понеділок, 1 березня 2021 р.

Hermessence Iris Ukiyoé Hermès

 

Hermessence Iris Ukiyoé Hermès



   Весняний дощ запускає метаболізм рослин і у відповідь із почуття вдячності вони виділяють приємний аромат. І цей аромат один талановитий парфумер розміщає у флакон та підписує Iris Ukiyoé. Звісно, любителі таких дощових та чистих ароматів знають про кого йде мова - про неймовірного Jean-Claude Ellena.

   Ніжна кислинка на межі між трав'янистістю та цитрусовістю, трохи водяниста, прохолодна та кришталево чиста, з діамантовим сяйвом.

   Солодкувато-помадна кремовість фіалки та делікатне оксамитове тепло чергується з запахом щойно скошеної трави, борошнистою гірчинкою ірисів, вологою землистістю, а точніше - петрикором, та трохи бетоном.

   Здається і все. Здається, що тихо і майже непомітно. Але цей мінімалізм вражає чуттєвістю, прозорістю відтінків та непомітною присутністю.

   З першим днем весни, парфумерні друзі! Ніжних запахів та ароматів! Гармонійного розкриття та багатогранної палітри.

   8.03.2019
    "Гравюра - це одне з найпопулярніших напрямів образотворчого мистецтва Японії, яке є візитною карткою Країни висхідного сонця. Японські техніки малювання не можна сплутати ні з чим. Вони колоритні, самобутні, неповторні у своєму виконанні і привабливі для вивчення.

   Дуже характерний істинно японський стиль укійо-е – це традиційні гравюри, ксилографія, що зображують міську культуру. Подібні твори можна охарактеризувати, як незвичайне в буденному. Художник бере за основу непримітні деталі, з якими ми стикаємося щодня і приймаємо це як належне. Шукає родзинку в сюжеті і дуже вдало обігрує всі нюанси. Подібні картини заслуговують захоплення, адже яким тонким душевним складом потрібно володіти, щоб з простої і непоказною речі створити складну і багатозначну гравюру."

   Це унікальне явище привертало увагу відомих європейських митців, таких як Ван Гог, Моне, Мане та інші. Дехто був їх поціновувачем, дехто – наприклад, Ван Гог, навіть їх наслідував. А парфумер Jean-Claude Ellena під впливом цього яскравого і одночасно стриманого живопису створив витончену, тендітну та граційну парфумерну композицію в імпресіоністській манері Hermessence Iris Ukiyoé для Hermès.

   На перший погляд аромат здається тихим, простим і нічим не примітним, але чим більше з ним знайомлюся, тим все більше відкриваю нових відтінків та нюансів.

   Волога землистість та кислувато-гіркувато-деревний запах неролі. Ніжна зелень та молоді пагони створюють весняний настрій. Аромат акварельно-натурально-природній, прозорий і чистий, неймовірно симпатичний і милий, романтичний та ніжний.

   Кажуть, що Iris Ukiyoé - це історія про лісові іриси. Шкода, що ніколи не зустрічала саме ці квіти, а ось в композиції запах ірису тихий, гіркувато-трав'янистий, з ледь відчутною солодкуватою борошнистістю.

   Інколи мені здається, що я чи то чую, чи то мариться прохолодний аромат жасмину. З часом Iris Ukiyoé стає помадно-фруктовим, але при цьому, так само залишається прозорим.

   Кульмінацією враження про композицію стали схвальні відгуки моєї приятельки, до якої я прийшла у гості. "Що за божественний запах! Дивовижний!!! Хочу! Знайди мені, будь ласка!" На запитання, що саме подобається, відповіла - дивні білі квіти.

"Зимородок, гвоздика, ірис" Кацусіка Хокусай, 1834 рік, Національний музей східних мистецтв Ґіме

 

   Для мене Hermessence Iris Ukiyoé Hermès - це діамантові прохолодні краплини роси на ніжних ірисових пелюстках, які ввібрали в себе делікатну трав'янисту гірчинку квітів.

   Hermessence Iris Ukiyoé Hermès - це асоціація європейців з японською парфумерією, прозоро-водянистою, тихою, невагомою. Чомусь мені здається, що якби створювали композицію для японської компанії на тему стилю укійо-е, то аромат значно відрізнявся б.

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар