pausa Chanel.

   На честь свята можна було б зробити виключення і розбавити ірисовий березень якимось жасмином чи трояндою, а ще краще - спокусливою туберозою. Та я так втягнулася в цю гіркувато-солодкувато-борошнисту ароматну палітру, що не хочеться з неї виходити. Прийшла до висновку, що ірисові аромати як найкраще вписуються до робочої атмосфери, танцювального класу, створення настрою та елегантного образу. Вони не дратують присутніх, ними не можливо переборщити з нанесенням. Спостерігаючи за ірисовими композиціями, поступово вчишся розрізняти різноманітні найсвітліші відтінки та найтихіші нюанси.

   Отже, 28 La Pausa Chanel.

   Запах моркви, солодкувата трав'янистість, ледь помітна землистість, квіткова помадність.

   Здається, що димна суха шкіра додасть характеру, як раптом з'являється солодка фруктовість, а потім - камфорність і прозора смолистість. Ще - тоненька ниточка карамельності, солодкувата амбретта та дивовижний пухкий та "тілесний" мускус.

   Від аромату ірису отримала особливе задоволення. Чи то настрій такий, чи сприйняття, чи якість композиції. Сухий гіркувато-солодкуватий, фруктово-димний, пряно-борошнистий, помадний, з нальотом запиленості запах реалістичних квітів.

   28 La Pausa Chanel - бліда, мовчазна, занурена у себе, відсторонена, але при цьому не похмура, не байдужа, викликаюча захоплення. "Які у вас парфуми!!!" - прокоментувала колега. "Які?" - запитала я. "Такі хвилюючі, витончені, особливі і інтелігентні". Приємно, що ж сказати! Але якби й ніхто не похвалив, краса La Pausa не стала б меншою.

середа, 24 березня 2021 р.

Amyitis Mona di Orio

 

Amyitis Mona di Orio



   Кислинка листя фіалки з весняною свіжістю, сонячною бадьорістю та життєстверджуючою радістю. І хоча цьогорічна весна кілька раз стратила, все ж її відчуття не здатні притупити ні морозний вітер, ні сніг 23 березня.

   Зелена терпкість зрізаних стебел з ознаками ревеню, гіркотою шкірки бергамоту, щойно скошеною травою та навіть, як не дивно, тюльпанами. Мені Amyitis Mona di Orio завжди асоціювався зі смарагдовим кольором, і ось ці чотири дні, які ношу парфуми, я ще більше поринула у його безодню, і здається, вибратися не вдасться.

   Далі вся ця зелена компанія Amyitis задимлюється, загущується та вже звучить тягучо вершково-пряною деревиною.

   Солоність та карамельність амбри, а часом навіть натяк на анімалістичність.

   Непомітно прохолоду Amyitis змінює тепло. Спочатку навіть не вдається усвідомити, що саме не так стало з ароматом. Лише згодом помічаю тиху солодкувату бальзамність.

   Квіткове серце на тлі смолисто-кремового опопонаксу виглядає тендітним та полохливим. Милуватися ним краще на відстані, у шлейфі. Та витреноване терпіння та уважність - і я насолоджуюся кремово-помадною тілесністю фіалки, яка видається неймовірно чуттєвою, та гірко-борошнисто-солодкуватим голосом ірису блідого фіолетового кольору.

   Ще через якийсь час Amyitis став повністю деревним, але таким особливим, вершково-кремовим, огортаючим моховою оксамитовістю та викликаючим нестримне бажання відправитися у лісові хащі.

   17.05.2020
    Сьогодні я довго не могла визначитися з парфумерним гардеробом. Конкретного бажання не було, спроба прив'язати до якоїсь визначної дати провалилася. Довго розглядала пляшки, які дивилися чомусь байдуже і навіть не подали жодного запашного натяку. Якщо чесно, не люблю такий стан...

   Одна ідея виникла несподівано, а як потім вияснилося, неймовірне потрапляння у ціль. У нас запланована поїздка у місце, яке колись носило поетичну назву Янова Долина. Саме там знаходиться одне із природних чудес України - геологічний заказник Базальтові стовпи.

