пʼятниця, 26 березня 2021 р.

Les Exclusifs de Chanel 28 La Pausa Chanel

 

Les Exclusifs de Chanel 28 La Pausa Chanel


    Про одного з найбагатших людей Англії - Х'ю Річарда Артура Ґровнера, британського аристократа, 2-го герцога Вестмінстерського, як і про інших представників цього класу, можна коротко розповісти: проводив життя в гонитві за задоволеннями. Його характеризували як «вікторіанець, що полюбляв рушниці, полювання та собак ... людина, яка любила ховати діаманти під подушкою своїх коханок ...» проте, він не уникнув військової служби, пішов добровольцем в якості фронтового офіцера в Англо-бурську війну і у першу світову.

   Та увага до цієї особи у мене виникла саме із-за його знайомства з Габріель Шанель, з якою його познайомила світська пані та наймана працівниця у законодавиці моди Сара Гертруда Аркрайт, відома більше як Віра Бейт, у 1925 році після однієї з вечірок у Монте-Карло на яхті "Летюча хмара". Знайомство з часом переросло у романтичні стосунки, які тривали десять років та не закінчилися шлюбом. Знаменита фраза "Герцогинь багато, а Шанель одна", яку чи то сама Габріель сказала Вендору, відхиляючи пропозицію руки та серця, чи то вигадали журналісти, все ж закарбувалася в історії.

   У 1927 році Гровенор подарував мадемуазель ділянку землі на французькій Рив'єрі в Рокебрюн-Кап-Мартен, де Шанель за рік побудувала віллу Ла Пауза. За іншими джерелами, Габріель на власні кошти придбала цю ділянку та старий будинок, і є докази, що у документах на покупку та на підрядні будівельні роботи стоїть підпис Шанель та 1 800 000 франків списані з її, а не рахунку герцога.

   Мрії Шанель втілював у життя архітектор Роберт Штрейц. Для того, щоб у вілли були саме такі кам'яні сходи як у монастирі Обазін, йому прийшлося відправитися у французьку комуну, де пройшло дитинство Габріель, та все точно виміряти. Та дизайн будинку, декорації, елементи інтер'єру та назву придумала сама Шанель. Є розповідь, що La Pausa - це данина Марії Магдалині. Нібито легенда свідчить, що під тінню оливкових дерев мису Кап Мартен Марія Магдалина відпочивала під час подорожі з Єрусалиму після того, як Ісус був розп'ятий.

Монастир Обазін / фото із мережі 

   "Вілла Ла Пауза, на загальну думку, вдалася. Її хвалили і Вінстон Черчілль, і принц Уельський (майбутній король Англії Едуард), і Сальвадор Далі з російською дружиною Галою ..."(с)"Віллу хвалили не лише її гості, в американському журналі «Вог» з'явився докладний запальний опис будинку Шанель. Журналіст Беттіна Баллард, що розповідала читачкам, як живе законодавиця моди, стала подругою Шанель на довгі роки. У репортажі вона з захопленням відзначала продуманість дрібниць, наприклад, те, що в ванних є другий вхід для прислуги, щоб та могла вимити ванну і прибрати речі в прання або чищення, не турбуючи гостей."(С) Чотирьохповерховий будинок площею 1 300 м нагадував розкішний палац: старовинна бібліотека, парадна їдальня, камінний зал, 7 спалень, 4 вітальні, 6 ванних кімнат. На цокольному поверсі - чорнова кухня, кімнати персоналу і комори. Кольори: білий, бежевий, рожеве шампанське.

Вілла Ла Пауза / фото https://pursuitist.com/coco-chanels-villa-la-pausa-is-back-with-chanel/


   На території домоволодіння були передбачені будиночок для гостей з двома спальнями, гаражне приміщення на чотири бокси з двома житловими кімнатами на другому поверсі, тенісний корт. Оливковий гай та величезний плодовий сад.

   Та розкішний будинок з чудовим садом, мальовничими райськими пейзажами поруч з Монако та Італією не став щасливим сімейним гніздом для закоханої пари. Але це вже буде інша історія, а вілла Ла Пауза надихнула головного парфумера компанії Chanel (1978 по 2015 роки) на створення композиції 28 La Pausa, яка у 2007 році увійшла до ексклюзивної колекції. Цифра 28 - символізує 1928 рік - дату побудови вілли. А саму віллу, як пишуть, але інформація не перевірена, компанія Шанель придбала у 2015 році за 45 млн.євро.

