субота, 27 березня 2021 р.

No1 Iris Prada

 

No1 Iris Prada


   Аромати італійської компанії Prada широко представлені у парфумерних відділах наших магазинів і їх добре знають не лише парфумерні гурмани. Та дуже мало інформації і майже відсутня можливість придбати якийсь із зразків лінії Exclusives, яку компанія запустила ще у 2003 році на основі коштовних інгредієнтів. Знайшла згадку, що Prada Exclusives - це спільна робота італійського бренду та іспанського Puig. Підтвердженням цього факту є напис на моєму флаконі No1 Iris Prada - Barcelona. Spain Made in Spain.

   Всі аромати ексклюзивної колекції мають назву головного компоненту, якому присвячена запашна історія, та власний №. У лінії відсутні лише №13 (забобонність?) і №5 (вагома причина!).

   Всі аромати випускаються у концентрації парфуму, у простих прямокутних пляшках об'ємом 30 мл з чорною кришкою та ще у мінімалістичнішій білій коробці. Дизайнером пляшок є, ніби, Lalique та підтвердження чи спростування інформації не знайшла.

   Здається, автором всіх чи майже всіх композицій є парфумер Даніела Роше-Андре, яка створила понад 120 ароматів для різних компаній та найбільше для BVLGARI та саме Prada. Пишуть, що улюбленими компонентами у неї є ірис та гальбанум. Можливо, саме тому  цій квітці вона присвятила стільки уваги, а No1 Iris Prada вийшов таким живим. Ну, як на мене...

   Взагалі, розповідь про No1 Iris Prada хочеться розпочати із фрази відомого мультфільму: "Як ти човника назвеш, так він і попливе". Я переконана в тому, що так і є і у випадку з Iris Prada число №1 підсилює магію та властивості аромату.

   Ледь вловимий запах моркви змінюється солодкою борошнистістю та гірчинкою. Чи то помітно камфорність та терпкість, чи то ілюзія, а ось чарівна квіткова помадність дуже виразна. Бувають моменти, коли вдається виділити дивовижну свіжість та це вже як винятковий бонус за любов до аромату.

   Солодко-кислувата апетитна фруктовість і той вологий нюанс, що точно повторює запах ірису, в я кому я завжди помічаю анімалістичну мильність, коли на довго занурююсь у соковиті атласні пелюстки.

   З часом тягуча вершковість засолоджується, поступово з'являється шоколадна бальзамність, смолиста димність ладану та сандалове тло.

   No1 Iris Prada очолює список улюблених ірисових ароматів і вже кільк років не поступається позиціями.

   Щоразу після носіння аромату у мене виникає бажання розшукати інші композиції ексклюзивної колекції та парфуми доступні лише у фірмових магазинах Prada та окремих універмагах. Зустрічала пропозицію усіх ароматів на Ebay за 200 $ за флакон та продавець мав такий низький рейтинг, що я так і не наважилася щось придбати.



 
   13.03.2020
   Вловима цитрусова кислинка швидко змінюється борошнистим шоколадно-смолистим ладаном. Та за сухою пильністю добре помітно квіткову свіжість неролі.

   Аромат ірису нагадує мерехтливі язики полум'я. То кремова помадність з ознаками фіалки, то шовкова прохолода, то виразна фруктова солодкість, то сира землистість змінюється гіркувато-трав'янистою борошнистістю.

   Кремово-ванільна апетитна вершковість тонка бобів та щось не виразне, тихе, але саме таке,що належить до неприємних запахів, гниле та розкладаюче.

   Чергування прохолоди та тепла, вологості та борошнистості, солодкості та гіркоти. Чергування аромату ірису з шоколадно-димно-смолистими доповнювачами та підсилювачами. В якийсь момент це, наприклад, запах благовонної смирни додав солодкувато-пряних відтінків та ознак ластику. Іншого разу фон створювала мінлива солоно-солодка карамельність.

   Зловила себе на думці, що на тлі інших ірисових ароматів No1 Iris Prada звучав сьогодні найщиріше, найбільш емоційно та найдосконаліше. Підсилив це враження прохолодний вітер, роздмухуючи хвилюче солодко-смолисто-борошнисте звучання парфумів.

   28.03.2019
   Кульмінацією ірисового марафону є все ж таки No1 Iris Prada! Не даремно я його залишила на десерт. Можна ще вишуковувати композиції з цією квіткою у моїй колекції, та, напевно, потрібних характеристик буде не достатньо. Окремо, на звершення я залишила Chanel 19. Звичайно, склала список нових бажань, але це абсолютно не терміново, бо вже заскучала за жасмином, туберозою, гіацинтами...

   Отже, Iris Prada розпочинається свіжістю неролі, натяком на цитрусову кислинку та фруктовість, зелено-деревними нюансами. На цьому фоні дуже швидко з'являється насичений аромат ірисів. В його ароматній палітрі присутні солодкуватість, трохи морквяних ознак, тиха землистість. Але особливою рисою є шоколадний відтінок. На аромат квітки впливає ладан, підсилює то солодкуватість, то гірчинку. Кремової вершковості додають тонка боби. Величезні пелюстки здалися мені шовковистими, потім привернули увагу саме оксамитовістю. Ні краплини пильності та яскравої борошнистоті, навпаки, з часом стали ще більш соковитими.

   Під дією тепла шкіри з'являється смолистість та бальзамність. В певні моменти всю увагу до себе привертає запах мірри і чути лише її.

   Пухкий мускус без мильності, різкості та все ж з натяком на чуттєвість. Землистоті та деревних акцентів додав димний ветивер.

   Шоколадні ознаки ірису нагадали мені Iris Celadon Giorgio Armani, а помадність фіалки та ледь вловимий запах резини - Amyitis Mona di Orio та Exultat Maria Candida Gentile.

   Як ніколи, шоколадно-ладанний, вершково-смолисто-кремовий Iris Prada звучав яскраво, насичено. Його мінливість викликала захоплення та дивування, раніше не помічала такої експресії. Шкода лише, що у мене не було достатньо часу для спостереження.

 

   7.05.2018
    Сьогодні початок у No1 Iris Prada такий смолисто-ладанний, що легко його сплутати з Exultat Maria Candida Gentile. Лише за якийсь час повільно стають помітними ірисові пелюстки в шоколадній димності все того ж ладану.

   Прозора смолистість, солодкувата терпкість, злегка колюча пряність. Густа вешковість тонка бобів. Солодка, дещо пильна борошнистість.

   Ірис пахне тихо. За яскравими відволікаючими і доповнюючими відтінками його можна і не помітити відразу. Але коли доберешся до серцевини Iris, то отримаєш бонус від цього витонченого, елегантного, аристократичного звучання. Кремово-солодкувато-трав'янисто-пудрово, з ледь помітною гірчинкою.

   Показавши всю красу, ірис ховається в шоколадному диму, щоб потім знову зачарувати з новою силою.

   Сьогодні No1 Iris Prada стриманий і мовчазний, інтимний і філософсько налаштований. Є щось хвилююче в звучанні, хоча на перший погляд здається зрозумілим для сприймання. Та з часом розумієш, що не все так просто. Сюрпризи очікують на протязі всього розкриття.

   В шлейфі я впізнаю свого нового знайомого Iris 39 Le Labo - з відтінками деревини, прілості пачулі, землі. А потім це солодкувато-пудровий з соковитими м'ясистими оксамитовими пелюстками темного фіолетового кольору красень.

   Смолистість змінюється маслянистістю, потім земляною сирістю і вологістю. Світ наповнюється фіолетовими відтінками і теплим ароматним звучанням.

   

Немає коментарів:

Дописати коментар