понеділок, 8 березня 2021 р.

Shem - el- Nessim Grossmith

 

Shem - el- Nessim Grossmith



   Завдяки нотаткам можна проаналізувати якими парфумами користуюся найчастіше. Констатую факт, що протягом останнього року найчастіше дістаю Shem-el-Nessim Grossmith. Щоразу, коли є святкова нагода. А сьогодні ж саме така, не зважаючи ні на згадку про комуністів, нерівноправність і, взагалі, мій робочий день.

   І хоча вже сказано-переказано про композицію "Вдихати боиз" чисельну кількість, і перечитуючи враження, знаходжу однакові вирази та майже цілі абзаци, та все ж віднаходжу нюанси.

   Соковитий бергамот з димністю, кислою соковитістю, мильністю та колючістю шкірки та магічна квітковість неролі з гіркуватим деревним тлом - такий яскравий, бадьорий, багатообіцяючий та життєстверджуючий старт у Shem-el-Nessim.

   Перламутрова мильність з ознаками скрипучої чистоти та пухкий мускус з виразною маслянисто-гірко-терпко-шкіряною анімалістичністю.

   Борошниста гіркота сандалу, за якою прихована солодкість ванілі, та згодом вони виплетуть гармонійне чергування.

   Shem-el-Nessim Grossmith можна сплутати з вінтажним ароматом. Та й розкривається композиція повільно, як старі парфуми, не поспішаючи за годину поділитися всіма секретами.

   Так, поки дійшла черга до квіткової душі, встигла нафантазувати яким же був оригінальний аромат у рік випуску - у далекому 1906, та пригадати подібні за асоціацією варіанти.

   Льодяникову-кремовість іланг-ілангу майже не помітно за гірко-кислим серйозним звучанням герані. Ванільний запах деревини та солодка мигдалевість геліотропу без прив'язки до гурманіки, а створюють, швидше, піднесеність та романтичність. Густа трояндова помадність та фіалкова кремовість додають ультра жіночності.

   Найулюбленіша частина - коли аромат витончується, стає ніжним і з'являється довгоочікувана гірко-солодкувато-землиста борошнистість корінців ірису і дивовижне навіювання чи то ілюзія L'Heure Bleue Guerlain.

Немає коментарів:

Дописати коментар