неділя, 21 березня 2021 р.

Міжнародний день ароматів

 

Міжнародний день ароматів


   Світ ароматів та запахів – це не лише ті запашні молекули, які ми вдихаємо носом, це і світ історії, моди, літератури, мистецтва. Тому не дивно, що є таке свято – Міжнародний день ароматів.

   Та історія, походження та заснування Дня ароматів не згадується в жодних записах. Але його святкують всі поціновувачі у всьому світі, ті, що закохані у мистецтво парфумерії, ті, що колекціонують парфуми чи флакони, ті, що вивчають історію старих парфумерних компаній, ті, що пропагують красу.

   Якщо абстрагуватися від парфумерії, то святкувати цей день можна дуже різноманітно. Наприклад, якщо ви полюбляєте ніжні квіткові аромати, можете придбати у квітковій крамниці особливий букет. Або ж поїхати до лісу, що надихатися на повні груди запахами хвої, землі, смолистої деревини, кори, моху. Ще можна придбати пляшку вина і перед тим, як зробити ковток, вдихати запах і виділяти окремі ноти. Якщо ж подобається запах випічки – спечіть торт і він обов’язково наповнить домівку своє ароматною та гостинною солодкістю.

   У Америці цей день називають Національним днем ароматів. На початку 1980 років виробники парфумів вигадали його, щоб привернути увагу споживачів до пропозиції, щоб додатково розповісти як аромати можуть покращити наше життя. Адже правильний аромат відкриває світ можливостей. Так, це був маркетинговий хід з метою продажу більшої кількості парфумів та косметичних засобів. Та він був дуже успішним, так як до сьогодні продовжує жити.

   У Великобританії святкують Національний тиждень ароматів з 24-30 травня. Ініціатива «Тиждень національних ароматів» покликана привернути магію у галузь, наповнену історією, артистизмом та пристрастю.

   Саме цьому запашному дню присвячена фото-виставка "Поезія ароматів". Свої роботи представлять фотохудожники із Рівного, Одеси та Дніпра. Якщо ми добре знаємо таких майстрів як Олену Додчук, Олександра Майструка, Ірину Жогло, то з задоволенням представляємо дебютанта Гліба Додчука. Нам дуже приємно, що долучилися до виставки і чарівні поціновувачі парфумерії, колекціонери Олена Панасюк із Дніпра, Ірина Роїк та Ірина Гоменюк із Одеси.

   День ароматів - це чудова нагода придбати собі парфуми або ж подарувати комусь. Спробувати описати ті запахи, які вам подобаються. Навчитися виділяти окремі нюанси із загального аромату. Помилуватися фото-роботами художників та наговорити їм гарних слів. Нехай не лише сьогодні, а завжди, вас супроводжують приємні запахи, які викликають радісні спогади та надихають на щасливі мрії.

Немає коментарів:

Дописати коментар