   А у моїй колекції є аромат, який присвячений одному із Семи чудес світу: Висячим садам Семіраміди і парфумер Mona di Orio назвала його Amyitis на честь дружини вавілонського правителя, для якої і створили вічно квітучий зелений рай.

   Хоча краса Висячих садів Семіраміди, яку я з величезним задоволенням розглядаю на картинках, та Янової Долини різні, та енергія їх, яскравість вражень та сила емоцій перекликаються.

   Здавалося, що і повітря біля озера зі смарагдовою водою в оточенні величних сосен пахне точно так, як Amyitis.

   Соковита трав'янистість, кислувато-гірко-пряна-солодкувата насиченого смарагдового кольору зелень, яка з часом стане вершково-кремовою.

   Прохолода ранкової роси випаровується і Amyitis огортає оксамитово-деревним теплом.

   Медово-квітково-пряні ознаки шафрану чергуються з кремовою помадністю фіалки. Ледь вловима гірчинка ірису та багато солоно-солодко-деревної мшистоті, яка створює тло композиції.

   Розкішна краса та особлива атмосфера. Не можливо надивитися було на воду озера, як і надихатися тим дзвінким запашним повітрям. Якби можливо було ввібрати в себе силу та непохитність тих Базальтових стовпів, яким по 700 млн. років. А Amyitis Mona di Orio як згадка про чудово проведений день та ароматна пам'ять.

 
   19.03.2019
    Пряність та прозора камфорність швидко розсіюються. На перший план виходить соковита, терпко-кислувата, зі свіжістю весни та насиченістю літа зелень, яка створює для Amyitis Mona di Orio глибоку трав'янисто-зелену палітру зі смарагдовими переливами.

   Свіжоскошена трава, щойно зламана гілочка, розтерте в руці листя, молочний сік на пошкодженому стеблі. На такому зеленому фоні розквітають блідо-фіолетові іриси з тихим гіркувато-солодкувато-трав'янистим вологим ароматом.

   Теплий вершковий нюанс змінюється карамельністю, далі знову терпка мшистість, серед якої помітно суху деревину, а потім кислинка оксамитового на дотик листя фіалок і ледь помітна кремова помадність квіток.

   Не можу сказати, що Amyitis Mona di Orio це ірисова композиція, бо запах квітів тоне в бездонному зеленому морі садів, але й не додати у список ірисових композицій не можу, бо гіркувато-кремовий та солодкувато-пудровий післясмак разом з кремовою помадністю фіалок ще довго мене переслідує.

   14.03.2018
   В списке семи чудес света вторым чудом по счету считаются Висячие сады Семирамиды. Амитис, дочь царя Киоксара, которая выросла среди гор зеленой и плодовитой Мидии, пыльный и шумный Вавилон, расположенный на песчаной равнине, не понравился. Ее муж, вавилонский правитель, Навуходоносор II оказался перед выбором – перенести столицу поближе к родине своей жены или сделать так, чтобы её пребывание в Вавилоне стало более комфортным. Им было принято решение построить висячие сады, которые напоминали бы царице о родине. Где именно они находятся, история умалчивает, а потому существует несколько гипотез.

   Созданное древними мастерами сооружение походило на вечно цветущий зелёный холм, поскольку состояло из четырёх этажей (платформ), которые возвышались друг над другом в форме ступенчатой пирамиды, соединялись между собой широкими лестницами из белых и розовых плит. Описание этого чуда света мы узнали благодаря «Истории» Геродота, который вполне возможно, видел их собственными глазами.(с)

   Про это чудо света можно долго рассказывать и лучше всего посвятить отдельную тему. Я вспомнила об Висячих садах потому что достала парфюм, название которого посвящено  Амитис. И легко догадаться, что речь идет об Amyitis Mona di Orio.

