неділя, 14 березня 2021 р.

Iris Celadon Giorgio Armani

 

Iris Celadon Giorgio Armani


   Гірка оксамитовість та запах замші. Пряність кардамону та шоколадність. Так, Iris Celadon Giorgio Armani - це історія про шоколадно-пильний ірис на смолисто-деревному тлі пачулі. Та композиція має здатність щоразу розкриватися з іншим нюансом. І ось сьогодні найвиразніше я чую димно-копчену трав'янистість та терпкість мате. Щось масне та натяк на запах риби і резини. Це так захопливо, що інтерес непомітно перемикається у іншому напрямку і виникає бажання поринути у вивчення та дослідження церемонії мате-пиття. А я все не наважуся придбати калабас...

   А тим часом Iris Celadon стає кремовим, а згодом повітряним та серпанковим. Солодкувато-фруктово-свіжий подих мускусної амбрети нагадує і про весну, і про літо. Є щось у цих відтінках радісне апетитно-суничне та фантазійно-зворушливе.

   Який раз мені здається, що Iris Celadon Giorgio Armani тихий і непомітний аромат. Його універсальність заспокоює, так як буде доречним і будь-яких випадках. Іншим разом думаю, що все ж ірисові композиції дуже специфічні і для їх сприйняття потрібно бути підготовленим. Та у мене є знайомі не серед знавців ароматів, але вони завжди позитивно реагують на такі парфуми.

   Ось і цього разу коментували, що приміщення наповнилось виразними пахощами, які описати дуже складно. Вказували і на свіжість, і на невизначену квітковість, і на борошнистість. І обов'язково при цьому купа компліментів.

   14.03.2019
   Ледь помітна кислинка бергамоту, яку могла б і не помітити за теплим шоколадним кремом. Виникає бажання втягнути носом аромат повітря, прислухатися, бо у Iris Celadon Giorgio Armani делікатне, витончене звучання. Ну, а як же може бути по-іншому? Адже, селадон - це колір спокою.

   Прозора пряність спецій та шкіряна гірчинка.

   На фоні сирого деревного запаху пачулі повільно з'являється кремовий аромат ірису, який присипали шоколадними крихтами. За мить ірис зазвучав пильно-шоколадним, сухим та гіркувато-борошнистим голосом, огортав м'яким теплом і нашіптував різні ніжності.

   Не можу не пригадати, як ця делікатна краса, яка на перший погляд здавалася не емоційною, надто стриманою, викликала захват у оточуючих. Із всіх ірисових композицій саме Iris Celadon Giorgio Armani збирав компліменти та запитання "Що це за парфуми?"

   Солодкувато-трав'яниста амбретта доповнює гіркувато-шоколадний ірис. Навіть вдається помітити легку соковиту фруктовість та свіжість завдяки все тому ж делікатному рослинному мускусу.

Фото з відкритих джерел


  Iris Celadon Giorgio Armani - делікатний та спокійний кремово-шоколадний, трохи пильний ірис, підсилений харизматичністю та чуттєвістю солодкувато-трав'янистої амбретти на фоні сирого запаху пачулі. Для вишуканих гурманів з витонченим смаком. Для тих, хто вміє слухати тишу та бачити відтінки прозорості.

   Не варто обливатися Iris Celadon з ніг до голови, бо це оманливе враження, що аромат помітний і звучить близько до шкіри. У нього довгий шлейф та витривале звучання у часі.

   19.04.2018

 Сьогодні я йду в гості до однієї жінки, яка наговорила купу компліментів в адресу Iris Celadon Giorgio Armani. Говорила, що після після мого візиту минулого разу ще кілька годин в квартирі було чути його аромат. Навіть чоловік, який ввечері повернувся з роботи, поцікавився чим так пахне. Тому навмисне дістала Iris Celadon щоб перевірити ефект.

   Ледь вловима кислинка і прозора димність бергамоту. І вперше я виділяю специфічний запах чаю з відчутною маслянистістю.

   Пильно-пряний з відчутним шоколадним присмаком початок у Iris Celadon. Дещо підсилюється терпкість та й паралельно шоколадність. Але не має такого відчуття, що це запах шматка шоколаду, здається, що це квітковий відтінок. І ще через якийсь час стає зрозуміло, що це шоколадний ірис.

   Звичайно, ірис в центрі уваги. Його аромат має, крім вже згадуваного гурманського відтінку, ознаки землистості, гірчинку, прозору борошнистість. Пелюстки соковиті та вологі.

   Iris Celadon повільно запудрується, з'являється пильність і шершавість.

   Смолисто-деревні пачулі, які долучилися до композиції, теж пахнуть шоколадом. Завдяки їм аромат стає теплим і оксамитовим.

   Ірисова помадність приємно огортає. Вловима чи то бальзамічність чи то лікарський нюанс бентежить і примушує ніс не відриватися від зап'ястя. Я не помітила присутності амбрети, як минулого разу та й аромат взагалі здався мені більш густим і насиченішим, не таким прозорим.

 
  1.03.2018

Сколько бы снега еще не выпало, какой бы мороз не трещал, ощущение весны переполняет и хочется всего цветочного, утонченного и возвышенного. И в первую очередь - в парфюмерии. С вечера я ответственно готовилась к первому дню весны, но не смогла остановиться на чем-то, все казалось то мрачным, то тяжелым, то осенним. Утро само выбрало Armani Prive Iris Celadon Giorgio Armani.

   Еще одно новое слово в лексике появится благодаря парфюмерии. Еще один удивительной красоты оттенок буду называть по имени. Селадон. Цвет спокойствия. Светлый, воздушный и изысканно-прекрасный серовато-зеленый оттенок. Самый светлый цвет из светлых серовато-зеленых известен под названием селадон, этот прекрасный цвет назван именем китайской керамики, датируемой еще далеким 25 г. н. э. Высоко ценимые за свою красоту в древние времена, изделия из селадона, по преданию, имели свойства трескаться или изменять цвет, если в них попадала отравленная еда (это очень полезно, если вы — недоверчивый император!). С тех пор, селадон стал украшением изысканных изделий и блюд на многие столетия.(с)

Ароматниця. Національний музей, Сеул, Корея


   Если парфюмерная композиция называется таким утонченным цветом, то логично, что и она должна быть такой.

   Ирис, в пыльном облаке специй, которые медленно рассеиваются и уступают место сладковато-травянистому запаху амбретты.

   Лепестки ириса приобретают матовость. Его пудровость на время сменяется "запахом морковки", но очень быстро возвращается и с новой силой начинает звучать цветочная горчинка. И в этом утонченном и таком деликатном цветочном голосе улавливается и пряный оттенок, и намек на камфорность, и на шоколадность.

   Усиливают звучание ириса и добавляют темного фона - пачули. Их аромат не смолистый, как обычно, а сухой древесный и мягкий. И, конечно, не главный.

   Ирис приобретает дымно-карамельный оттенок и звучит сдержанно, приглушенно и спокойно. Мягкий ванильный нюанс, как прикосновение чего-то необычайно нежного, неожиданно сменяется землисто-влажным, терпким.

   При всей деликатности и утонченности Iris Celadon я его слышала на улице в этот сильнейший мороз. Мне несколько раз сделали комплимент. Один из комментаторов сказал, что пахнет одновременно так нежно и сильно.

   Я влюбилась в Iris Celadon в Салониках. Этот дивный цвет мне напоминает один из многочисленных оттенков Эгейского моря и создает такое же безмятежное, счастливое настроение, дарит покой, легкость, невесомость.

Немає коментарів:

Дописати коментар