середа, 3 березня 2021 р.

Les Exclusifs de Chanel 31 Rue Cambon Chanel

 

Les Exclusifs de Chanel 31 Rue Cambon Chanel



   Звучання 31 Rue Cambon Chanel цієї весни видається особливим. Насиченим, густим, глибоким, вологим і навіть маслянистим. І нічого б дивного не було, якби мова йшла не про ірисову композицію, хоча №31 спокійно можна поставити і на поличку до сонячних іланг-ілангових.

   На самому старті пряно-камфорний запах перцю наполегливо лоскоче ніс і цим викликає бажання зморщитися та вчасно з'являється запах деревини, вологої землі, солодкувато-смолисто-прілих пачулі, кислувато-димної шкірки бергамоту, гіркої зелені... Можна довго перераховувати і інші нюанси, адже процес змін не зупиняється.

   Бажання дістати 31 Rue Cambon спонукав аромат ірису - і він у центрі ольфакторної історії. Та не один, його інтелігентний голос підсилює присутність ясравого іланг-ілангу і цей квітковий тандем наповнює серце парфуму гіркувато-борошнистим та солодко-помадним чергуванням, витонченим звучанням та фіолетово-сіро-жовтою гармонією.

   Якщо від екзотичного іланг-ілангу у композиції цукерочна радість та сонячність, то соковиті пелюстки ірису змальовані старанно, з перламутровими переливами, оксамитовістю та навіть той масний нюанс, про який згадувала з самого початку, завдяки цій квітці. І її гіркота все ж домінує над солодко-вершковою кремовістю.

   Фруктова мармеладність троянди додає чарівності та рожевих тонів. Інколи мені здається, що я чую запах білих тюльпанів. Напевно, із-за гіркувато-трав'янистих відтінків.

   Ще 31 Rue Cambon Chanel нагадує зелені зарослі після дощу, з важкими краплями, які здуває прохолодний весняний вітер. Виразний запах мокрої землі та минулорічного прілого листя. Смолистість деревини та тягуча солона карамельність.

   Неодмінно потрібно ще раз згадати про пачулі. Їх звучання згодом хоч і розпорошується, але саме їх шипуча шоколадно-солодкувато-смолисто-гірка борошнистість завершує розкриття 31 Rue Cambon.

   26.02.2020

   У XVIII столітті rue Cambon була названа на честь знаменитого французького революціонера, чий батько мав текстильну мануфактуру. Так, це саме той П'єр-Жозеф Камбон, кому належить крилатий вислів "Мир хатам, війна палацам! ", який уперше прозвучав у 1792 році. Камбон вимагав, щоб командування французьких військ знищувало скрізь феодальні порядки і замінювало чиновників старої влади представниками народу. Заклик набув популярності й часто звучав як клятва революціонерів.

   Вулиці в цій частині Парижу були збудовані після Французької революції. Для цього були знесені будівлі монастиря Couvent de la Conception, від якого до наших днів збереглася лише церква Notre Dame de l'Assomption. Будинки з гладкими фасадами виконані в стилі класицизму і відрізняються чистотою ліній, строгістю пропорцій, симетрією і горизонтальними поділами.

   У 1910 році Габріель Шанель відкрила свій магазин капелюшків "Chanel Modes" за адресою 21 rue Cambon, в центрі Парижу, звідки рукою подати до Place Vendôme і Faubourg Saint-Honoré, в самому серці модної частини міста.

   Письменники XIX століття, такі як Стендаль і Шатобріан, часом прогулювалися по rue Cambon, де Шанель працювала пліч-о-пліч з відомим карикатуристом на ім'я Жорж Гурса, також відомим як "Сем". Він створив перший художній оформлення для аромату N ° 5.

Жорж Гурса

   Швидко завоювавши популярність як талановита капелющниця, Габріель вирішила, що їй потрібно більше простору. У 1918 році вона придбала цілком будівлю № 31 на тій же вулиці. Саме тут вона створила концепцію сучасного бутіка: в 1921 році вона продемонструвала модні аксесуари і свій перший аромат (N ° 5), які слід було носити з речами і капелюхами її фірми. Пізніше вона додала ювелірні прикраси і косметику.

   Габріель Шанель оголосила rue Cambon своєю територією і пристосувала куплену будівлю XVIII століття під власні потреби. Бутік займав нижній поверх, в той час як у великій вітальні другого поверху представлялися колекції і влаштовувалися примірки суконь і костюмів Haute Couture. Сходи, оформлені дзеркалами, вели у квартиру Мадемуазель на третьому поверсі - приватне царство, повне скарбів. Четвертий поверх був відведений під студію і  майстерні прямо під дахом. Вся її діяльність, яка включала в себе і роботу ювелірних, капелюшних, спортивних майстерень, була зосереджена в цій будівлі, конфігурація якого залишилася незмінною.

   Протягом 1920х років Шанель розширювала свої володіння на цій вулиці і до 1927 року була власницею п'яти будівель на rue Cambon, з 23 будинку по 31-й.