   Кислинка листьев фиалки смешивается с оттенками изумрудной зелени и приобретает терпкость и влажность. Чуть дальше - появляется дымность и густая мшистость, а потом шершавая кора и смолистая древесность, которая медленно приобретает сливочность. Висячие Сады были восхитительны — деревья, кустарники и цветы со всего света росли в шумном и пыльном Вавилоне. Растения расположены были так, как должны были расти в естественной среде: растения низменностей — на нижних террасах, высокогорные — на высших. В Садах были высажены такие деревья как пальма, кипарис, кедр, самшит, чинар, дуб.(с)

   В звенящем прохладном воздухе улавливается прозрачная ментольность.

   Древесность приобретает камфорный и пряный оттенки. Вверх поднимаются влажные и землистые испарения. Навуходоносор приказал своим воинам выкапывать все неизвестные растения, встречавшиеся им во время военных походов, и немедленно доставлять в Вавилон. Не было караванов или судов, которые бы не привозили сюда из дальних стран все новые и новые растения. Так в Вавилоне вырос большой и разнообразный по составу сад-первый ботанический сад на свете.(с)

  Я долго "всматривалась" в эту густую терпко-пряную зелено-древесную ароматную палитру в надежде "увидеть" нежные фиолетовые цветы. Но сегодня сад оказался влажно-холодным, как и погода за окном. Вместо ожидаемой кремово-пудровой нежности зазвучала дивная бальзамичность, укутывая жемчужно-изумрудную зелень смолистой дымностью, сладковато-пряным облаком.

   А вся цветочная нежность и изящество, кремовость и пудровость оказались в ароматной ауре вокруг меня. Когда развеялась смолисто-древесная дымка, распустились цветы с тонким ароматом.

   Там были миниатюрные речки и водопады, на маленьких прудах плавали утки и квакали лягушки, пчелы, бабочки и стрекозы перелетали с цветка на цветок. И в то время, как весь Вавилон изнемогал под палящим солнцем, сады Семирамиды пышно цвели и разрастались, не страдая от зноя и не испытывая недостатка влаги.(с)

 

   Источник: https://galactika.info/semiramida/, https://awesomeworld.ru/sozdannoe-rukami-cheloveka/visyachie-sady-semiramidy.html

 
   6.04.2017
   Мне часто дарят цветы и не только по торжественных случаях, а и в обыкновенные дни и самые обыкновенные букетики. Это очень приятно и всегда поднимает настроение. Вчера, например, мне подарили букет фиалок сразу две девочки. И подарок такой они сделали именно из-за аромата цветов, как продолжение нашего разговора о запахах.

   Удивительный аромат! Сладко-фруктово-пудровый. Одновременно нежный и яркий. Со временем сладость сменяют кисловато-травянистые и даже древесные оттенки. Это точная копия Bois de Violette Serge Lutens.

   Сегодня фиалки уже не пахнут, к сожалению, но запах их меня преследует. Именно потому я достала Amyitis Mona di Orio.

   Кисло-терпкое изумрудное начало. Влажная мшистость, в которой спрятались маленькие и бледные, но ароматные, сладковато-пудровые цветы фиалки. Эта ароматная зарисовка полностью соответствует моменту, когда сорванные цветы, уже постоявшие в вазе, начинают приобретать кисловато-травянистые оттенки.

   Пряный запах шафрана я, кажется, раньше не замечала, а это уже с самого начала заметно его пикантное звучание.

  Тончайший, интеллигентный голос ириса с легкой горчинкой. Он даже не акварельный, а прозрачный. Изящный, как балерина. Нежный и хрупкий. Свежий и прохладный, как раннее весеннее утро.

   Сегодня мне Amyitis одновременно напоминает запах и моря и леса, но несмотря на это представляю его в фиолетово-лиловом цвете.


неділя, 21 березня 2021 р.

Міжнародний день ароматів

 

Міжнародний день ароматів


   Світ ароматів та запахів – це не лише ті запашні молекули, які ми вдихаємо носом, це і світ історії, моди, літератури, мистецтва. Тому не дивно, що є таке свято – Міжнародний день ароматів.