   Я ж спочатку придбала 28 La Pausa Chanel із-за цікавості до головного героя композиції - ірису. Згодом прониклася витонченою красою аромату, а цьогорічного ірисового сезону саме він справив на мене найбільше враження серед інших улюблених зразків.

   Ірис у 28 La Pausa квітне та зачаровує протягом всього розкриття. Спочатку це красномовний запах насіння моркви, соковитого корнепроду та зеленого бадилля. Свіжість, вологість та приємна землиста терпкість поступово запудрюється та стає пильно-гірко-пряно-борошнисто-серпанковою, а згодом - вершково-кремово-солодкуватою.

   Сухе шкіряне тло з делікатними масними анімалістичними нюансами, але у повній мірі, щоб парфуми звучали звабливо та чуттєво. Особливо проявляються ці ознаки під впливом холодного весняного вітру, викликають одночасно здивування, не відразу зрозуміле, що ця запашна хвиля від мене, та захоплення. Пухкий мускус додає сріблястого сірого кольору. розбавляючи бліді відтінки фіолетового.

   Ніби тихий та майже прозорий аромат 28 La Pausa Chanel має непохитний характер, переконливе звучання та елегантні манери. Щоразу привертає увагу та примушує запитати: "Що це за парфуми?", а коротка відповідь "Chanel" неначе відразу пояснює красу аромату, і вже додане "№28" не має ніякого значення...

   Цікаві та невідомі факти дізналася із розповіді Наталіїї Павліщевої "Незнайома Шанель. "У ліжку з ворогом".

 
   21.03.2019
   21 березня - Міжнародний день ароматів. У цей день шанувальники парфумерного мистецтва мають поважну причину купити собі новий флакон, зробити селфі на фоні колекції і радісно вітати колег по захопленню. То ж, зі святом, друзі!!! Нехай аромати дарують нам лише позитивні емоції, відкривають для нас нові світи, допомагають розвиватися, об'єднують у товариства і знайомлять з новими людьми та подіями!!!

   Мій день ароматів буде ніжно-фіолетовим, інтелігентно-ірисовим, витончено-пудровим, тому що я дістала 28 La Pausa Chanel.

   На честь свята можна було б зробити виключення і розбавити ірисовий березень якимось жасмином чи трояндою, а ще краще - спокусливою туберозою. Та я так втягнулася в цю гіркувато-солодкувато-борошнисту ароматну палітру, що не хочеться з неї виходити. Прийшла до висновку, що ірисові аромати як найкраще вписуються до робочої атмосфери, танцювального класу, створення настрою та елегантного образу. Вони не дратують присутніх, ними не можливо переборщити з нанесенням. Спостерігаючи за ірисовими композиціями, поступово вчишся розрізняти різноманітні найсвітліші відтінки та найтихіші нюанси.

   Отже, 28 La Pausa Chanel.

   Запах моркви, солодкувата трав'янистість, ледь помітна землистість, квіткова помадність.

   Здається, що димна суха шкіра додасть характеру, як раптом з'являється солодка фруктовість, а потім - камфорність і прозора смолистість. Ще - тоненька ниточка карамельності, солодкувата амбретта та дивовижний пухкий та "тілесний" мускус.

   Від аромату ірису отримала особливе задоволення. Чи то настрій такий, чи сприйняття, чи якість композиції. Сухий гіркувато-солодкуватий, фруктово-димний, пряно-борошнистий, помадний, з нальотом запиленості запах реалістичних квітів.

   28 La Pausa Chanel - бліда, мовчазна, занурена у себе, відсторонена, але при цьому не похмура, не байдужа, викликаюча захоплення. "Які у вас парфуми!!!" - прокоментувала колега. "Які?" - запитала я. "Такі хвилюючі, витончені, особливі і інтелігентні". Приємно, що ж сказати! Але якби й ніхто не похвалив, краса La Pausa не стала б меншою.

Немає коментарів:

Дописати коментар