31 Rue Cambon, фото із мережі

   За адресою 21 Rue Cambon сьогодні знаходиться бутик сумок та аксесуарів Faure le Page - компанії, яка була заснована ще в 1717 році і спочатку виготовляла зброю. А флагманський магазин Chanel на 31 Rue Cambon.

 

   У 2007 році парфумер Jacques Polge одну із композицій колекції Les Exclusifs присвятив цій знаменитій адресі - 31 Rue Cambon. У 2016 році компанія Шанель випустила серію ексклюзивних ароматів у концентрації парфумерної води, але я не знайома з жодним з них, тому не можу ні прокоментувати, ні порівняти з моїм зразком edt.

   31 Rue Cambon Chanel - аромат відображення стилю Шанель, аромат Високої моди та розкоші Парижу. Я дістаю туалетну воду, коли мені хочеться ірисової кремової ніжності чи жіночної помадності та доглянутості, або ж є потреба у вологому шипровому звучанні чи просто у елегантному витонченому ароматі.

 


      27.09.2019
   Осіння вологість, зеленкувата терпкість та пряність змішуються з теплом, ірисовою пудрою та кислинкою бергамоту.

   Льодяниковий іланг-іланг додає грайливості та яскравості.

   Сирий запах пачулі з апетитною шоколадністю, солодкуватою смолистістю. Саме вони роблять звучання Chanel 31 Rue Cambon оксамитовим та додають шипровості.

   Про ірис хочеться говорити без зупинки, а з 31 Rue Cambon є така нагода. То вершково-кремовий, то землистий, з натяком на морквяність інколи, гіркувато-кислуватий, пильний... і ще з іншими нюансами, які не вдається описати. Але якщо коротко, то прекрасний! Улюблений!

   Зазвичай, ірисові композиції ношу весною, а Chanel 31 Rue Cambon - це осіння мелодія, хоча додам, що завжди актуальна. І щоразу особлива, з іншими емоціями.

   17.03.2019
   31 Rue Cambon Chanel - один із шести ароматів колекції Les Exclusifs de Chanel, що вийшов у 2007 році. Парфумер Jaques Polge присвятив композицію вулиці Камбон, будинку 31 у Парижі - адресі Будинку моди Шанель.

   Відразу захотілося переказати історію Rue Cambon і як саме на ній відкрилися двері наймоднішого магазину та згадала, що аромат дістала із-за присутності ірису в композиції. І щоб не відволікатися від квіткового лейтмотиву, вирішила до володінь Chanel повернуся наступного разу.

   Отже, 31 Rue Cambon Chanel розпочинається соковито, кисло, солодкувато. Після похмурої вологості та сирої землистості за останні дні здається світлим і, якщо не позитивним, то спокійним і врівноваженим, без містики, заглиблення у глибини підсвідомості та ознак наближаючої депресії.

   Тонізуючий димний бергамот. Волога зелень та делікатна пряність. Мшисто-деревні відтінки, змішані з сирістю солодкувато-смолистих пачулі, льодяниково-лікарськими ознаками іланг-ілангу, помадністю троянди, карамельністю.

   А ірис в 31 Rue Cambon мокрий від весняного дощу. Його запах кислувато-трав'янистий, гіркувато-терпкий, інколи сухий та борошнистий, з ледь помітною землистістю на водянисто-мшистому фоні. Сьогодні, якщо чесно, мені замало ірисів у композиції. Можливо, це так виглядає на фоні ірисового марафону. А ось мшистість, хоч і не надто терпка та колюча, нагадала трішки Mitsouko.

  9.10.2018
   Соковито, терпко, пряно, волого, прохолодно, а через мить зовсім несподівано - солодко-карамельно. Відірватися від зап'ястя неможливо, хочеться дихати без перестанку цим ароматом, в якому все звучить органічно та мелодійно і виділити окремий компонент не вдається.

   Чіткий образ з'явився лише з часом - величезний гірко-трав'янистий ірис з соковитими оксамитовими пелюстками.

   Слідом за борошнистістю ірису виразно зазвучав і іланг-іланг - лікарсько-бальзамічно, трохи льодяниково.

   Троянда з фруктово-помадними нюансами мені чомусь нагадала Jubilation for Women Amouage.

   Пряність перцю додає пікантності, а смолисто-деревні пачулі оксамитовості.

   Знову солодка карамельність, яку було помітно на початку, але вже з терпкістю вина, медовою тягучістю і солоним присмаком. Це, швидше за все, так себе веде лабданум.

   Димність і терпкість бергамоту, яку я чекала з перших секунд нанесення, проявили себе трохи з запізненням. Але так реалістично, що товсту шкірку з маслянистістю відчула в пальцях.

   Колюча шипровість 31 Rue Cambon Chanel  лоскоче ніс і викликає захоплення. Терпко-гірко-пряно-солодкі відтінки нагадують чомусь саме осінній парк після дощу. Запах мокрої землі та підгнившого листя вже домальовує фантазія. В цей момент я мрію про всі відомі мені шипри і хочеться одночасно насолоджуватися кожним з них.


Немає коментарів:

Дописати коментар