   Та історія, походження та заснування Дня ароматів не згадується в жодних записах. Але його святкують всі поціновувачі у всьому світі, ті, що закохані у мистецтво парфумерії, ті, що колекціонують парфуми чи флакони, ті, що вивчають історію старих парфумерних компаній, ті, що пропагують красу.

   Якщо абстрагуватися від парфумерії, то святкувати цей день можна дуже різноманітно. Наприклад, якщо ви полюбляєте ніжні квіткові аромати, можете придбати у квітковій крамниці особливий букет. Або ж поїхати до лісу, що надихатися на повні груди запахами хвої, землі, смолистої деревини, кори, моху. Ще можна придбати пляшку вина і перед тим, як зробити ковток, вдихати запах і виділяти окремі ноти. Якщо ж подобається запах випічки – спечіть торт і він обов’язково наповнить домівку своє ароматною та гостинною солодкістю.

   У Америці цей день називають Національним днем ароматів. На початку 1980 років виробники парфумів вигадали його, щоб привернути увагу споживачів до пропозиції, щоб додатково розповісти як аромати можуть покращити наше життя. Адже правильний аромат відкриває світ можливостей. Так, це був маркетинговий хід з метою продажу більшої кількості парфумів та косметичних засобів. Та він був дуже успішним, так як до сьогодні продовжує жити.

   У Великобританії святкують Національний тиждень ароматів з 24-30 травня. Ініціатива «Тиждень національних ароматів» покликана привернути магію у галузь, наповнену історією, артистизмом та пристрастю.

   Саме цьому запашному дню присвячена фото-виставка "Поезія ароматів". Свої роботи представлять фотохудожники із Рівного, Одеси та Дніпра. Якщо ми добре знаємо таких майстрів як Олену Додчук, Олександра Майструка, Ірину Жогло, то з задоволенням представляємо дебютанта Гліба Додчука. Нам дуже приємно, що долучилися до виставки і чарівні поціновувачі парфумерії, колекціонери Олена Панасюк із Дніпра, Ірина Роїк та Ірина Гоменюк із Одеси.

   День ароматів - це чудова нагода придбати собі парфуми або ж подарувати комусь. Спробувати описати ті запахи, які вам подобаються. Навчитися виділяти окремі нюанси із загального аромату. Помилуватися фото-роботами художників та наговорити їм гарних слів. Нехай не лише сьогодні, а завжди, вас супроводжують приємні запахи, які викликають радісні спогади та надихають на щасливі мрії.

неділя, 14 березня 2021 р.

Iris Celadon Giorgio Armani

 

Iris Celadon Giorgio Armani


   Гірка оксамитовість та запах замші. Пряність кардамону та шоколадність. Так, Iris Celadon Giorgio Armani - це історія про шоколадно-пильний ірис на смолисто-деревному тлі пачулі. Та композиція має здатність щоразу розкриватися з іншим нюансом. І ось сьогодні найвиразніше я чую димно-копчену трав'янистість та терпкість мате. Щось масне та натяк на запах риби і резини. Це так захопливо, що інтерес непомітно перемикається у іншому напрямку і виникає бажання поринути у вивчення та дослідження церемонії мате-пиття. А я все не наважуся придбати калабас...

   А тим часом Iris Celadon стає кремовим, а згодом повітряним та серпанковим. Солодкувато-фруктово-свіжий подих мускусної амбрети нагадує і про весну, і про літо. Є щось у цих відтінках радісне апетитно-суничне та фантазійно-зворушливе.

   Який раз мені здається, що Iris Celadon Giorgio Armani тихий і непомітний аромат. Його універсальність заспокоює, так як буде доречним і будь-яких випадках. Іншим разом думаю, що все ж ірисові композиції дуже специфічні і для їх сприйняття потрібно бути підготовленим. Та у мене є знайомі не серед знавців ароматів, але вони завжди позитивно реагують на такі парфуми.

   Ось і цього разу коментували, що приміщення наповнилось виразними пахощами, які описати дуже складно. Вказували і на свіжість, і на невизначену квітковість, і на борошнистість. І обов'язково при цьому купа компліментів.

   14.03.2019
   Ледь помітна кислинка бергамоту, яку могла б і не помітити за теплим шоколадним кремом. Виникає бажання втягнути носом аромат повітря, прислухатися, бо у Iris Celadon Giorgio Armani делікатне, витончене звучання. Ну, а як же може бути по-іншому? Адже, селадон - це колір спокою.

   Прозора пряність спецій та шкіряна гірчинка.

   На фоні сирого деревного запаху пачулі повільно з'являється кремовий аромат ірису, який присипали шоколадними крихтами. За мить ірис зазвучав пильно-шоколадним, сухим та гіркувато-борошнистим голосом, огортав м'яким теплом і нашіптував різні ніжності.

   Не можу не пригадати, як ця делікатна краса, яка на перший погляд здавалася не емоційною, надто стриманою, викликала захват у оточуючих. Із всіх ірисових композицій саме Iris Celadon Giorgio Armani збирав компліменти та запитання "Що це за парфуми?"

   Солодкувато-трав'яниста амбретта доповнює гіркувато-шоколадний ірис. Навіть вдається помітити легку соковиту фруктовість та свіжість завдяки все тому ж делікатному рослинному мускусу.

Фото з відкритих джерел


  Iris Celadon Giorgio Armani - делікатний та спокійний кремово-шоколадний, трохи пильний ірис, підсилений харизматичністю та чуттєвістю солодкувато-трав'янистої амбретти на фоні сирого запаху пачулі. Для вишуканих гурманів з витонченим смаком. Для тих, хто вміє слухати тишу та бачити відтінки прозорості.

   Не варто обливатися Iris Celadon з ніг до голови, бо це оманливе враження, що аромат помітний і звучить близько до шкіри. У нього довгий шлейф та витривале звучання у часі.

   19.04.2018

 Сьогодні я йду в гості до однієї жінки, яка наговорила купу компліментів в адресу Iris Celadon Giorgio Armani. Говорила, що після після мого візиту минулого разу ще кілька годин в квартирі було чути його аромат. Навіть чоловік, який ввечері повернувся з роботи, поцікавився чим так пахне. Тому навмисне дістала Iris Celadon щоб перевірити ефект.

   Ледь вловима кислинка і прозора димність бергамоту. І вперше я виділяю специфічний запах чаю з відчутною маслянистістю.

   Пильно-пряний з відчутним шоколадним присмаком початок у Iris Celadon. Дещо підсилюється терпкість та й паралельно шоколадність. Але не має такого відчуття, що це запах шматка шоколаду, здається, що це квітковий відтінок. І ще через якийсь час стає зрозуміло, що це шоколадний ірис.

   Звичайно, ірис в центрі уваги. Його аромат має, крім вже згадуваного гурманського відтінку, ознаки землистості, гірчинку, прозору борошнистість. Пелюстки соковиті та вологі.

   Iris Celadon повільно запудрується, з'являється пильність і шершавість.

   Смолисто-деревні пачулі, які долучилися до композиції, теж пахнуть шоколадом. Завдяки їм аромат стає теплим і оксамитовим.

   Ірисова помадність приємно огортає. Вловима чи то бальзамічність чи то лікарський нюанс бентежить і примушує ніс не відриватися від зап'ястя. Я не помітила присутності амбрети, як минулого разу та й аромат взагалі здався мені більш густим і насиченішим, не таким прозорим.

 
  1.03.2018

Сколько бы снега еще не выпало, какой бы мороз не трещал, ощущение весны переполняет и хочется всего цветочного, утонченного и возвышенного. И в первую очередь - в парфюмерии. С вечера я ответственно готовилась к первому дню весны, но не смогла остановиться на чем-то, все казалось то мрачным, то тяжелым, то осенним. Утро само выбрало Armani Prive Iris Celadon Giorgio Armani.

   Еще одно новое слово в лексике появится благодаря парфюмерии. Еще один удивительной красоты оттенок буду называть по имени. Селадон. Цвет спокойствия. Светлый, воздушный и изысканно-прекрасный серовато-зеленый оттенок. Самый светлый цвет из светлых серовато-зеленых известен под названием селадон, этот прекрасный цвет назван именем китайской керамики, датируемой еще далеким 25 г. н. э. Высоко ценимые за свою красоту в древние времена, изделия из селадона, по преданию, имели свойства трескаться или изменять цвет, если в них попадала отравленная еда (это очень полезно, если вы — недоверчивый император!). С тех пор, селадон стал украшением изысканных изделий и блюд на многие столетия.(с)

Ароматниця. Національний музей, Сеул, Корея


   Если парфюмерная композиция называется таким утонченным цветом, то логично, что и она должна быть такой.

   Ирис, в пыльном облаке специй, которые медленно рассеиваются и уступают место сладковато-травянистому запаху амбретты.

   Лепестки ириса приобретают матовость. Его пудровость на время сменяется "запахом морковки", но очень быстро возвращается и с новой силой начинает звучать цветочная горчинка. И в этом утонченном и таком деликатном цветочном голосе улавливается и пряный оттенок, и намек на камфорность, и на шоколадность.

   Усиливают звучание ириса и добавляют темного фона - пачули. Их аромат не смолистый, как обычно, а сухой древесный и мягкий. И, конечно, не главный.

   Ирис приобретает дымно-карамельный оттенок и звучит сдержанно, приглушенно и спокойно. Мягкий ванильный нюанс, как прикосновение чего-то необычайно нежного, неожиданно сменяется землисто-влажным, терпким.

   При всей деликатности и утонченности Iris Celadon я его слышала на улице в этот сильнейший мороз. Мне несколько раз сделали комплимент. Один из комментаторов сказал, что пахнет одновременно так нежно и сильно.

   Я влюбилась в Iris Celadon в Салониках. Этот дивный цвет мне напоминает один из многочисленных оттенков Эгейского моря и создает такое же безмятежное, счастливое настроение, дарит покой, легкость, невесомость.

середа, 10 березня 2021 р.

Iris Pourpre Keiko Mecheri

 

Iris Pourpre Keiko Mecheri


   Ірисова весна поволі набирає обертів. Ще один ірис в композиції - Iris Pourpre Keiko Mecheri. Солодкувато-фруктовий, фантазійно-десертний, з густим, тягучим запахом, пильно-смолисто-шоколадними нюансами. На пачульному тлі, тому ознаки деревини та землистості доповнюють квіткову борошнистість.

   А в самому старті Iris Pourpre має такий солодкий аромат, що смаколики потрібно відмінити і на сніданок, і на обід, а на вечерю навіть не згадувати, бо зайві калорії, здається, засвоюються від парфуму. Апетитна стигла зацукрена слива доповнюється варенням із абрикосів. Любителі гурманіки будуть задоволені!!!

   Та солодкість поволі розсіюється і на зміну з'являється гірко-шоколадно-смолистий запах пачулі з зелено-пріло-вологими акцентами.

   Борошниста гіркота чергується з карамельною в'язкістю. Пелюстки ірису видаються м'ясистими та соковитими. Щоразу, коли спостерігаю за появою цих квітів у парфумах, виникає бажання принести букет додому, щоб створити об'ємне та глибинне сприйняття. Та у квітковій студії відволікаюся на якісь невідомі екземпляри, а іриси залишаються поки що без уваги. 

   Згодом від Iris Pourpre залишається лише фіолетовий колір та фруктово-карамельний посмак.

   1.03.2020
   Насичене гурманське звучання чи то лякає, чи дивує, чи зацікавлює. У першу хвилину нанесення Iris Pourpre Keiko Mecheri викликає одночасно стільки протилежних думок. Та поки оговтуюсь, аромат розсіюється, стає легким, оксамитовим, хоча фіолетовий колір зберігається.

   У назві аромату вже вказується, що ірис саме фіолетового кольору, та й флакон має фіолетово-чорне забарвлення. Здається, що і рідина такого ж відтінку, хоча на шкірі не залишаються сліди.

  Коли розвіюються кислуваті ознаки та зеленкувата терпкість цитрусів. солодкувато-тягучо-лікерне звучання чогось не визначеного мною, на тлі смолисто-пряно-деревних пачулі розквітне ірис і саме фіолетового кольору.

   В ароматній палітрі квітки солодкуваті відтінки доповнюються пряними, сухе борошнисте звучання чергується з соковитим фруктовим. Щільна вершковість та зацукрена помадність з'являються з часом, як і пухка солодкість та натяк на запах моркви.

   Мильний нюанс з'явився завдяки мускусу і я уявила ірисове мило. Активно почала пригадувати чи є у якогось бренду таке і вже готова було відправитися на пошуки на просторах Інтернету, як увага знову переключилася на парфуми.

   Після фантазійного звучання фіолетового ірису Iris Pourpre став пачульно-деревним з різноманітними нюансами. То мені чулися ознаки солоного поту, то маслянистість, то терпкість поруч з сухим колючим шипровим звучанням.

   Я з нетерпінням чекала фіолетових відтінків у сході сонця, але світанок видався 100% герленовськими L’Heure Bleue. Продовжила фіолетовий настрій, одягнувши сукню у такому ж тоні. А потім відбулася і фіолетово-ірисова зустріч у парфумерному клубі.

   Взагалі, я люблю колір, який символізує вищий розум, мудрість, сприяє натхненню, чутливості. Він додає одягу розкішності та урочистості. Його пов'язують з артистизмом, містицизмом та інтуїцією. Психологи стверджують, що фіолетовий колір здатний об'єднати мислення і тіло, душевні проблеми з матеріальними.

   Ось так Iris Pourpre Keiko Mecheri зробив мій перший день весни виразним таємничим фіолетовим.



   2.03.2019
   Як я очікувала весну! Я мріяла, що зроблю її ірисово-пудровою, гіркувато-солодкуватою, витончено-квітковою. Як ніколи, я підготувалася і зібрала колекцію ірисових ароматів. Звичайно, не всі існуючі, але достатньо, щоб розтягнути задоволення і заповнити кожен день новим ірисовим відтінком.

   Розпочну ірисовий флешмоб Iris Pourpre Keiko Mecheri, тим більше, що за вікном -7С*, на хвилиночку, а ця композиція ніжно огортає оксамитовим теплом.

   Ірис в Iris Pourpre пахне сливою. З часом я забуду про сливовий відтінок, але солодка фруктовість в ароматі квітів буде присутня постійно.

   З самого початку добре помітні, хоча і на другому плані, смолисто-землисті, з запахом прілого листя, шершаво-деревні пачулі. В кінці дня залишиться лише їх запах на шкірі, вже не такий насичений, але чіткий колючо-шипровий.

   Димності додає ветивер, а яскравої льодяниковості та бальзамно-лікарських нюансів іланг-іланг. Ледь помітна кислинка цитрусів і мильність.

   Але все ж головний ірис в композиції. Вологості та землистості додає дорогоцінний корінь ірису. Фіолетовий колір оксамитових соковитих пелюсток густий та насичений. Солодкуватість та борошнистість, фруктова джемовість та терпка винність, помадність та нектарність - це все ознаки ірису Keiko Mecheri.

   Напевно, цей ірисово-помадний, солодкувато-фруктовий, гірко смолистий фантазійний Iris Pourpre сподобається тим, хто не любить відчудженого, тихого, прохолодного, неемоційного звучання цих весняних квітів.

   Моя шанувальниця на роботі не залишилася байдужою до шлейфу, прокоментувала, що пахне фруктово-ягідним милом та квітами. В іншому місці почули в шлейфі шоколадні нюанси. Думаю, що це пачулі подарували таке враження.